09 Ekim 2012, Salı 13:50:39

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE SHGM'DEN MÜJDE!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuş izinlerinin artık elektronik ortamda verileceğini açıkladı...
  • Once kafalarini degistirsinler
  • SHGM kısmi bir ilerleme süreci etkisi göstermeye çalışmaktadır ancak bu yeterli değildir , takdir edersinizki havacılığın her alanıda büyüme göstermektedir (örnek THY 100 uçaktan 200 uçağa- enson 187 - çıkmayı ) Hedeflemektedir.dolayısı ile aynı oranda büyümeyi SHGM den de beklemekteyiz.Personel açısından (Daire bşk.ları, Müdürlükler,Şube şeflikleri ve amirleri ile işlem Memurları )kadroları acilen arttırılmalıdır.Malumunuz üzre bir işlem için aylarca beklenmekte ve atıl bürokrasi engeline takılınmaktadır, yatırımcıda milyarlaca lira zarara sokulmaktadır .İsteğimiz odurki (Müsadeli ) Askeri ve Sivil Meydanlara iniş/kalkış izinleri ile Meydan uzatma izinlerininde otomasyon üzerinden yapıla bilmesidir.Dünyada örnek bir havacılık sergiliye bilmemiz dileğiyle !
  • sistemimizin gecici olarak servis disi olmasi nedeniyle........ bidi bidi.. zidi zidi. ivir zivir..
  • Değişiklik nedir ki?? Zaten otomasyon sistemi uzun süredir aktif olarak kullanılıyordu. FIC den alınan permilere de bir çözüm bulsalar. Permi müracatı yapılıyor. Arıyorsunuz yok yetkiliye ulaşmaya çalışıyoruz vs vs diyerek saatlerce bekletiyorlar. FIC ofisede bir tane yetkili koyamıyorlar mı gönderilen permi başvurularını değerlendirecek ??
  • SHGM GÜZEL BİR DEĞİŞİM SÜRECİNDE.. BİRDE ŞU PERMİ VE MEYDAN ONAYLARINI ÇÖZSEK ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK ... DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE MEYDAN ONAYI VE PERMİYİ BİR TUTAN BAŞKA BİR YER YOK.. IRAK,İRANDA BİLE... DURUMUN KOMİKLİĞİNİ ANLAYIN

Konuyla ilgili Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi imzalı bir genelge yayınlayan SHGM, zamandan tasarruf edebilmek için böyle bir uygulamaya gidildiğini açıklayarak izlenecek olan yolu tarif etti.

İşte SHGM'den konuyla ilgili yayınlanan genelge:

 

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE SHGM'DEN MÜJDE!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kafalarrr ~ 12 yıl önce
Once kafalarini degistirsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Viziter ~ 12 yıl önce
SHGM kısmi bir ilerleme süreci etkisi göstermeye çalışmaktadır ancak bu yeterli değildir , takdir edersinizki havacılığın her alanıda büyüme göstermektedir (örnek THY 100 uçaktan 200 uçağa- enson 187 - çıkmayı ) Hedeflemektedir.dolayısı ile aynı oranda büyümeyi SHGM den de beklemekteyiz.Personel açısından (Daire bşk.ları, Müdürlükler,Şube şeflikleri ve amirleri ile işlem Memurları )kadroları acilen arttırılmalıdır.Malumunuz üzre bir işlem için aylarca beklenmekte ve atıl bürokrasi engeline takılınmaktadır, yatırımcıda milyarlaca lira zarara sokulmaktadır .İsteğimiz odurki (Müsadeli ) Askeri ve Sivil Meydanlara iniş/kalkış izinleri ile Meydan uzatma izinlerininde otomasyon üzerinden yapıla bilmesidir.Dünyada örnek bir havacılık sergiliye bilmemiz dileğiyle !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir hafta sonra web sitesindeki baslik ~ 12 yıl önce
sistemimizin gecici olarak servis disi olmasi nedeniyle........ bidi bidi.. zidi zidi. ivir zivir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hımm ~ 12 yıl önce
Değişiklik nedir ki?? Zaten otomasyon sistemi uzun süredir aktif olarak kullanılıyordu. FIC den alınan permilere de bir çözüm bulsalar. Permi müracatı yapılıyor. Arıyorsunuz yok yetkiliye ulaşmaya çalışıyoruz vs vs diyerek saatlerce bekletiyorlar. FIC ofisede bir tane yetkili koyamıyorlar mı gönderilen permi başvurularını değerlendirecek ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOĞRU YOL ~ 12 yıl önce
SHGM GÜZEL BİR DEĞİŞİM SÜRECİNDE.. BİRDE ŞU PERMİ VE MEYDAN ONAYLARINI ÇÖZSEK ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK ... DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE MEYDAN ONAYI VE PERMİYİ BİR TUTAN BAŞKA BİR YER YOK.. IRAK,İRANDA BİLE... DURUMUN KOMİKLİĞİNİ ANLAYIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000