20 Temmuz 2008, Pazar 10:19:34

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE FATURA UYARISI

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), havayolu işletmelerine gönderdiği yazıda, uçuş sırasında yolculara ücretli verilen ikramlar karşılığında fatura verilmesini istedi.

SHGM yetkililerinden edinilen bilgiye göre, genel müdürlükten, yolcu taşımacılığı yapan havayolu şirketlerine bir uyarı yazısı gönderildi.

Yazıda, bakanlığın "Bölgesel Havacılık Projesi" kapsamında başlattığı çalışmalarla ucuz maliyetli uçuşların yaygın hale geldiği belirtilerek, proje kapsamında havayolu taşıyıcılarının daha etkin ve verimli çalışabilmesi için bakanlığın "sürekli projeler geliştirdiği, tedbirler aldığı ve kesintisiz destek verdiği" ifade edildi. Yazıda, çalışmaların ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olması gerektiği bildirildi.

Yolcu şikayetlerinin değerlendirildiği belirtilen yazıda, şunlar kaydedildi: "Bu şikayetlerin özellikle ilave ikramlar için ücret talep edilmesi ve karşılığında fatura verilmemesi konularında yoğunlaştığı görülmektedir.

Ayrıca, 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu'na göre, satılan mal karşılığında alan kişiye fatura verilmesi zorunlu olduğundan dolayı, yolcularınıza kabin içinde ücreti mukabilinde ikram verilmesi durumunda karşılığında fatura verilmesi hususuna hassasiyetle uyulması gerekmektedir."

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNE FATURA UYARISI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000