22 Eylül 2011, Perşembe 12:25:22

'İKİ YILDIR UÇUŞ İZNİ ALAMIYORUZ'

Kapadokya bölgesini sıcak hava balonu ile tanıştıran baloncu olarak bilinen ABD'li, 78 yaşındaki Buddy Bombard Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne iki yıldan beri yaptığı Kapadokya Bölgesi'nde uçuş yapma isteği sonuçsuz kaldı...
  • shgm bayılırdı yabancılara ama
  • En azindan Kapadokya'yi goruyorsunuz. Ben gidip Grand Canyon'u gormek icin nasil bir basvuru surecimden gecmem gerek? Ugurlar olsun baska yerde ucarsin nasilsa dunya sizin. Afganistan veya Irak'ta balonculuk yapin oralarda pek bir guzel artik.
  • bende Amerika'ya gitmek gezmek istiyorum. Ulkeniz vize vermiyor anlasilir sey degil.
  • Türkiye'de bir havaaracı en az %51 Türk vatandaşlara ait olmalı veya şirketin en az %51 hissesi Türk vatandaşlara air olmalı. Türk sivil havacılık kanunu ve SHGM yönetmeliği böyle. başka bir durum değil. birçok ülkede buna nenzer durum vardır fakat her ülkede durum değişiktir. sportif amaçlı dahi olsa,bir yabancı kişi en fazla %49 hisse sahibi olabilir. ticari amaçta belki uygundur fakat sportif amaçta saçma bir uygulama. ben bir Almanya'da giderim sportif amaçlı uçak sahibi olabilirim, bizde aynı olmalı.
  • ağzı olan konuşuyor.bu yabancılar kendi ülkelerinde bizi kesinlikle uçurmazlar ama burayı babalarının çifliği sanıyorlar. oldu güzelim, gel iste ve uç. daha çok beklersin...
  • Kapodokya'da bu işe yatırım yapmış onlarca şirket ve 100 e yakın balon var, kendi balonun ile uçacağına bu firmalar seni uçursa olmaz mı? Git bir firmaya uçamk istediğini söyle yeter, eğer amacın balonu kullanmaksa bunun da kolayı var alırsın valıdasyon belgesini gider bir firma ile anlaşır uçarsın, burada sorun nedir? SHGM % 100 haklı eğer Türk Şirketlerinin gelişmesini büyümesini istiyorsa, bu tür isteklere izin vermemelidir
  • Bürokrasi intibak uyuma al, sen de alışırsın...
  • Daha sen türk bürokrasisiyle tanışmamamışın!!! Hele sghm
ABD'li seçkin konuklarını 5 gün süre ile Kapadokya'nın büyüleyici görüntüleri eşliğinde sıcak hava balonu ile gezdirme kararlılığı içerisindeki ABD'li baloncu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün başvurusunu sonuçsuz bırakmasına anlam veremediğini belirtti. Yakın aile dostu olan Suzanne Johnston'un da aralarında bulunduğu bir grup arkadaşı ile birlikte Kapadokya bölgesini ziyaret etmek için Nevşehir'in Uçhisar Beldesi'ne gelerek, bölgenin en önemli butik hotellerinden Capadocia Cave Resort'da konaklayan Kapadokya Bölgesi'nde ilk balon uçuşunu gerçekleştiren ABD'li Buddy Bombard yaptığı açıklamada, 1969 yılında sıcak hava balonculuğu lisansını aldıktan sonra Fransa öncelikli olmak üzere İsviçre Alpleri, İtalya Toskona Vadisi ve Avusturya'da binlerce kez uçuş yapan Buddy Bombard, ABD'nin en önemli havacılık kuruluşu Pan American'ın dünyayı bir uçtan diğer uca sıcak hava balonu ile dolaşma yönündeki projesine dayanak olarak belirlediği 16 ülkeyi belirleme çalışmaları içerisinde iken National Geographic dergisinde gördüğü Kapadokya bölgesinden etkilendiğini ve bir uçuşta bu bölgede yapabileceği kararını verdiğini söyledi. 
 
Daha sonra Pan American firmasındaki Mali sıkıntı nedeniyle bu projeden vazgeçildiğini anlatan Bombard , 1989 yılında Türkiye'de sıcak hava balonu olgusu bilinmezken ekibi ile birlikte bölgeye gelip uçtuğunu ifade etti. 
 
Bir grup seçkin ABD'li ile yaptıkları bu gezilerde ekip arkadaşları ile birlikte bir üzüm bağına girip, genç bir kızın kendilerine üzüm ikram etmesini asla unutmayacaklarını söyleyen ABD'li baloncu Buddy Bombard, ilerleyen yıllarda da, göz alıcı görüntüye sahip Kapadokya vadilerinde bölgenin büyülü atmosferini dakikalarca konukları ile yaşamanın unutulmaz duyguları içerisinde kaldıklarını söyledi. 1990 lı yılların ortalarından itibaren sıcak hava balonu olgusunun Kapadokya bölgesinde yerleşmesine öncülük eden Bombard, kendisine ait halen 10 sıcak hava balonunun bulunduğunu ve Avrupa'nın değişik bölgelerinde uçuşlarını devam ettirdiklerini belirtti. 
 
Kapadokya Bölgesi'nde uçmanın oldukça farklı bir duygu olduğunu vurgulayan Bombard, dünyanın en önemli sıcak hava balonu uçuş merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde çok istemesine karşın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerin sonuçsuz kalmasından da oldukça üzüntü duyduğunu belirtti. Bombard, "Kapadokya Vadisi'nde sıcak hava balonu ile uçmak bir insanın hayatta mutlak surette ölmeden önce yapması gereken bir harekettir diye düşünüyorum. Anlatılmaz ve ancak bu duygu yaşanabilir. Ama en büyük üzüntüm, çok fazla istememe karşın son 2 yıldan beri yetkililerin bu izni bize vermemesi. Ama ben bu sorunun kısa sürede aşılacağına inanıyorum. Kapadokya'ya havacılığı sevdiren ve bu gün için turizm de oldukça farklı bir sektör haline de gelen bu yapılanma ile yüzlerce insanın iş olanağına kavuştuğunu öğrendim. Bundan da büyük bir mutluluk duydum" dedi. 
 
Kapadokya Bölgesi'nin havadan ilk haritasını da pusula yöntemiyle kendisinin çizdiğini aktaran Bombard, uzun bir süre uğraş verdiği haritasının halen bölgede yoğun olarak kullanılmasından da büyük bir sevinç duyduğunu ifade etti.

Son Dakika
'İKİ YILDIR UÇUŞ İZNİ ALAMIYORUZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

balloncu ~ 12 yıl önce
shgm bayılırdı yabancılara ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En azindan Kapadokya'yi goruyorsunuz. Ben gidip Grand Canyon'u gormek icin nasil bir basvuru surecimden gecmem gerek? Ugurlar olsun baska yerde ucarsin nasilsa dunya sizin. Afganistan veya Irak'ta balonculuk yapin oralarda pek bir guzel artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bende Amerika'ya gitmek gezmek istiyorum. Ulkeniz vize vermiyor anlasilir sey degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'de bir havaaracı en az %51 Türk vatandaşlara ait olmalı veya şirketin en az %51 hissesi Türk vatandaşlara air olmalı. Türk sivil havacılık kanunu ve SHGM yönetmeliği böyle. başka bir durum değil. birçok ülkede buna nenzer durum vardır fakat her ülkede durum değişiktir. sportif amaçlı dahi olsa,bir yabancı kişi en fazla %49 hisse sahibi olabilir. ticari amaçta belki uygundur fakat sportif amaçta saçma bir uygulama. ben bir Almanya'da giderim sportif amaçlı uçak sahibi olabilirim, bizde aynı olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ağzı olan konuşuyor.bu yabancılar kendi ülkelerinde bizi kesinlikle uçurmazlar ama burayı babalarının çifliği sanıyorlar. oldu güzelim, gel iste ve uç. daha çok beklersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kapodokya'da bu işe yatırım yapmış onlarca şirket ve 100 e yakın balon var, kendi balonun ile uçacağına bu firmalar seni uçursa olmaz mı? Git bir firmaya uçamk istediğini söyle yeter, eğer amacın balonu kullanmaksa bunun da kolayı var alırsın valıdasyon belgesini gider bir firma ile anlaşır uçarsın, burada sorun nedir? SHGM % 100 haklı eğer Türk Şirketlerinin gelişmesini büyümesini istiyorsa, bu tür isteklere izin vermemelidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bürokrasi intibak uyuma al, sen de alışırsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha sen türk bürokrasisiyle tanışmamamışın!!! Hele sghm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000