22 Temmuz 2014, Salı 11:00:51

HAVAK RAPORUNU SHGM'YE SUNDU

Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı Havak, 1 Ekim 2014’te uygulanmaya başlayacak Hava Aracı Takip Sistemi’ne ilişkin çalışma hazırladı. Raporda hangi noktalara vurgu yapıldı?
  • arkadas, eger bu yonetmelik bu sekliyle yururluge girerse ulkemizde artik genel havacilik bitecegi icin ucagimi size hediye edecegim,ama siz bana gidip ureticiden bir uygunluk belgesini alacaksiniz, ikinci sartim ise ucakla 3 metre taksi yapacaksiniz, saygilar
  • cikarsa VFR ucuslara elveda deriz, ellerinize saglik Oben Hocam,
  • Öncelikle askeri arama kurtarma helikopterlerine 121.5 veya 406 sivil emercensi frekanslarından yayılan sinyalleri gösteren sistemlerin takılması gerekmektedir. HATS sisteminin uçuş ekibinin üzeririlerinde bulunan şahsi cep telefonundan alınan sinyallerden hiçbir farkı yoktur.Zaten Türk hava sahasında uçan sivil vfr trafiklerin elt kullanmaları zorunludur, ayrıca idari tedbir olarak HATS sistemi yerine yukarıda belirtilen hususun tesis edilmesi önem arz etmektedir.
  • Olmamış diyen arkadaş. Ya bu işi bilmeden yorum yapıyorsun ya da tarafllısın raporun ucu sana dokunmuş. Gir bak önce oku ADS-B nedir ve ne nasıl olacak http://easa.europa.eu/system/files/dfu/Annex%20II%20-%20AMC%2020-24.pdf ondan sonra yorum yap istersen. HATS sistemi gereksiz bir sistemdir, muhtemelen birilerine pazar yaratılıyor.
  • Yorumcu arkadas kesin DHMI'den. Super rapor olmus super. Sen daha hava sahalarini ayiramiyorsun, gerci ayirsan nolacak ayrilmis yerleri bile kontrol edemiyorsun sonrada HATS diye bir sistem cikartip sorumluluğu işletmeye atiyorsun. Rapor son derece tutarli, zaten ADS-B sistemine gecildiginde bir suru masraf yapilacak durduk yere dunyanin hic bir yerinde olmayan bu HATS sistemi gereksiz diyor ozet olarak. Havacilikta iptidai is olmaz once bunu bir anlayip kabul edin.
  • Havak, raporunuz hiç tutarlı olmamış. Yukarısı farklı, aşağısı farklı. Zaten alt bölümde bu sistemin gerekliliğini yazmışsınız. Genelgeyi bir daha okursanız raporun yanlış olduğunu anlarsınız.

SHGM, Türkiye hava sahasında görerek uçuş yapan hava araçlarının (helikopter, eğitim uçakları, deniz uçakları, vd.) takibinin yapılması ve uçuş emniyetinin arttırılması amacıyla 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren Hava Aracı Takip Sistemi’ne geçileceğine ilişkin bir genelge yayımlandı. Sektörden farklı tepkiler alan uygulamaya ilişkin Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı Havak da bir çalışma hazırladı. 

Bu ve diğer birçok konuda havacılık sektörünü bir arada olmaya çağıran Havak Başkanı Ömer Faruk Berksan,  SHGM’nin son genelgelerinden birisi olan HATS uygulaması konusunda kendilerine çok fazla miktarda görüş ve talep geldiğini belirterek bu konuda araştırma yaptırdıklarını ve bir rapor hazırladıklarını, bu raporu SHGM’ye sunduklarını ifade etti.

İşte o Rapor:






HAVAK RAPORUNU SHGM'YE SUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

olmamis diyen ~ 10 yıl önce
arkadas, eger bu yonetmelik bu sekliyle yururluge girerse ulkemizde artik genel havacilik bitecegi icin ucagimi size hediye edecegim,ama siz bana gidip ureticiden bir uygunluk belgesini alacaksiniz, ikinci sartim ise ucakla 3 metre taksi yapacaksiniz, saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eger bu yonetmelik ~ 10 yıl önce
cikarsa VFR ucuslara elveda deriz, ellerinize saglik Oben Hocam,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öncelikle askeri arama kurtarma helikopterlerine 121.5 veya 406 sivil emercensi frekanslarından yayılan sinyalleri gösteren sistemlerin takılması gerekmektedir. HATS sisteminin uçuş ekibinin üzeririlerinde bulunan şahsi cep telefonundan alınan sinyallerden hiçbir farkı yoktur.Zaten Türk hava sahasında uçan sivil vfr trafiklerin elt kullanmaları zorunludur, ayrıca idari tedbir olarak HATS sistemi yerine yukarıda belirtilen hususun tesis edilmesi önem arz etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önce okumak ~ 10 yıl önce
Olmamış diyen arkadaş. Ya bu işi bilmeden yorum yapıyorsun ya da tarafllısın raporun ucu sana dokunmuş. Gir bak önce oku ADS-B nedir ve ne nasıl olacak http://easa.europa.eu/system/files/dfu/Annex%20II%20-%20AMC%2020-24.pdf ondan sonra yorum yap istersen. HATS sistemi gereksiz bir sistemdir, muhtemelen birilerine pazar yaratılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmamış mı ? ~ 10 yıl önce
Yorumcu arkadas kesin DHMI'den. Super rapor olmus super. Sen daha hava sahalarini ayiramiyorsun, gerci ayirsan nolacak ayrilmis yerleri bile kontrol edemiyorsun sonrada HATS diye bir sistem cikartip sorumluluğu işletmeye atiyorsun. Rapor son derece tutarli, zaten ADS-B sistemine gecildiginde bir suru masraf yapilacak durduk yere dunyanin hic bir yerinde olmayan bu HATS sistemi gereksiz diyor ozet olarak. Havacilikta iptidai is olmaz once bunu bir anlayip kabul edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmamış!! ~ 10 yıl önce
Havak, raporunuz hiç tutarlı olmamış. Yukarısı farklı, aşağısı farklı. Zaten alt bölümde bu sistemin gerekliliğini yazmışsınız. Genelgeyi bir daha okursanız raporun yanlış olduğunu anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000