13 Nisan 2010, Salı 07:22:41

HAVA-İŞ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI!

Hava-İş, SHGM tarafından hazırlanan SHT 6A-50 Havacılık Talimatı ile ilgili son yayınlanan taslakta, uçucu ekipler aleyhine büyük değişiklikler yapıldığını belirterek, bu maddelerin geri çekilmesi talebiyle SHGM'ne yönelik imza kampanyası başlattı.
  • Yaa bu kadar mı uzaksınız Havacılıktan. Hala SHGM ve THY arasındaki farkı bilmiyor musunuz? Şu haberi iyi okuyun, THY ile ne alakası var... Yönetmeliği çıkaran SHGM...
  • Artik cagdisi havacilik kurallariyla kim ucar kim kacar yakinda ortaya cikar.Bu ne rezillik ne insafsizlik ne dusuncesizlik ne kisisel haklara tecavuzdur ki boyle kurallar getirmeye calisanlar ne muslumandir ne insandir.Orgutlenme bilinciyle bir gun kimse ise gitmezse ne ucak kalir ne yolcu ne de Barcelona sozlesmesi ne star alliance ittifaki.Yonetim ya duzelmeli ya da gitmelidir.Gulucukler atarak gazetelerde boy gosterenler bu ise gonul vermis havaci personelin moralini dusuren zatlar 'yani THY YONETIMI' BU YAPTIGINDAN UTANMALI VE HERKESTEN OZUR DILEMEK ZORUNDADIR.kimse kimsenin moralini aptalca kanunlarla kisisel haklara tecavuzle yonetimler yurutulemez.ABD DE BOYLE MI EGITIM ALMIS SAYIN KOTIL YOKSA ONA BIRISI OGRETMELIMI KANUNLARLA
  • SU COK ACIK KI SIRF SHGM KURALLARINI BIR AN ONCE CIKARSIN DA SENDIKA DEVREDISI KALSIN DIYE BIR OYALAMA TAKTIGINE GIDILMISTIR.SENDIKA YETKILILERI DERHAL BU OLAYA EL KOYMALIDIR.KIMSE KIMSEYI KANDIRAMAYACAGINI ARTIK OGRENSIN OGRENMIYORLARSA OYLE BIR ORGUT KURARIZ KI AVRUPA MAHKEMESINE KADAR KURALLARLA GIDERIZ.O ZAMAN STAR ALLIANCE DA BILE YERINIZ KALMAZ
  • THY YETKILILERI BARCELONAYLA YAPTIGI ANLASMALARI DUSUNDUGU KADAR UCUCU PERSONELINI DE DUSUNMEK DURUMUNDADIR.DUSUNMUYORLARSA NE THY KALIR NE STAR ALLIANCE.
  • BEYEFENDI UCUCULAR OLMZSA SIZIN ORDA NEISINIZ VAR.BU SIRKETIN MUSTERILERI SIZINLE MI YOKSA UCUCULARLA MI MUHATAP OLUYOR.ARIZALI KOLTUGUN HESABINI YOLCUYA HESABINI VERIRKEN SIZIN YERINIZE UCUCULAR HAKARETI YIYOR..OZAMAN GELIN SIZ UCUNDA BIZ SIZI DESTEKLEYELIM.POLITIK OLMAYIN. BU SIRKETLERIN VIZYONU UCUCULARDIR.UCUCULAR NEKADAR IYI IS YAPARSA OKADAR FAZLA KZANIR SIRKETINIZ.NIFAK TOHUMU EKECEGINIZE HAKSIZLIGA HEP BIRLIKTE GOGUS GERIN BIR OLUN TEK OLUN.
  • sivil havacilik kurallarinda haftalik ucus suresinin 36 saat olacagi ve bos gunlerin ucus zamaninda olmasiyla ilgili birtakim kurallar koymaya calisan SHGM ileride nasil tehtitlerle karsilasacaklarinin hesabini vicdanlarina bakarak vermeli ve bu gidislerini artik duzeltmelidir. Aksi takdirde ucak kazalari artacagi gibi ucaklar da yerde kalacaktir.Her ozel gununde bayramda yilbasinda evlilik yildonumlerini bile kutlayamayan personelin artik dusunulmesi gerektigi yerde sendikayi sirf bitirmek maksadiyla birtakim sozde sivil havacilik kurallari koyanlar' acaba evlerinde sicak birsekilde aileleriyle beraber olurken ucus personelini insan yerine neden koymazlar?Hak neden yemeye calisip evinden uzak hayati is olmus insanlara neden nefes aldirma
  • Ucucular ucucular siz ne anlarsiniz ucucularin ne kadar yoruldugundan evlerinden ne kadar uzak kaldiklarindan sınırlarda ucurulup asgari dinlenerek gorevlerine gittiklerinden mesaisi tutmadan tutar diye ucurulup kırım sonrasi milyarlarca tl lik tazminati ailelerine fatura edilmelerinden vs vs vs ucucularin ne sartlarda oldugunu bilmeden neden burda ahkam kesersinizki yazsaniz ya bankaci cikarsiniz yada doktor vs. Ucucu olmadan onu yasamadan bilincsizce yorum yapmayin lutfen.... Sirketler sizlerin canini cikarana kadar ucursunlar gelin.. Yada biz ucalim canimizi verdigimizde yorgunlyktan kaynaklanan is gucu kaybindan dolayi yasanan kirimda, siz can verirsiniz bizlere yada iyice yerin dibine sokarsiniz.
  • teknik hariç her yerde HAYIR oyu aldılar.ama hala uçucular uçucular. ne diyelim.hayırlısı
  • ağanın kızı da ucucu ya ondandır. yer işletmeyi yedin bitirdin bakalım sıra kimde. olmaz olsun boyle sendika
  • Senin gibi sendika olmaz olsun bee seni yillardir destekleyen teknigin icin ne yaptin bugune kadar da hala ucucular hala ucucular.Noldu ne gordun karsiliginda sakin ha hangari cikmayin diyecegim ama siz gene yuzunuz tutar gelirsiniz...

Hava-İş Sendikası, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) tarafından hazırlanan ve sosyal tarafların görüşüne açılan uçucu ekiplerin çalışma koşulları ve sosyal hayatlarını temelden etkilediğini savunduğu SHT 6A-50 Havacılık Talimatı ile ilgili son yayınlanan taslaktaki  uçucu ekipler aleyhine olan maddelerin geri çekilmesi talebiyle SHGM'ne yönelik imza kampanyası başlatacak.

Sendikalı sendikasız tüm uçucu ekipleri imza kampanyasına katılmaya davet eden sendika, uçucu ekiplerin mesleki örgütleri TALPA ve TASSA'yı da bilimsel verilere ve uluslararası standartlara aykırı bu düzenlemeler konusunda birlikte davranmaya çağırdı.

Kampanyada imzaya açılan metinde değiştirilmesi istenen maddeler şunlar:

“Genel Müdürlüğünüzce 29.12.2009 tarihinde yayınlanarak sosyal tarafların görüşlerine açılan, bir uçucu ekip üyesi olarak çalışma koşullarımı ve sosyal hayatımı temelden etkileyen SHT 6A-50 Talimatı ile ilgili Revizyon 5 Taslağı, gelen görüşler sonrası 31.03.2010 tarihinde değiştirilerek tarafınızdan yeniden yayınlanmıştır.

SHT 6A-50 Talimatı çalışma koşullarını, bir anlamda da uçucu ekiplerin yorgunluğunu etkileyen dolayısıyla uçuş emniyeti ile direkt ilişkili bir düzenlemedir.

Uçuş emniyeti ise, insan hayatı ve kamu yararı yönünden en çok gözetilmesi gereken temel düzenlemedir. Uçucu Ekiplerin görev süre ve dinlenme süreleri konusu, uluslararası alanda bilimsel temellere dayandırılan bir konudur.

Yorgunluk ölümlü havacılık kazalarının yüzde 15-20’sine insan hatası olarak katkıda bulunuyor. Yorgunluğun ulaşımdaki (hava, deniz, kara, demiryolu) kazaların yüzde 20-30’una katkısı olduğu hesaplanmaktadır (örneğin NTSB tarafından).

Bütün bu bilimsel gerçekler ve uluslararası raporlar ortada iken ülkemizin Avrupa Birliği üyeliği ve Avrupa Birliği hukukuna uyumlaştırılması zorunlu olan konulardan en önemlisi olan bu konuda bir kısım uyumlaştırmalar getiren SHT 6A-50 Revizyon 5 Taslağı, ne yazık ki yeni yayınlanan 2. Versiyonu tam tersi büyük değişikliklere uğratılmıştır.

Yayınlanan 2. Talimat Taslağı ile ilk yayınlanan taslakta düzenlenen birçok madde tanımlama ve kısıtlamalar EU OPS kriterleri dikkate alınmayarak biz uçucu ekiplerin aleyhine ve havayolu işletmeleri lehine değiştirilmiştir.

Söz konusu Talimatla hukuken uçuş emniyeti yönünden sorumlu olan bizlerin yok sayılması ve düzenlemelerin havayolu işletmelerinin rekabet/maliyet kaygılarına terk edilmesi Anayasamızın sosyal devlet kavramı ile uyuşmamaktadır.

Bu kapsamda yeni Taslağın bilimsel veri ve uluslararası standartlara uygun olarak değerlendirilmesi ve ikinci Taslakta uçucu ekipler aleyhine yapılan değişikliklerin yeniden gözden geçirilerek taslaktan çıkarılmasını talep etmekteyiz.”

HAVA-İŞ İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Yaa bu kadar mı uzaksınız Havacılıktan. Hala SHGM ve THY arasındaki farkı bilmiyor musunuz? Şu haberi iyi okuyun, THY ile ne alakası var... Yönetmeliği çıkaran SHGM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Artik cagdisi havacilik kurallariyla kim ucar kim kacar yakinda ortaya cikar.Bu ne rezillik ne insafsizlik ne dusuncesizlik ne kisisel haklara tecavuzdur ki boyle kurallar getirmeye calisanlar ne muslumandir ne insandir.Orgutlenme bilinciyle bir gun kimse ise gitmezse ne ucak kalir ne yolcu ne de Barcelona sozlesmesi ne star alliance ittifaki.Yonetim ya duzelmeli ya da gitmelidir.Gulucukler atarak gazetelerde boy gosterenler bu ise gonul vermis havaci personelin moralini dusuren zatlar 'yani THY YONETIMI' BU YAPTIGINDAN UTANMALI VE HERKESTEN OZUR DILEMEK ZORUNDADIR.kimse kimsenin moralini aptalca kanunlarla kisisel haklara tecavuzle yonetimler yurutulemez.ABD DE BOYLE MI EGITIM ALMIS SAYIN KOTIL YOKSA ONA BIRISI OGRETMELIMI KANUNLARLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SU COK ACIK KI SIRF SHGM KURALLARINI BIR AN ONCE CIKARSIN DA SENDIKA DEVREDISI KALSIN DIYE BIR OYALAMA TAKTIGINE GIDILMISTIR.SENDIKA YETKILILERI DERHAL BU OLAYA EL KOYMALIDIR.KIMSE KIMSEYI KANDIRAMAYACAGINI ARTIK OGRENSIN OGRENMIYORLARSA OYLE BIR ORGUT KURARIZ KI AVRUPA MAHKEMESINE KADAR KURALLARLA GIDERIZ.O ZAMAN STAR ALLIANCE DA BILE YERINIZ KALMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY YETKILILERI BARCELONAYLA YAPTIGI ANLASMALARI DUSUNDUGU KADAR UCUCU PERSONELINI DE DUSUNMEK DURUMUNDADIR.DUSUNMUYORLARSA NE THY KALIR NE STAR ALLIANCE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BEYEFENDI UCUCULAR OLMZSA SIZIN ORDA NEISINIZ VAR.BU SIRKETIN MUSTERILERI SIZINLE MI YOKSA UCUCULARLA MI MUHATAP OLUYOR.ARIZALI KOLTUGUN HESABINI YOLCUYA HESABINI VERIRKEN SIZIN YERINIZE UCUCULAR HAKARETI YIYOR..OZAMAN GELIN SIZ UCUNDA BIZ SIZI DESTEKLEYELIM.POLITIK OLMAYIN. BU SIRKETLERIN VIZYONU UCUCULARDIR.UCUCULAR NEKADAR IYI IS YAPARSA OKADAR FAZLA KZANIR SIRKETINIZ.NIFAK TOHUMU EKECEGINIZE HAKSIZLIGA HEP BIRLIKTE GOGUS GERIN BIR OLUN TEK OLUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivil havacilik kurallarinda haftalik ucus suresinin 36 saat olacagi ve bos gunlerin ucus zamaninda olmasiyla ilgili birtakim kurallar koymaya calisan SHGM ileride nasil tehtitlerle karsilasacaklarinin hesabini vicdanlarina bakarak vermeli ve bu gidislerini artik duzeltmelidir. Aksi takdirde ucak kazalari artacagi gibi ucaklar da yerde kalacaktir.Her ozel gununde bayramda yilbasinda evlilik yildonumlerini bile kutlayamayan personelin artik dusunulmesi gerektigi yerde sendikayi sirf bitirmek maksadiyla birtakim sozde sivil havacilik kurallari koyanlar' acaba evlerinde sicak birsekilde aileleriyle beraber olurken ucus personelini insan yerine neden koymazlar?Hak neden yemeye calisip evinden uzak hayati is olmus insanlara neden nefes aldirma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ucucular ucucular siz ne anlarsiniz ucucularin ne kadar yoruldugundan evlerinden ne kadar uzak kaldiklarindan sınırlarda ucurulup asgari dinlenerek gorevlerine gittiklerinden mesaisi tutmadan tutar diye ucurulup kırım sonrasi milyarlarca tl lik tazminati ailelerine fatura edilmelerinden vs vs vs ucucularin ne sartlarda oldugunu bilmeden neden burda ahkam kesersinizki yazsaniz ya bankaci cikarsiniz yada doktor vs. Ucucu olmadan onu yasamadan bilincsizce yorum yapmayin lutfen.... Sirketler sizlerin canini cikarana kadar ucursunlar gelin.. Yada biz ucalim canimizi verdigimizde yorgunlyktan kaynaklanan is gucu kaybindan dolayi yasanan kirimda, siz can verirsiniz bizlere yada iyice yerin dibine sokarsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
teknik hariç her yerde HAYIR oyu aldılar.ama hala uçucular uçucular. ne diyelim.hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ağanın kızı da ucucu ya ondandır. yer işletmeyi yedin bitirdin bakalım sıra kimde. olmaz olsun boyle sendika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Senin gibi sendika olmaz olsun bee seni yillardir destekleyen teknigin icin ne yaptin bugune kadar da hala ucucular hala ucucular.Noldu ne gordun karsiliginda sakin ha hangari cikmayin diyecegim ama siz gene yuzunuz tutar gelirsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000