22 Nisan 2010, Perşembe 16:06:47

İKİ HAVA TAKSİ ŞİRKETİ DE RUHSAT ALDI

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından daha önce ön izin verilen iki işletmeye hava taksi işletme ruhsatı verildi.
  • Palmali kimmis neymis yaa?
  • Tum calisanlarina yurekten tebrikler dilerim. Hayirli ve ugurlu olsun sirketimize! Birgun herkes bu camianin en kral sirketinin Palmali oldugunu gorecek. Calisanlari, her anlamda yuksek standartlari ve siradisi ucak filosu ile gercekten Turkiye'de esi ve benzeri olmayan bir firma. Kiskananlar catlasin. Ben de orada calisiyorum... beni bilen bilir :)
  • Palmali gücünü heryerde gösteriyor bravo valla
Palmali Havacılık ve Rec Havacılık, Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği kapsamında hava taksi işletmeciliği yapmak üzere SHGM’den izin aldı.

Daha önce genel havacılık işletme ruhsatı bulunan Palmali Havacılık, ön izin sürecinde gerekli tüm hazırlıklarının tamamlayarak yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından ruhsat almaya hak kazandı. Gemicilik sektöründeki büyük yatırımları ile dikkati çeken işletme, 4 adet iş jeti ile hava taksi işletmeciliğine başlayacak.

İstanbul merkezli uçuş yapacak olan işletme, Türkiye’de bu kadar çok sayıda iş jeti ile Hava Taksi işletmeciliği için SHGM’ye başvuruda bulunarak, ruhsat almaya kazanan ilk işletme oldu.

Ankara merkezli Rec Havacılık da, ön izin sürecindeki çalışmalarını tamamlayarak 22 Nisan 2010 tarihinde hava taksi işletmeciliği yapmak için ruhsat aldı.

Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde iş adamları için alternatif ulaşım aracı olmanın yanı sıra fotoğraf ve film çekimi, geziler ve turlar, hava ambulansı gibi konularda da hizmet veren hava taksi şirketlerinin sayısı, bu iki işletmeye verilen izinlerle birlikte 61’e yükseldi.

Hava Taksi işletmeleri filolarını büyütüyor…

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2009 yılında 5 taksi işletmesinin ruhsatını iptal etmişti.

2008 yılında sayıları 66’ya kadar yükselen ve söz konusu iptallerle 2009 yılı sonunda 61’e düşen hava taksi işletmelerinin sayısı, 2010 yılında 3 işletmenin işletme ruhsatının iptal edilmesi ve 3 yeni hava taksi işletmesinin eklenmesi ile 61 oldu. Bu işletmelere ait hava aracı sayısı ise 261’e ulaştı.

Hava taksi işletmelerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdüren SHGM, 2002 yılından bu yana toplam 25 hava taksi işletmesinin ruhsatını iptal etti. Bu iptallerle gereklilikleri yerine getirmeyen işletmeler sektörden çekilirken, mevcut işletmeler filolarını büyütmeye devam etti ve sadece 2009 yılında hava taksi işletmelerinin filolarına ekledikleri hava aracısı sayısı 34’ü buldu.
İKİ HAVA TAKSİ ŞİRKETİ DE RUHSAT ALDI

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Palmali kimmis neymis yaa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tum calisanlarina yurekten tebrikler dilerim. Hayirli ve ugurlu olsun sirketimize! Birgun herkes bu camianin en kral sirketinin Palmali oldugunu gorecek. Calisanlari, her anlamda yuksek standartlari ve siradisi ucak filosu ile gercekten Turkiye'de esi ve benzeri olmayan bir firma. Kiskananlar catlasin. Ben de orada calisiyorum... beni bilen bilir :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Palmali gücünü heryerde gösteriyor bravo valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000