21 Mart 2016, Pazartesi 09:50:23

Havayolu seyahatinde kimlik numarası artık zorunlu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 30 Mayıs'tan itibaren havayolu ile seyahatte TC kimlik numarasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu.
  • Kabul
  • siz de vermeyin. yoksa bileti almıyorum diyorum. seve seve geri adım atıyorlar!!!
  • Onların da pasaport numaraları var.
  • Bu muhabbet yıllar öncede ortaya çıkmıştı, sistemi doğu yaparlarsa eyvallah, ancak THY mil programı kapsamında bütün yolcularının TC sini zaten biliyor direkt sisteme mil numarasıyla entegre etsinler, acentelere muhtarlık işlemi yaptırmasınlar onu al bunu al sonuç biletten 5 TL kazan, her uygulama bize yük....
  • niye kimlik no mu vereyim, heryerden kontrol ,tam ortadogu tipi polis devletine donduk...
  • Yabancı yolcular için ne yapılacak?
  • SHGM tarafından altyapının geliştirilip teknik şartnamenin havayollarına iletilmesi gerekli.Bu yapılmadan tarih belirlemenin uygun olmadığını düşünüyorum.Eğer sağlıklı bir sistem geliştirilirse mükemmel bir uygulama olur.Ayrıca pasaport ile seyahat eden yolcular için nasıl bir işleyiş olacak veya kimlik kartını kaybedenler henüz kimliği çıkmamış bebekler vs.Yolcuların içhat uçuşlarına kabulü diye bir prosedür ve tüm alternatifler için yasal prosedür belirlenmeli.
  • olsa da güzel bir haber sonunda, Geliştirilmeli, rezervasyon sistemleri Nüfus Müdürlüğüne entegre edilmeli. Doğrulama da yapılmalı. Bu sistem Emniyet ve İstihbarat ile black list süreci yapılmalı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 30 Mayıs'tan itibaren havayolu ile seyahatte TC kimlik numarasının zorunlu hale getirildiğini duyurdu.

Bilet alırken, yolcuya ait geçerli bir TC kimlik numarasının girilmesinin artık zorunlu hale geldiğini açıklayan SHGM, Twitter hesabından yolcuları uyardı.

 

Havayolu seyahatinde kimlik numarası artık zorunlu

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Hamburg ~ 7 yıl önce
Kabul

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vermiyorum ~ 8 yıl önce
siz de vermeyin. yoksa bileti almıyorum diyorum. seve seve geri adım atıyorlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pasaport ~ 8 yıl önce
Onların da pasaport numaraları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACENTE ~ 8 yıl önce
Bu muhabbet yıllar öncede ortaya çıkmıştı, sistemi doğu yaparlarsa eyvallah, ancak THY mil programı kapsamında bütün yolcularının TC sini zaten biliyor direkt sisteme mil numarasıyla entegre etsinler, acentelere muhtarlık işlemi yaptırmasınlar onu al bunu al sonuç biletten 5 TL kazan, her uygulama bize yük....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çantacı ~ 8 yıl önce
5 liraya yapma bu işi. kendine başka bir iş bul.herkes mil programı üyesi değil.Rezervasyon aşamasında herkes üzerine düşeni yapacak. Asayiş önemli.
ztk ~ 8 yıl önce
niye kimlik no mu vereyim, heryerden kontrol ,tam ortadogu tipi polis devletine donduk...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo ~ 8 yıl önce
Bugün bu ülkede bir kargo yollamak için bile kimlik no veriyorsunuz da uçağa binerken mi zorunuza gitti?
Havacı ~ 8 yıl önce
Yabancı yolcular için ne yapılacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sistem ~ 8 yıl önce
SHGM tarafından altyapının geliştirilip teknik şartnamenin havayollarına iletilmesi gerekli.Bu yapılmadan tarih belirlemenin uygun olmadığını düşünüyorum.Eğer sağlıklı bir sistem geliştirilirse mükemmel bir uygulama olur.Ayrıca pasaport ile seyahat eden yolcular için nasıl bir işleyiş olacak veya kimlik kartını kaybedenler henüz kimliği çıkmamış bebekler vs.Yolcuların içhat uçuşlarına kabulü diye bir prosedür ve tüm alternatifler için yasal prosedür belirlenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sıkma canını ~ 8 yıl önce
Burada illa yüzde yüz sağlanacak diye bir şey yok. amaç uçağa binecek aranan suçluyu yakalamak.Zamanla yerine oturur.
gecikmeli ~ 8 yıl önce
olsa da güzel bir haber sonunda, Geliştirilmeli, rezervasyon sistemleri Nüfus Müdürlüğüne entegre edilmeli. Doğrulama da yapılmalı. Bu sistem Emniyet ve İstihbarat ile black list süreci yapılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mavi kart var yabancı var ~ 8 yıl önce
daha mavi kartların kimlik numaralarını bankalar kontrol edemiyor bunu Nasıl başaracaklar. nüfus müdürlüğü tam bir fiyasko.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000