12 Şubat 2013, Salı 10:45:09

HAVAK ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLDİRGE YAYINLADI

Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı (HAVAK), çalışmaları hakkında bir bilgilendirme bildirgesi yayınladı...

HAVAK'tan yapılan açıklamada:

Kurumsal ve/veya kişisel olarak bir şekilde görüşüyor olsak dahi maalesef bilindiği üzere bu görüşmeler bugüne
kadar sadece JAR Eğitimleri çevresinde gelişmiştir.

Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı – HAVAK’ın yönetimi olarak bu durumu değiştirmek, aktif ve daha verimli
bir HAVAK platformu oluşturmak arzusundayız. Yeni dönem çalışmalarımız ile ilgili bilgi vermek için müsaadeleriniz ile değerli vaktinizin kısa bir dilimini rica edeceğiz.

JAA TO Genel direktörü Sn. Joost Jonker, Havak’ın bugüne kadar sunmuş olduğu eğitim hizmetlerinden memnuniyetini tarafımıza ve SHGM’ne defalarca belirtmiştir. Ancak ortada bir gerçek vardır ki, sürekli değişen ve gelişen havacılık sektörünün iyi bir takipçisi olabilmek için gelişmelere muhakkak paralel olmak ve kurumsal gelişimi de beraberinde sürdürebilmek gerekir.

Tüm Yönetim Kurulu üyelerimize göre, adı TÜRK SİVİL HAVACILIĞINI GELİŞTİRME VAKFI olan organizasyonumuzun camiada sadece bir JAR eğitimleri merkezi olarak tanınması doğru ve yeterli değildir. Bu ekolü değiştirmemiz ve gerçek misyonumuzu yüklenmemiz gerekmektedir. HAVAK, sportif‐amatör havacılık faaliyetlerinden başlayıp, havayolları ve hatta uluslar arası sivil havacılık faaliyetlerinin tüm alanlarında etkin bir rolde olmalı, gelişmeleri takip etmeli ve bunları başta üyeleri olmak üzere Türk Sivil Havacılık sektörünün kullanımına sunabilmelidir.

HAVAK başta üyeleri olmak üzere, tüm Türk Sivil Havacılığından destek alarak güçlenebilmeli ve gücünü kabul ettiği vizyonu çerçevesinde hizmete dönüştürebilmelidir. Bu konuda en büyük destekçilerimizde doğal olarak sizler olacaksınız.

Yukarıdaki görüşler ve yüksek bir motivasyon dahilinde JAA TO merkezini ziyaret ederek görüşmeler yapılmış ve aşağıdaki hususlar JAA TO’dan talep edilmiş ve uygun görülmüştür. Bu hususların dâhil edildiği yeni anlaşmamız JAA TO ile imzalanmış ve yürürlüğe girmiştir.

 HAVAK, sadece Türkiye değil Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Mısır, Iran, Libya, Cezayir, Fas, Tunus, Bahreyn, Kuveyt, B.A.E, Lübnan, Katar, Yemen, Urdun, Pakistan, Afganistan ülkelerinin de JAA TO eğitimlerinin sunucusu olarak görevlendirilmiştir.

Üyelerimizden SWAN AVIATION ise Kazakistan sorumlusu olarak JAA TO tarafından yetkilendirilmiş ve faaliyetlerine başlamıştır.

 JAR Eğitimlerinin Yerel Eğitimciler tarafından yapılması hususunda karar alınmış, JAA TO tarafından onaylanmış ve uygun personel arayışı başlamıştır. Sadece ülkemizde değil sorumlusu olduğumuz ülkelerde de yerel personel istihdam edilmesi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Eğitmen adaylarının Amsterdam’da alacakları eğitimden sonra eğitimler ana dilimizde verilecek ve ayrıca eğitimlerde müfredat tamamlandıktan sonra güncel gelişmeler, Avrupa uygulamaları, sektörel sorunlar gibi konular ve çözüm önerileri de tartışılacak/görüşülecektir. Elbette yerel eğitmenlerimizin göreve başlaması ile birlikte eğitim maliyetleri de ciddi bir oranda azalacaktır. Bu aşamada eğitimlerin daha HAVAK - Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı verimli geçebilmesi için sadece eğitim konularında değil, yaşadığınız ulusal ve uluslararası sorunları da bizlerle paylaşarak uygun çözüm formüllerinin bulunması söz konusu olacaktır.

HAVAK sadece bir eğitim 
merkezi değil, kurumsal yapı dâhilinde güven duyabileceğiniz ve danışabileceğiniz çözüm ortağınız olabilmelidir.

Tazeleme eğitimi yapması gereken personelin bir eğitimi tamamen baştan değil, çok daha kısa bir sürede ve daha uygun fiyatta EĞİTİM TAZELEMESİ formatında alabilmesi için çalışmalar başlatılmıştır.

 Her bir JAR eğitiminde 2 kontenjan olmak üzere, üniversitelerin havacılık bölümlerinde okuyan ve başarı oranı yüksek olan son sınıf öğrencilerinin ÜCRETSİZ OLARAK JAR kurslarına katılabilmesi ve tescilli eğitim sertifikası verilmesi konusunda JAA TO dan OLUR alınmıştır. Havacılığımızın geleceği olacak genç nesil öğrencilerimiz‐başarı oranlarında‐artık mezun olduklarında bu eğitimleri ücretsiz olarak almış ve siz sektör firmalarının hizmetine hazır olacaklardır.

Avrupa Havacılık birimleri ile ülkemiz havacılık birimleri arasında personel rotasyonu projemiz vardır.

HAVAK, JAA TO ile yaptığı görüşmelerde havacılık kaynakları arasında personel rotasyonu konusunda bir prensip anlaşması yapmıştır. Özet olarak, üyelerimiz arasında bulunan bir post‐holder’in Avrupa’da ki bir baska AOC altında o pozisyondaki post‐holder’likta çalışması sağlanacaktır. Yine aynı şekilde yabancı kaynaklı bir post‐holder’ın ülkemizde bir AOC altında çalışması ile know‐how alış verişi yapılması ve bilgibeceri‐ tecrübe aktarımlarının sağlanması konusunda bir portfolio oluşturulması konusunda çalışmalarımız başlamıştır.

HAVAK, Amatör ve Sportif havacılık faaliyetlerinin havacılığın diğer tüm katmanlarının araştırma ve geliştirme merkezi olduğuna inanmaktadır. Sağlam ve verimli bir profesyonel havacılık camiamızın olabilmesi, bu camiada başarılı araştırmacı ve uçucu personel yetişebilmesinin tek formülü halka açık, tabana yayılmış ve herkesin ulaşabileceği bir AMATÖR HAVACILIK dünyasının ve kültürünün oluşmasıdır.

HAVAK bu anlamda da yapılan etkinlikleri takip etmekte, bu konuda neler yapabileceği konusunda araştırmalarına devam etmektedir. Bu şekilde bir zeminin oluşması sektörde bulunan işsiz genç pilotlarımız için bir istihdam alt yapısı ve tecrübe kazanma alanı olacağı tartışma götürmez bir gerçektir. HAVAK olarak temel hedeflerimizden birisi de mevcut sivil havacılık ile ilgili sivil toplum örgütleri ve eğitim kurum veya kuruluşlarıyla daha yakın işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yürütmek ve HAVAK’ın kurumsallaşmasına, farklı birimlerin birbiri ile tanışıp çözüm ortakları olabilmelerine zemin hazırlayacak bir platform sağlayabilmektir.

HAVAK olarak havacılık sektörünün çeşitli sorunları ve çözüm önerileri konusunda çalışma grupları oluşturarak yetkili makamlara sunulmak üzere raporlar hazırlamak veya toplantılar, çalıştaylar veya sempozyumlar düzenleyerek sektörel sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı planlamaktayız. HAVAK’ın yeni dönem çalışmalarının tamamı SHGM’nün bilgisi dâhilinde ve çok değerli destekleri ile gerçekleştirilmektedir. SHGM vakfımızı sürekli olarak desteklemekte ve sektörel gelişimin lokomotifi olabilmemiz için gerekli olan ve talep ettiğimiz her türlü yardımı anında sağlamaktadır.

Özet olarak HAVAK’ın 23 Mayıs 2012 tarihinden bugüne kadar kilometre taşı sayılabilecek, önemli icraatları yukarıda bilgilerinize arz edilmiştir. Bunların haricinde kurumsal olarak çalışmaları devam eden yeni web sitemizin oluşturulması, yeni üye kayıtlarının yapılması, kadromuzun geliştirilmesi gibi konularda da faaliyetlerimiz devam etmektedir.

HAVAK - Türk Sivil Havacılığını Geliştirme Vakfı

HAVAK ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLDİRGE YAYINLADI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000