04 Eylül 2010, Cumartesi 10:49:32

HER KURULUŞ KABİN MEMURU YETİŞTİREMEYECEK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), kabin memuru temel eğitimi vermeye yetkili kuruluşlar sertifikalandırıldı...
  • Listede yer alan hava yolları kendi personeline eğitim verebilirler. ücüncü şahıslara kamuya açık eğitimi yanlızca HEM verebilir.
  • bu isi yillarca yapan ve anne baba olan insanlara haksizlik yapiyorsunuz,sizi bir yolcu olarak ucurmak istemezdim,utanc duyuyorum
  • Arkadaşlar insanları DUHA'ya karşı uyarın lütfen. Onların verdiği sertifikanın hiçbir hükmü yok ama gazetelerde boy boy ilanları var.
  • Eeee başka havayolu kaldı mı Turkiye'de? Herkes almış :)))

İşte SHGM tarafından konuya ilişkin yapılan o açıklama:

24 Ağustos 2010 tarihinde yürürlüğe giren Uçakla Ticari Hava Taşıma İşletmeciliği Operasyon Usul ve Esasları (SHT OPS 1) Talimatına göre Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimi Yetkisine sahip olmayan kuruluşlar tarafından eğitim verilemeyecek.

Sivil havacılık sektörünün karakteristik özelliklerinin getirdiği olmazsa olmaz unsuru olarak, sektörde çalışan işgücünün, alanında lisanslı ve sertifikalı olması ulusal ve uluslar arası bir gerekliliktir. Bu gerekliliğin sağlanmasına yönelik olarak uçuş emniyetinden direkt sorumlu olan kabin ekiplerinin eğitimlerinin uluslar arası kurallar çerçevesinde, yeterli ve yetkili eğitim tesislerinde gerçekleştirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Bu noktadan hareketle Kabin Memuru olarak hava taşıma işletmelerinde görev alabilmek için gerekli olan Kabin Memuru Temel Emniyet Eğitimini vermek üzere daha önceden Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen kuruluşlara, SHT OPS 1 Talimatına istinaden yetki belgeleri 26 Ağustos 2010 tarihinde yayınlanmıştır.

Kabin memuru temel emniyet eğitimi alarak havayolu işletmelerinde kabin memuru olarak görev almak isteyenlerin öncelikli olarak eğitim alacakları kuruluşların bu konuda yetkili olup olmadıklarını araştırması, daha sonra ortaya çıkabilecek mağduriyetleri önlemek açısından önem arz etmektedir.

Bu bağlamda Kabin Memurlarına Temel Emniyet Eğitimi Vermek üzere yetkilendirilen kuruluşlar aşağıda yer almaktadır:

1-Türk Hava Yolları A.O.

2-Güneş Ekspres Havacılık A.Ş.

3-Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.

4-Onur Air Taşımacılık A.Ş.

5-Hürkuş Hava Yolu Taşımacılık ve Ticaret A.Ş.

6-SIK-AY Hava Taşımacılık A.Ş.

7-Atlasjet Havacılık A.Ş.

8-SAGA Hava Taşımacılık A.Ş.

9-Turistik Hava Taşımacılık A.Ş.

10-IHY İzmir Hava Yolları A.Ş.

11-Turkuaz Havayolları A.Ş.

12-Tailwind Havayolları A.Ş.

13-Borajet Havacılık Taşımacılık Uçak Bakım Onarım Tic. A.Ş

14-HEM Hürkuş Eğitim Merkezi

Kamouyuna saygı ile duyurulur.

TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

HER KURULUŞ KABİN MEMURU YETİŞTİREMEYECEK

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Listede yer alan hava yolları kendi personeline eğitim verebilirler. ücüncü şahıslara kamuya açık eğitimi yanlızca HEM verebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu isi yillarca yapan ve anne baba olan insanlara haksizlik yapiyorsunuz,sizi bir yolcu olarak ucurmak istemezdim,utanc duyuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar insanları DUHA'ya karşı uyarın lütfen. Onların verdiği sertifikanın hiçbir hükmü yok ama gazetelerde boy boy ilanları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eeee başka havayolu kaldı mı Turkiye'de? Herkes almış :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000