03 Eylül 2008, Çarşamba 08:00:48

Havaalanı sayısı artıyor!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nın ardından Şanlıurfa ve Uşak havaalanlan da, Sivü havacılık Genel müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sonucunda "Havaalanı İşletme Ruhsatı" almaya hak kazandı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nın ardından Şanlıurfa ve Uşak havaalanlan da, Sivil havacılık Genel müdürlüğü'nün yaptığı denetimler sonucunda "Havaalanı İşletme Ruhsatı" almaya hak kazandı. Böylece uluslararası standartlara göre Türkiye'de sertifikalandınlan havaalanı sayısı 23 oldu. Dünyanın ilk ruhsatlı üniversite havaalanı olarak tarihe geçen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nın ardından Şanlıurfa ye Uşak havaalanları da, Havaalanı İşletme Ruhsatı ve Havaalanı Sertifikası alan havaalanlarının listesi şöyle:

A Grubu Sertifika ve İşletme Ruhsatı: Atatürk,  Esenboğa, Antalya, Adnan Menderes, Dalaman, Sabiha Gökçen havaalanları;

B Grubu Sertifika ve İşletme Ruhsatı: Milas Bodrum, Trabzon, Adana, Samsun Çarşamba, Van Ferit Melen, Gaziantep, Şanlıurfa GAP havaalanları;

C Grubu Sertifika ve İşletme Ruhsatı: Nevşehir Kapadokya, Süleyman Demirel,  Kars Havaalanı. 

2001 yılından bu yana başta uluslararası trafiğe açık havaalanları olmak üzere sivil trafiğe açık havaalanlan sertifikalandırma sürecine giren ICAO üyesi ülkeler içinde Türkiye, 2006 yılında havaalanlarının sertifikalandınlması sıralamasında Avrupa'daki pek çok ülkeyi geride bırakarak, Almanya, İngütere, Norveç ve Belçika'dan sonra 5'inci sırada yer almıştı. 5 Nisan 2008 tarihli ve 26838 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Sivil Hava Ulaşımına Açık Havaalanlarında Yer Alan Gayrisıhhi İşyerleri için İşyeri Açma Ve Çalışma Ruhsatlarına îlişkin Yönetmelik (SHY33A)" kapsamında 7 şirkete ruhsatları teslim edildi. Petrol Ofisi, 29 havaalanında gayrisıhhi işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı alarak en çok ruhsat alan şirket oldu.

Havaalanı sayısı artıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000