11 Ağustos 2012, Cumartesi 14:57:14

İKİNCİ DUHA VAKASI MI?

Ankara’nın ilk özel uçuş okulu olarak lanse edilen ve kayıtlara başlayan Ploutos Uçuş Okulu’nun henüz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve MEB’den gerekli izinleri almadığı ortaya çıktı.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • ALPER METE SINDEL IN ESKİ KURUCUSU . PLOTUSUN KURUCUSU VERDA ALTUNDU . ALPER METEDEN GUYA SINDEL ALMAK İÇİN 2. TRILYON SENETLE ALDI SINDELI KAPATMAK YERINE MAGDURLARI TOPLAYIP DESEYDIKI BEN ALPERDEN ALDIM BURAYI COCUKLAR BIZ BU ISI CIDDI YAPACAZ SIZDE MAĞDURSUNUZ BEN SIZIN UCUSLARINI SAĞLAYAYIM DESEYDI YA. AMA BAKTI BU İŞDE PARA VAR PLOTUS KURAYIM BENDE MILLETTEN PARA TOPLAYIM DEDI UYANIK AMA YEDIRMEZLER ONADA SORARLAR
  • Verda hanım 3 uçak kiraladı bu okul için. Biri düştü. Birinin motıru yok. Birisi de bekliyor.. Talebe gelirse kaydolursa. Uçakların bakımı yapılıp işletme faaliyete geçer. Hadi hep beraber kalkındıralım pilatusu.
  • Kardeşim bu Çebi metodu ( hülle_gülle yöntemini) Flyairin eski sahibibi ( Hasan çebiden ) kalma bir durumdur ?Patron /Patroniçe & shgm ilişkilerini düzenler ?Duydugum kadari ile geçen hafta yönetimde istifa etmiş ( 8 aydır maaşlarını alamadıgı ) gerekçesiyle ? Yani başşız _kolsuz bir şirket konumuna gelmiş bu durum ön izin ruhsatınıda askıya aldırır pek yakında ? Sivil havacılıgımıza yatırım gelsin isteriz ancak ( Malidurum analizi ile ) çebi yöntemi ile degil !
  • SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU OKULUN SİNDELİN DEVAMI OLDUĞU APAÇIK ORTADA ANCAK İSİM DEĞİŞTİRME YOLUYLA BİRAZ DAHA GENÇ KARDEŞLERİMİZİN UMUTLARINI SÖMÜREBİLİRMİYİZ DİYE DEĞİŞİK ŞEKİLLERE GİRİYORLAR . BİR UÇUŞ OKULUNUN NASIL FAALİYET GÖSTEREBİLECEĞİ HER ŞEYİYLE ORTADADIR AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK. VERDA HANIM EVİRİP ÇEVİRİYO KIVIRIYO KARDEŞİM EĞİTİM YETKİSİ ALMADAN KAYIT YAPTIN MI ? YAPMADINMI SEN ONU SÖYLE. BU KONUDA BU OKUL YÖNETİCİLERİ VEYA SAHİPLERİ NE KADAR HATALI İSE BİR OKADAR DA SHGM VE İLGİLİ MEVZUATTA HATALIDIR . BU SEKTORDE EĞİTİM ALMAK İÇİN BİR DÜNYA PARA YATIRAN ÖĞRENCİLERİN MAĞDUR DURUMA DÜŞMEMELERİ İÇİN S.H.G.M BİR YERDE HER NE AD ALTINDA OLURSA OLSUN OKULLARIN CİDDİ BİR MİKTAR PARALARINI BLOKE ETMELİ VE BU PARAYI YATIRAMAYAN OKULLARA YETKİ VERMEMELİ. DOLANDIRICILIGI ANCAK BU ŞEKİLDE ÖNLEYEBİLİR . BİRDE HER AKLINA GELEN OKUL AÇAMAZ BU İŞİN BİR CİDDİYETİ OLMASI LAZIM. SÜRÜCÜ KURSU GİBİ OKUL AÇMA MEVZUATI OLURSA BU OKULLARDAN DAHA COK ZARAR GÖRÜRÜZ..............
  • Harika ozetlemissin, birakin kiralamayi, ne PPL doneminde , ne de PIC ucuslarinda soloya birak(a)mayan ogretmen pilotlar gordu bu ulke, guvenemediler tabi yetistirdiklerine, cunku hicbirsey ogretemediklerinin farkindalardi, sukurki sonlari geldi, teker teker eleniyorlar bu camiadan,
  • bu isler hicbirzaman oturmayacak bizde. Parasi olani carpacaklar. Havacilik falan hikaye. Elinde ucak olan havacilik yapmak istemiyor kisa yoldan ucagin parasini cikartmak istiyor. Klup mantiginda calisan biryer var mi? Bence yok. Zaten lisansi alanda birdaha gidip o insanlardan ucak kiralayip esiyle arkadasiyla falan gezemezde. Kendi yetistirdigi adama guvenmezler ucak mucak vermezler. Hic ugrasmayin bu islerle. Paraniz varsa Avrupa'da ogrenin alin ucaginizi gelin tabii nereye koyacaksiniz o ucagi o da ayri konu. Buseferde baskalari yolacak kaz gibi. Bu ulkede sivil havacilik falan yapilmaz
  • Konuya farkli bir bakis acisi getiren sindelzede arkadas; yani bahsettigin faaliyetler bizim odenemeyen(!) alacaklarimizla mi gerceklestirildi diyorsun ? Belki de gömü falan bulunmustur sindelin bahcesinde :)
  • Sagduyu? :) 2010 yili temmuz ayindan itibaren sindel i kurtaricaz denilerek cikilan bu yolda para bile verilmeden (ki verebilecek bir paralarinin da mevcut olmamasindan dolayi) bir onceki sahibiyle turlu tezgahlarla dolandiriciligin son ornegi ortaya konuldu.o zaman ki hali hazirda ki ogrencilerin paralari alinip sonradan da yeni ogrenci kayitlariyla ceplerini dolduran malum kisiler buna bir dur diyen olmadigindan isim degisikligi ile tam gaz fakat sifir uygulama ile cep doldurmaya devam.once bizim vermis oldugumuz paralari geri odeyin de ne kadar ciddi oldugunuz gorulsun,ama 2. Sene bitti ve halen odeme diye birsey yok :)Ne yazik ki onlarca arkadasimiz gibi icerde kalan paralarimizla hayatini yasayanlarin sonu hakettigi gibi olur (allah korkusunu Bilmedikleri icin bu bir anlam tasimiyor tabiki ) . Yuzleri bile kizarmadan bu konusmalari yapmaya devam etmeleri kendilerini temize cikarmak istemeleri de cok hos bir durum degil mi?!!!! Paranin sicakligi....
  • sayın edıtor, ben yanlışlıkla "bankaların mil savaşı" haberine yorum yazmışım... ama buraya yazacaktım.. aktarabilirseniz sevinirim... Şu uçuş okulu Er-Ah hakkında yazmıştım.. Saygılarımla..

Esenboğa Havalimanı’ndan uçuş yapması planlanan ve SHGM’den aldığı ön izinle öğrenci kayıtlarına başlayan Ploutos’un,  SHGM’den ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan eğitim ruhsatı almadığı ortaya çıktı.

22 Eylül 2011 tarihinde SHGM’den ön izin alan Ploutos Uçuş Okulu, 14 Şubat’ta SHY-6B gerekliliklerini yerine getirerek genel havacılık ruhsatını aldı ve genel uçak işletmeciliği yapmaya hak kazandı.

Ancak pilot eğitimi vermek için ne SHGM’den ne Milli Eğitim Bakanlığı’ndan aylardır gerekli izni alamadı. Buna rağmen, geçtiğimiz aylarda pilotaj eğitimi için kayıtlara başladığını duyuran ve başvuruları kabul eden Ploutos, öğrenci kaydı alsa da bir türlü eğitimlere başlayamadı. 46 bin euro karşılığında ATPL Frozen ( ticari pilot lisansı) ve 11 bin euro karşılığında PPL ( özel pilot lisansı) veren Ploutos’un, Sivil Havacılık mevzuatına göre kesin işletme ruhsatı almadan öğrenci kaydı yapması kurallara aykırı. Buna rağmen Ploutos, gelen başvuruları kabul ediyor ve ön kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri, Ağustos ayı sonunda açılacağı söylenen gruba dahil olmayı teklif ediyor. Sivil Havacılık mevzuatına hakim uzmanlar, “ Bir işletme faaliyet için ön izin alsa da kesin işletme ruhsatını almadan kayıt alamaz. Bir şirkete ön izin verilmesi, kesin ruhsat verilmesi anlamına da gelmez” yorumunu yapıyor.

Üç adet Cessna 172 tipi eğitim uçağı bulunan Ploutos tarafından yapılan açıklamada, ilk dönem pilotaj kursu kayıtlarının Mayıs ayı sonunda başlatılacağı, filoya ise Haziran ayında ABD’den getirilecek iki uçağın daha katılacağı açıklanmış ancak öngörülen sürede izinlerin alınamaması sebebiyle eğitimler başlatılamamıştı.

Ploutos Uçuş Okulu, geçtiğimiz yıllarda ruhsatı iptal edilen ve çok sayıda pilotaj öğrencisinin mağdur olduğu Sindel Havacılık’ın devamı olarak bilinirken yaşanan gelişmeler ‘ikinci Sindel vakası mı’ kuşkusunu akıllara getirdi.

Uçuş eğitimi veren okullardan Duha da, geçtiğimiz yıllarda işletme ruhsatı iptal edilmiş olmasına karşın, kabin hizmetleri bölümüne öğrenci kaydı alıyordu.

Bu arada Ploutos'tan yapılan açıklamada, öğrenci kaydı yapıldığı şeklindeke iddiaların gerçeği yansıtmadığı, öğrencilerden bu süreçte sağlık raporu istendiği ve diğer uygunluk durumlarının kontrollerinin yapıldığı kaydedildi.


©AirportHaber

İKİNCİ DUHA VAKASI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

İdealist kent ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 12 yıl önce
ALPER METE SINDEL IN ESKİ KURUCUSU . PLOTUSUN KURUCUSU VERDA ALTUNDU . ALPER METEDEN GUYA SINDEL ALMAK İÇİN 2. TRILYON SENETLE ALDI SINDELI KAPATMAK YERINE MAGDURLARI TOPLAYIP DESEYDIKI BEN ALPERDEN ALDIM BURAYI COCUKLAR BIZ BU ISI CIDDI YAPACAZ SIZDE MAĞDURSUNUZ BEN SIZIN UCUSLARINI SAĞLAYAYIM DESEYDI YA. AMA BAKTI BU İŞDE PARA VAR PLOTUS KURAYIM BENDE MILLETTEN PARA TOPLAYIM DEDI UYANIK AMA YEDIRMEZLER ONADA SORARLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cafer ~ 12 yıl önce
Verda hanım 3 uçak kiraladı bu okul için. Biri düştü. Birinin motıru yok. Birisi de bekliyor.. Talebe gelirse kaydolursa. Uçakların bakımı yapılıp işletme faaliyete geçer. Hadi hep beraber kalkındıralım pilatusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
viziter ~ 12 yıl önce
Kardeşim bu Çebi metodu ( hülle_gülle yöntemini) Flyairin eski sahibibi ( Hasan çebiden ) kalma bir durumdur ?Patron /Patroniçe & shgm ilişkilerini düzenler ?Duydugum kadari ile geçen hafta yönetimde istifa etmiş ( 8 aydır maaşlarını alamadıgı ) gerekçesiyle ? Yani başşız _kolsuz bir şirket konumuna gelmiş bu durum ön izin ruhsatınıda askıya aldırır pek yakında ? Sivil havacılıgımıza yatırım gelsin isteriz ancak ( Malidurum analizi ile ) çebi yöntemi ile degil !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
SEVGİLİ ARKADAŞLAR BU OKULUN SİNDELİN DEVAMI OLDUĞU APAÇIK ORTADA ANCAK İSİM DEĞİŞTİRME YOLUYLA BİRAZ DAHA GENÇ KARDEŞLERİMİZİN UMUTLARINI SÖMÜREBİLİRMİYİZ DİYE DEĞİŞİK ŞEKİLLERE GİRİYORLAR . BİR UÇUŞ OKULUNUN NASIL FAALİYET GÖSTEREBİLECEĞİ HER ŞEYİYLE ORTADADIR AMERİKAYI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK. VERDA HANIM EVİRİP ÇEVİRİYO KIVIRIYO KARDEŞİM EĞİTİM YETKİSİ ALMADAN KAYIT YAPTIN MI ? YAPMADINMI SEN ONU SÖYLE. BU KONUDA BU OKUL YÖNETİCİLERİ VEYA SAHİPLERİ NE KADAR HATALI İSE BİR OKADAR DA SHGM VE İLGİLİ MEVZUATTA HATALIDIR . BU SEKTORDE EĞİTİM ALMAK İÇİN BİR DÜNYA PARA YATIRAN ÖĞRENCİLERİN MAĞDUR DURUMA DÜŞMEMELERİ İÇİN S.H.G.M BİR YERDE HER NE AD ALTINDA OLURSA OLSUN OKULLARIN CİDDİ BİR MİKTAR PARALARINI BLOKE ETMELİ VE BU PARAYI YATIRAMAYAN OKULLARA YETKİ VERMEMELİ. DOLANDIRICILIGI ANCAK BU ŞEKİLDE ÖNLEYEBİLİR . BİRDE HER AKLINA GELEN OKUL AÇAMAZ BU İŞİN BİR CİDDİYETİ OLMASI LAZIM. SÜRÜCÜ KURSU GİBİ OKUL AÇMA MEVZUATI OLURSA BU OKULLARDAN DAHA COK ZARAR GÖRÜRÜZ..............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
16:32 ~ 12 yıl önce
Harika ozetlemissin, birakin kiralamayi, ne PPL doneminde , ne de PIC ucuslarinda soloya birak(a)mayan ogretmen pilotlar gordu bu ulke, guvenemediler tabi yetistirdiklerine, cunku hicbirsey ogretemediklerinin farkindalardi, sukurki sonlari geldi, teker teker eleniyorlar bu camiadan,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lisans egitim ~ 12 yıl önce
bu isler hicbirzaman oturmayacak bizde. Parasi olani carpacaklar. Havacilik falan hikaye. Elinde ucak olan havacilik yapmak istemiyor kisa yoldan ucagin parasini cikartmak istiyor. Klup mantiginda calisan biryer var mi? Bence yok. Zaten lisansi alanda birdaha gidip o insanlardan ucak kiralayip esiyle arkadasiyla falan gezemezde. Kendi yetistirdigi adama guvenmezler ucak mucak vermezler. Hic ugrasmayin bu islerle. Paraniz varsa Avrupa'da ogrenin alin ucaginizi gelin tabii nereye koyacaksiniz o ucagi o da ayri konu. Buseferde baskalari yolacak kaz gibi. Bu ulkede sivil havacilik falan yapilmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sindel 'e ~ 12 yıl önce
Konuya farkli bir bakis acisi getiren sindelzede arkadas; yani bahsettigin faaliyetler bizim odenemeyen(!) alacaklarimizla mi gerceklestirildi diyorsun ? Belki de gömü falan bulunmustur sindelin bahcesinde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
gömü bulsalar buralarda hala ögrenciden para dilenirlermin
:)) pardon ~ 12 yıl önce
Sagduyu? :) 2010 yili temmuz ayindan itibaren sindel i kurtaricaz denilerek cikilan bu yolda para bile verilmeden (ki verebilecek bir paralarinin da mevcut olmamasindan dolayi) bir onceki sahibiyle turlu tezgahlarla dolandiriciligin son ornegi ortaya konuldu.o zaman ki hali hazirda ki ogrencilerin paralari alinip sonradan da yeni ogrenci kayitlariyla ceplerini dolduran malum kisiler buna bir dur diyen olmadigindan isim degisikligi ile tam gaz fakat sifir uygulama ile cep doldurmaya devam.once bizim vermis oldugumuz paralari geri odeyin de ne kadar ciddi oldugunuz gorulsun,ama 2. Sene bitti ve halen odeme diye birsey yok :)Ne yazik ki onlarca arkadasimiz gibi icerde kalan paralarimizla hayatini yasayanlarin sonu hakettigi gibi olur (allah korkusunu Bilmedikleri icin bu bir anlam tasimiyor tabiki ) . Yuzleri bile kizarmadan bu konusmalari yapmaya devam etmeleri kendilerini temize cikarmak istemeleri de cok hos bir durum degil mi?!!!! Paranin sicakligi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sayın edıtor, ben yanlışlıkla "bankaların mil savaşı" haberine yorum yazmışım... ama buraya yazacaktım.. aktarabilirseniz sevinirim... Şu uçuş okulu Er-Ah hakkında yazmıştım.. Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000