06 Mayıs 2010, Perşembe 22:06:03

HAVACILIKTA FLAŞ GELİŞME

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü başkanlığındaki Slot Koordinasyon Merkezi, ani bir kararla Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne devredildi. Bu hamle tartışmaları da beraberinde getireceğe benziyor.
  • DHMİ'nin bu birimi ne kadar istedigi bilinmeyen birsey degildi. Zamanında SHGM ile toplantılarda ATC'lerinin sebep oldugu trafik asımlarını bile slota yukleyip bu isi kendilerinin yapmaları gerektigini one surmuslerdi. Dolayısıyla anormal bir olay olarak algılanmasın. O ofis vaktiyle rus ucakları icin slot verilsin diye arayan ve ret cevabı alan Başmüdür yardımcıları da gormustur. Daha baska burda anlatılamayacak bircok sey de gormustur. Asıl skandal DHMİ planlama unitesini yonetmeye basladıgında ortaya cikacak. S
  • körler sağırlar birbirlerini ağırlar... uzasın pist açılsın yeniden,artsın kapasite verilsin ilave tklar... a demeyin verilecek tklar sormayın tk yönetim kurulu üyesi çünkü slot verenlerin genel müdürü.. ha bu arada slotun başındaki kim acaba??? güzel günler bizi beklerrrr.... bu ikinci yazım öncekini yaynlamadınız bari bunu yayınlayın...
  • eee bunlar daha öncede yapmıştı(!) bu işi
  • Slot="Kimin hangi uçağın ne zaman geleceğine, ne kadar zaman kalacağına, hangi şirketlere kıyak yapılacağına, kimlerin eleneceğine karar verme" merciiyse, bu durumda evet, bu işi artık SHGM yerine DHMİ yapacak gibi görünüyor.
  • Kimin hangi uçağın ne zaman geleceğine ne kadar zaman kalacağına hangi şirketlere kıyak yapılacağına kimlerin eleneneceğine YARDIMCISI KARAR VERECEK TRAFİKÇİLERİVE ŞİRKETLERİ ORGANİZE EDECEK İSE BAŞMÜDÜR NECİDİR ve NE YAPAR
  • Her meydan gözle görerek, C/R ları kendi yapsın, merkeze bildirsin. Fazla Slot alıp, zamanında iptal etmeye, çok büyük cezalar verilsin. Hele, hele Slot suz inen/kalkan ın cezasını düşünemiyorum.
  • http://www.oddcast.com/home/demos/tts/tts_example.php?sitepal Yukarıdaki adresten kelimenin okunuşunu kontrol ediniz... Hatta bununla yetinmeyiniz başka yerlerden de kontrol ediniz. Kelime'deki "o" harfi nasıl telaffuz ediliyormuş öğreniniz, ondan sonra yorum yapma cüretini gösteriniz.
  • ellerine yüzlerine bulaştırırlar yakında.
  • thy artık kayrılmayacak diyenlere gülüyorum. icazet almadan nerdeee
  • pist yapılsın kapasite artsın sonra bakın yaptık olsun, helal olsun. ne güzel istanbul
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü başkanlığında, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Türk Hava Yolları, yerli ve yabancı havayolu işleticileri temsilcileri, terminal işletmecileri, yer hizmetleri kuruluşları ve temsil, yönetim ve gözetim kuruluşlarının yetkili temsilcilerinden oluşan Slot Koordinasyon Merkezi, bugün DHMİ’ye devredildi.

Türkiye’de şu anda İstanbul Atatürk, Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Dalaman, Kayseri ve Bodrum Milas Havalimanları’nda bulunan slot koordinasyon merkezi, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın oluruyla resmen DHMİ’ye geçti.
Hava trafiğinin yoğun olduğu havaalanlarındaki trafiği, günün her saatine ve haftanın her gününe mümkün olduğu kadar dengeli bir şekilde yayarak, havaalanının optimum kullanılmasını sağlamak anlamına gelen slotların koordinasyonu, 5431 sayılı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 9’uncu maddesinin H bendine göre, “ Trafiği yoğun hava alanlarında slot uygulanmasını sağlamak, bu konuda gerekli düzenlemeleri yapmak ve takip etmek” Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün görev sınırları içerisinde yer alıyor.

DHMİ’den bazı üst düzeyş yöneticiler ise, slot koordinasyonunu koordine etmek değil takip etmenin SHGM’nin görevleri arasında arasında yer aldığını öne sürüyor.

Bu arada, Slot Koordinasyon Merkezi’nin SHGM’den DHMİ’ye devredilmesinin SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru’nun yurtdışında olduğu güne denk gelmesi ilginç bir tesadüf olarak karşılandı.

©AirportHaber.com

HAVACILIKTA FLAŞ GELİŞME

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 14 yıl önce
DHMİ'nin bu birimi ne kadar istedigi bilinmeyen birsey degildi. Zamanında SHGM ile toplantılarda ATC'lerinin sebep oldugu trafik asımlarını bile slota yukleyip bu isi kendilerinin yapmaları gerektigini one surmuslerdi. Dolayısıyla anormal bir olay olarak algılanmasın. O ofis vaktiyle rus ucakları icin slot verilsin diye arayan ve ret cevabı alan Başmüdür yardımcıları da gormustur. Daha baska burda anlatılamayacak bircok sey de gormustur. Asıl skandal DHMİ planlama unitesini yonetmeye basladıgında ortaya cikacak. S

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
körler sağırlar birbirlerini ağırlar... uzasın pist açılsın yeniden,artsın kapasite verilsin ilave tklar... a demeyin verilecek tklar sormayın tk yönetim kurulu üyesi çünkü slot verenlerin genel müdürü.. ha bu arada slotun başındaki kim acaba??? güzel günler bizi beklerrrr.... bu ikinci yazım öncekini yaynlamadınız bari bunu yayınlayın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
eee bunlar daha öncede yapmıştı(!) bu işi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Slot="Kimin hangi uçağın ne zaman geleceğine, ne kadar zaman kalacağına, hangi şirketlere kıyak yapılacağına, kimlerin eleneceğine karar verme" merciiyse, bu durumda evet, bu işi artık SHGM yerine DHMİ yapacak gibi görünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimin hangi uçağın ne zaman geleceğine ne kadar zaman kalacağına hangi şirketlere kıyak yapılacağına kimlerin eleneneceğine YARDIMCISI KARAR VERECEK TRAFİKÇİLERİVE ŞİRKETLERİ ORGANİZE EDECEK İSE BAŞMÜDÜR NECİDİR ve NE YAPAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her meydan gözle görerek, C/R ları kendi yapsın, merkeze bildirsin. Fazla Slot alıp, zamanında iptal etmeye, çok büyük cezalar verilsin. Hele, hele Slot suz inen/kalkan ın cezasını düşünemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.oddcast.com/home/demos/tts/tts_example.php?sitepal Yukarıdaki adresten kelimenin okunuşunu kontrol ediniz... Hatta bununla yetinmeyiniz başka yerlerden de kontrol ediniz. Kelime'deki "o" harfi nasıl telaffuz ediliyormuş öğreniniz, ondan sonra yorum yapma cüretini gösteriniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ellerine yüzlerine bulaştırırlar yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy artık kayrılmayacak diyenlere gülüyorum. icazet almadan nerdeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pist yapılsın kapasite artsın sonra bakın yaptık olsun, helal olsun. ne güzel istanbul

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000