20 Aralık 2013, Cuma 09:30:36

HAVALİMANLARININ EMNİYET STANDARTLARI YENİLENDİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM), sivil hava ulaşımına açık havalimanlarında uygulanması gereken emniyet standartlarına ilişkin yeni bir talimat yayımladı.
  • Acaba uçaklarda taşınan ayakkabı kutuları, sıkı denetimlere tabi tutulacak mı ?
  • Cok iyi olmus
  • Cok iyi olmus

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü(ICAO) kuralları doğrultusunda hazırlanan Havalimanı Emniyet Standartları Talimatı(SHT-HES), havaalanlarında bulunması gereken fiziksel özellikler, operasyonel tesisler ve teknik hizmetlerin yanı sıra havalimanları çevresindeki mânia sınırlama yüzeyleri hakkındaki esasları da içeriyor.

Havalimanlarında emniyetli hava aracı operasyonlarının gerçekleştirilmesi ve hava aracı kaza ve olaylarının en aza indirilmesi amacıyla hazırlanan Talimat, SHGM tarafından yapılan havalimanı emniyet denetlemelerinde esas alınacağından, başta havalimanı işleticileri olmak üzere ilgili tüm havalimanı kullanıcılarının kural ve standartlara uyması gerekiyor.

ICAO tarafından bu konuda yayımlanan havalimanı standart ve tavsiyelerinin esas alındığı Talimat, ICAO Annex 14'ün ulusal mevzuatımızdaki karşılığı anlamına geliyor. Küresel düzeyde havacılık emniyetinin geliştirilerek, standardizasyonunun sağlanması amacıyla ICAO Konseyi tarafından oluşturulan Bölgesel Havacılık Emniyeti Grupları (RASG) kapsamında Türkiye, geçtiğimiz yıl Avrupa Kuzey Atlantik Bölgesel Havacılık Emniyeti Grubu Başkan Yardımcılığı'na seçilmişti. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren SHGM'nin ICAO kurallarını hayata geçirilmesi,  bölge ülkelerine de havacılık emniyeti konusunda rehberlik edecek bir örnek teşkil etmesi bakımından önem taşıyor.

SHGM'den yapılan açıklamada, "Sivil  hava  ulaşımına  açık  havalimanlarında  uygulanması  gereken  emniyet standartları ile ilgili usul ve esasları düzenleyen Havalimanı Emniyet Standartları Talimatı (SHT-HES) 17 Aralık 2013 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" denildi.

O TALİMATA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

HAVALİMANLARININ EMNİYET STANDARTLARI YENİLENDİ

Yorumlar

AYAKKABI KUTULARI ~ 10 yıl önce
Acaba uçaklarda taşınan ayakkabı kutuları, sıkı denetimlere tabi tutulacak mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok iyi olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cok iyi olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000