13 Ağustos 2010, Cuma 16:29:03

İKİ ŞİRKET DAHA RUHSAT ALDI

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, hava taksi işletmeciliği yapmak üzere başvuruda bulunan Boydak ve Betaz Havacılık şirketlerine hava taksi işletme ruhsatı verdi.
  • arkadaş bu hacılar lılardan korkular vesselam :)...
  • haberde belirtilen betaza ait hava aracınn modeli bell 206 B3 seklinde olacaktır. bilginize,
  • cok arac olmasi cok guzel yillarca insallah daha da artar ama sirketler tarafindan ucus emniyeti icin alinmasi gereken tedbirler en iyi sekilde alinmali, shgm de cok iyi denetleyebilmeli.. hem kadro eksikliginden dolayi 60tan fazla sirketi denetlemeye yetisemezken, 1-2 aracli onlarca sirketin ne kadar ekonomik ve harcamalardan kisarak degil emniyeti gozeterek yonetildigi tartisilir.. shgm nin kadrosu zamanla artar ama sirketlerin daha profesyonel yonetilmesini saglayabilmek iyi denetim, yaptirim ve regulasyonlarla olur. arac sayisi ayni iken denetlenen organizasyon sayisi azalirsa, hem cok aracli profesyonel yonetilen sirketler, hem de shgm bir sirketle en az 10 aracin guvenligini denetlemis olur.
  • bu kadar uçak ve firma olduğunu bilmiyordum ülkede. maşallah.
Boydak ve Betaz şirketleri, ön izin sürecinde hava taksi işletme ruhsatı için gerekli tüm hazırlıklarını tamamlayarak, SHGM tarafından yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından hava taksi işletme ruhsatı almaya hak kazandı.

Boydak Havacılık Cessna 560 XL tipi ve TC-DAK tescilli hava aracı ile , Betaz Havacılık ise Bell 2006 B3 tipi helikopter ve Cesna R 172 K tipi hava aracı ile hava taksi işletmeciliği yapacak.

Bu iki işletmeye verilen izinlerle ülkemizdeki hava taksi işletmelerinin sayısı 62’ye, bu işletmelerin filolarında bulunan hava aracı sayısı da 244’e yükseldi.
İKİ ŞİRKET DAHA RUHSAT ALDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaş bu hacılar lılardan korkular vesselam :)...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haberde belirtilen betaza ait hava aracınn modeli bell 206 B3 seklinde olacaktır. bilginize,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cok arac olmasi cok guzel yillarca insallah daha da artar ama sirketler tarafindan ucus emniyeti icin alinmasi gereken tedbirler en iyi sekilde alinmali, shgm de cok iyi denetleyebilmeli.. hem kadro eksikliginden dolayi 60tan fazla sirketi denetlemeye yetisemezken, 1-2 aracli onlarca sirketin ne kadar ekonomik ve harcamalardan kisarak degil emniyeti gozeterek yonetildigi tartisilir.. shgm nin kadrosu zamanla artar ama sirketlerin daha profesyonel yonetilmesini saglayabilmek iyi denetim, yaptirim ve regulasyonlarla olur. arac sayisi ayni iken denetlenen organizasyon sayisi azalirsa, hem cok aracli profesyonel yonetilen sirketler, hem de shgm bir sirketle en az 10 aracin guvenligini denetlemis olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu kadar uçak ve firma olduğunu bilmiyordum ülkede. maşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000