21 Mart 2012, Çarşamba 11:35:50

HAVACILIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA KÖTÜ HABER!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği’nin sektörün görüşüne sunulan taslağında önemli bir madde yer almadı. Havacılık şirketi çalışanlarını yakından ilgilendiren o madde ne?
  • BU ÜLKE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ KESİNLİKLE HAK ETMİYOR.
  • sağolasın sivil havacılık diye söze başlamak istiyorum.Türkiyedeki sektörde çalışan prsonelin ne kadar lisansıda olsa,yabancı dilde bilse,bir o kadar uçagın bakımınıda yapsa bu işi herkes yapar mantığı ön planda olduğu için sanırım bakanlıkta bu konuda bizlerin bir güvenceye ihtiyacımız olmadığına karar vermiş.çünki önemli olan devletin bir şekilde parayı kurtarması daha elzem.işi bilmeyen insanlar yetkili,işi bilenlerde de yetki olmadığı için Türk sv.hv.cılığında bunlar normal.ne diyelim Allah yüzümüze baksın inşallah.
  • Eğer bu madde kaldırılıp, yerine ayni şekilde personel alacaklarını garanti altına alan bir yöntem getirilmezse ey shgm iki elimiz çalışanlar olarak mahşerde yakanızda dır. En iyisi hiç dokunmamaktır. TOSHID in veya şirket sahiplerinin gazına gelmeyin. Parası olan yapsın bu işi. Size ne oluyor.
  • Değerli Havacılık Emektarları bu habere açıkçası hiç şaşırmadım çünkü gitti eteri geldi beteri olacağı Sn.Bilal EKŞi'nin SHGM'ye atanması ile belliydi ki onun ile malesef çalışmış THY personeli onun ne kadar kıymetli bir zat-ı muhterem olduğu iyi bilirler hep anarlar çünkü kendisi mühendis olduğu için çalışanları makine olarak gördüğü için çalışana hiç acımaz (yalakaları ve müridleri hariç ) bu kararlara çok rahat imza atacak kapasitededir. Bu kararın alınmak istenmesinde sektöre yeni girmek isteyen az paralı yeşil sermaye (yanlış anlamayın doları az demek istedim) şirketleri kesin vardır.Kapilalist sistem ne yapar az çok bakmaz sermayeyi korur değil mi?
  • Bu maddeyi SHGM çıkartmamış belirli çevrelerce çıkartılması dikte ettirilmiş.SHGM nin kimlerin vesayeti altında olduğunu herkez biliyor zaten
  • ''BİZİM ÜLKEMİZ ANTİ SOSYAL ANTİ HUKUK DEVLETİDİR.'' ANAYASASINDAKİ TEMEL KURALLARLA ÇELİŞEN BU KADAR HUKUKSAL KARMAŞA MODERN DEMOKRATİK BATI TOPLUMLARINDA YOKTUR.
  • Turkiye'deki iktidar hangi gorusten,muhafazakar sag,biraz dusunme yetisi olan bilirki ,sag herzaman sermayeyi destekler.Bunun boyle olacagini gorememek sadece bilgisizlikle aciklanamaz.Daha durun yetmez ama evetciler bunlar iyi gunler.
  • E zaten o madde olsa da personel havasını alıyor. Bakınız Turkuaz mağdurları ve keyfi yerinde olan ve alacaklılardan mal kaçıran Aydoğan ailesi!!!!
  • shgm , havacılık personelinin yanında olmamaya devam ediyor. aylarca maaşımızı alamadığımız dönemde SHGM yetkililerine başvurduk, bir çare olsunlar diye..onlarda bizim işimiz bu değil diye herzamanki gibi VURDUMDUYMAZ davrandılar. şimdide teminat mektubunu kaldırıp çalışanı iyice çıkmaza soktular. BİR KEREDE YAPICI BİR KARAR AL SHGM...
  • valla bravo çalışanlar dımdızlak ortada kalır tabiki havayolu şirketleride bu maddenin kaldırılması için destekler ALLAH çalışanların yardımcısı olsun
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2007 yılından bu yana yürürlükte olan Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği SHY 6A’yı yeniden düzenliyor. 
Halen taslak çalışmaları devam eden SHY 6A’da önemli değişiklikler yer alıyor. Onlardan biri de yönetmeliğin teminat mektubuyla ilgili kısmıyla ilgili.
 
Yürürlükteki yönetmelikte yer alan, “İşletmeciden alınacak banka teminat mektubu, işletmecinin iflası veya işletme ruhsatının iptal edilmesi halinde, işletmecinin borç ve mükellefiyetlerinden tamamıyla bağımsız olarak, Bakanlıkça talep edildiğinde herhangi bir kanuni merasim ifasına, protesto keşidesine, hüküm alınmasına gerek olmaksızın ve herhangi bir itiraz ve defi ileri sürülmeksizin, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından nakde çevrilir” maddesi yeni yönetmelikte yer almadı.
 
Havayolu şirketi çalışanlarını yakından ilgilendiren bu maddenin kaldırılmasıyla, işletme ruhsatı iptal edilen havacılık şirketinden alacağı olan çalışanların, alacaklarını teminat mektubundan karşılaması ihtimali de ortadan kalkmış olacak.
Havacılık sektörünün görüşüne sunulan ilgili maddenin değiştirilmesi fikrine, havacılık şirketlerinin de destek verdiği kaydedildi.
 
Değişiklik sektördeki bazı çevrelerce, "Yeni yönetmelikle AOC’yi kaybeden şirketlerde alacakları olan personelin paralarını almaları imkansız hale geliyor. Personel mağduriyeti bu durumda  kaçınılmaz görünüyor" şeklinde yorumlandı. 

©AirportHaber Özel
 
HAVACILIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARINA KÖTÜ HABER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
BU ÜLKE AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEYİ KESİNLİKLE HAK ETMİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sağolasın sivil havacılık diye söze başlamak istiyorum.Türkiyedeki sektörde çalışan prsonelin ne kadar lisansıda olsa,yabancı dilde bilse,bir o kadar uçagın bakımınıda yapsa bu işi herkes yapar mantığı ön planda olduğu için sanırım bakanlıkta bu konuda bizlerin bir güvenceye ihtiyacımız olmadığına karar vermiş.çünki önemli olan devletin bir şekilde parayı kurtarması daha elzem.işi bilmeyen insanlar yetkili,işi bilenlerde de yetki olmadığı için Türk sv.hv.cılığında bunlar normal.ne diyelim Allah yüzümüze baksın inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer bu madde kaldırılıp, yerine ayni şekilde personel alacaklarını garanti altına alan bir yöntem getirilmezse ey shgm iki elimiz çalışanlar olarak mahşerde yakanızda dır. En iyisi hiç dokunmamaktır. TOSHID in veya şirket sahiplerinin gazına gelmeyin. Parası olan yapsın bu işi. Size ne oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Değerli Havacılık Emektarları bu habere açıkçası hiç şaşırmadım çünkü gitti eteri geldi beteri olacağı Sn.Bilal EKŞi'nin SHGM'ye atanması ile belliydi ki onun ile malesef çalışmış THY personeli onun ne kadar kıymetli bir zat-ı muhterem olduğu iyi bilirler hep anarlar çünkü kendisi mühendis olduğu için çalışanları makine olarak gördüğü için çalışana hiç acımaz (yalakaları ve müridleri hariç ) bu kararlara çok rahat imza atacak kapasitededir. Bu kararın alınmak istenmesinde sektöre yeni girmek isteyen az paralı yeşil sermaye (yanlış anlamayın doları az demek istedim) şirketleri kesin vardır.Kapilalist sistem ne yapar az çok bakmaz sermayeyi korur değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu maddeyi SHGM çıkartmamış belirli çevrelerce çıkartılması dikte ettirilmiş.SHGM nin kimlerin vesayeti altında olduğunu herkez biliyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
''BİZİM ÜLKEMİZ ANTİ SOSYAL ANTİ HUKUK DEVLETİDİR.'' ANAYASASINDAKİ TEMEL KURALLARLA ÇELİŞEN BU KADAR HUKUKSAL KARMAŞA MODERN DEMOKRATİK BATI TOPLUMLARINDA YOKTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Turkiye'deki iktidar hangi gorusten,muhafazakar sag,biraz dusunme yetisi olan bilirki ,sag herzaman sermayeyi destekler.Bunun boyle olacagini gorememek sadece bilgisizlikle aciklanamaz.Daha durun yetmez ama evetciler bunlar iyi gunler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
E zaten o madde olsa da personel havasını alıyor. Bakınız Turkuaz mağdurları ve keyfi yerinde olan ve alacaklılardan mal kaçıran Aydoğan ailesi!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
shgm , havacılık personelinin yanında olmamaya devam ediyor. aylarca maaşımızı alamadığımız dönemde SHGM yetkililerine başvurduk, bir çare olsunlar diye..onlarda bizim işimiz bu değil diye herzamanki gibi VURDUMDUYMAZ davrandılar. şimdide teminat mektubunu kaldırıp çalışanı iyice çıkmaza soktular. BİR KEREDE YAPICI BİR KARAR AL SHGM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
valla bravo çalışanlar dımdızlak ortada kalır tabiki havayolu şirketleride bu maddenin kaldırılması için destekler ALLAH çalışanların yardımcısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000