31 Ekim 2011, Pazartesi 10:45:38

"İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK"

EASA, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti...
  • AVRUPA'DAN ARTIK AIRBUS ALMAYACAĞIM DEYİN BİR BAKALIM, HATTA ALDIKLARIMI DA GERİ VERİYORUM DEYİN BİR BAKALIM. SİZİ YARIN AVRUPA BİRLİĞİ'NE DE, EASA'YA DA, MEASA'YA DA ÜYE YAPMAK İÇİN ÖNÜNÜZDE TAKLA ATMAYA HEMEN BAŞLARLAR. AMA BUNU DİYECEK BABAYİĞİT DEVLET ADAMLARI, BÜROKRATLAR NEREDE? BU AVRUPA’YA BU KADAR TAVİZLER VER, YİNE DE ADAMLARDAN HİÇBİR ŞEY KOPARAMA. AMERİKA HİÇ DEĞİLSE AVRUPALI GİBİ ÇOK BENCİL DEĞİL, ALDIKLARININ KARŞILIĞINI İSTEYİNCE VERMEYE ÇALIŞIYOR, BİRŞEYLER ALABİLİYORSUNUZ. AVRUPALI İSE SENİ HER ŞEKİLDE MUTLAKA VE HER ZAMAN KANDIRIR, OYALAR VE KENDİ İŞİNE GELDİĞİ GİBİ SENİ KULLANIR.
 EASA, SHGM'yi ziyaret ederek ilişkilerin daha da güçlenmesi misyonuyla bir takım görüş alışverişinde bulundu..

Konu ile ilgili açıklamada bulunan SHGM:

EASA Yönetiminden Genel Müdürlüğümüze Ziyaret…
 
Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) İcra Direktörü Patrick Goudou ve beraberindeki EASA heyeti 28 Ekim 2011 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. 
 
Türkiye ile EASA arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi kapsamında yapılan görüşmeye, SHGM  yetkililerinin yanısıra Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve DHMİ Genel Müdürlüğü gibi ilgili sivil/asker paydaşların temsilcileri katılmıştır. 
 
SHGM ile EASA arasında 2009 yılında imzalanan ve sadece uçuşa elverişlilik konularını içeren mevcut Çalışma Düzenlemesi (Working Arrangement) kapsamına ATM/ANS alanının dâhil edilmesinin görüşüldüğü toplantıda, EASA ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çeşitli konular üzerinde durulmuştur.
 
Bu çerçevede, mevcut düzenlemeye getirilmesi önerilen değişikliklere ilişkin olarak, EASA tarafından sunulacak taslak öneri metni üzerinde ulusal seviyede gerekli değerlendirme ve koordinasyonun yapılması ve sonrasında görüşmelere devam edilmesi konusunda prensip kararı alınmıştır.
 
Ayrıca, Eurocontrol ESIMS denetimlerinden EASA standardizasyon denetimlerine geçiş sürecine ilişkin ülkemiz endişe ve itirazları da toplantıda gündeme getirilerek, konunun AB Komisyonu ile Genel Müdürlüğümüz tarafından 18 Kasım 2011 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek olan Ortak seminerde detaylıca ele alınması da kararlaştırılmıştır.
 
Öte yandan, EASA ile yapılan görüşmelerde; ülkemiz deneticilerinin üçüncü ülkelere yapılacak EASA standardizasyon denetimlerine gözlemci olarak katılması ve EASA bünyesinde Ülkemizden temsilci bulundurulması gibi konular üzerinde mutabık kalınmış olup, çeşitli alanlarda ortak çalıştaylar düzenlenmesi konusunda da fikir birliğine varılmıştır.
 
Ayrıca, SAFA programına Ülkemiz katkısından duyulan memnuniyet de EASA yetkilileri tarafından ifade edilerek, mevcut işbirliğinin geliştirilerek sürdürülmesi konusunda da mutabık kalınmıştır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
"İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
AVRUPA'DAN ARTIK AIRBUS ALMAYACAĞIM DEYİN BİR BAKALIM, HATTA ALDIKLARIMI DA GERİ VERİYORUM DEYİN BİR BAKALIM. SİZİ YARIN AVRUPA BİRLİĞİ'NE DE, EASA'YA DA, MEASA'YA DA ÜYE YAPMAK İÇİN ÖNÜNÜZDE TAKLA ATMAYA HEMEN BAŞLARLAR. AMA BUNU DİYECEK BABAYİĞİT DEVLET ADAMLARI, BÜROKRATLAR NEREDE? BU AVRUPA’YA BU KADAR TAVİZLER VER, YİNE DE ADAMLARDAN HİÇBİR ŞEY KOPARAMA. AMERİKA HİÇ DEĞİLSE AVRUPALI GİBİ ÇOK BENCİL DEĞİL, ALDIKLARININ KARŞILIĞINI İSTEYİNCE VERMEYE ÇALIŞIYOR, BİRŞEYLER ALABİLİYORSUNUZ. AVRUPALI İSE SENİ HER ŞEKİLDE MUTLAKA VE HER ZAMAN KANDIRIR, OYALAR VE KENDİ İŞİNE GELDİĞİ GİBİ SENİ KULLANIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000