02 Mayıs 2012, Çarşamba 15:10:29

İKİLİ ANLAŞMA SEFERLERİ ARTTIRDI

Türkiye’nin Orta Asya Uçak Seferleri Artıyor…

 

Türk ve Moğol Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilerinin 26-27 Nisan 2012 tarihleri arasında Ulanbatur’da gerçekleştirdiği müzakereler sonunda, iki ülke arasında uçak seferlerin başlamasına imkan veren İkili Hava Ulaştırma Anlaşması imzalandı.

Müzakereler sonunda, imzalanan Mutabakat Zaptı’na göre; İstanbul ve Ankara Türkiye’deki uçuş noktaları, Ulanbatur ve Khovd Moğolistan’daki uçuş noktaları olarak belirlendiği ifade edilirken, her iki ülkede karşılıklı ikişer noktanın belirlendiği anlaşmada, haftalık üç frekansa denk gelen 500 yolcu koltuk kapasitesi hakkı verildiği öğrenildi.

 

Türkiye’yi temsilen Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici'nin, Moğolistan’ı temsilen Sivil Havacılık Genel Müdürü Sanjaav BATMUNKH’un başkanlık ettiği müzakerelerde, Türkiye’nin Orta Asya uçuş ağının geliştirilmesine yönelik önemli kararlar alındı.

Anlaşma ile, İstanbul’dan Ulanbatur’a düzenlenecek seferlerde, Bişkek ara nokta olmak üzere, 5. Trafik Haklı uçuş çerçevesinde haftalık 3 sefer düzenleme imkanı verildiği, Aşkabat ve Novosibiriski diğer ara noktalar olarak belirlenirken, Moğolistan için Moskova ve ileride belirlenecek 2 ara noktaya uçuş hakkı verildiği ifade edildi.

İki ülkenin ortak seferlerine imkan veren anlaşma ayrıca haftalık 5 frekans kargo seferi düzenleme ve kargo seferleri için ilave havayolu tayin etme hakkı içeriyor.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan’dan sonra 2012 yaz sezonunda Moğolistan’a sefer başlatmasına olanak sağlayan anlaşmanın, Türkiye’nin Orta Asya Bölgesi’ne yönelik uçuş ağının geliştirilmesi bakımından büyük önem taşıdığı açıklandı.

İKİLİ ANLAŞMA SEFERLERİ ARTTIRDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000