04 Şubat 2009, Çarşamba 14:09:22

HAVAYOLLARINA DOLANDIRICILIK TUZAĞI!

SHGM, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı havayolu işletmelerini uyardı…

EUROCONTROL Teşkilatı tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderilen bir yazı ile; EUROCONTROL faturalarının ödenmesine ilişkin olarak hava sahası kullanıcılarına illegal e-posta ve telefon ile ulaşılarak dolandırıcılık yapıldığı bildirildi.

Dolandırıcılar tarafından, “2009 Hükümet Yeni Mali Yıl Politikaları” uyarınca CRCO banka hesaplarının değiştiği ileri sürülerek sahte banka referanslarıyla bu hesaplara acil ödemeler yapılmasının talep edildiği belirtildi.

EUROCONTROL’ün gönderdiği yazıda, CRCO Banka hesaplarının değişmediği, EUROCONTROL faturalarının resmi EUROCONTROL antetli kağıtlar üzerine basıldığı veya CEFA’dan (Havayollarına yönelik EUROCONTROL Şebekesi) Pdf belgesi olarak yayımlandığı belirtilerek SHGM’nin havacılık işletmelerini uyarması istendi.

Yazıda ayrıca, sözkonusu hesapların dışında hiçbir banka hesabına ödeme yapılmaması, dolandırıcıların e-postalarına cevap verilmemesi, böyle bir durumda [email protected] CRCO e-posta adresine bilgi verilmesi ve olabilecek dolandırıcılık riskini azaltmak için güvenli CEFA şebekesinin kullanılması tavsiye edildi.

Bunun üzerine harekete geçen SHGM, hem yazılı olarak hem de resmi internet sitesi olan www.shgm.gov.tr adresinde bir duyuru yayımlayarak havacılık işletmelerini konu hakkında bilgilendirdi.


SHGM tarafından yayımlanan duyuruda, EUROCONTROL Merkezi Yol Ücretleri Ofisi (CRCO) fatura ödemelerindeki tek yetkili makam olduğu ve ilgili bölümlerin e-posta adresleriyle birlikte telefon ve faks bilgilerine EUROCONTROL’ün www.eurocontrol.int/crco Internet adresinden erişim sağlanabileceği ifade edildi.

Tüm Havacılık İşletmelerinden konuya hassasiyetle yaklaşmalarını isteyen SHGM,   EUROCONTROL tarafından resmi olarak yayımlanmış olan usullerin dışına çıkılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

HAVAYOLLARINA DOLANDIRICILIK TUZAĞI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000