26 Ağustos 2010, Perşembe 12:53:39

Hava Trafik Yönetimi masaya yatırılacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından, 22-23 Eylül 2010 tarihlerinde İstanbul'da Tek Avrupa Hava Sahası Hava Trafik Yönetimi Araştırmaları (SESAR) konulu seminer düzenlenecek.
  • Eğitim şart.personel durmaksızın eğitilmeli.en kaliteli eğitmenlerle.yapılacak en iyi yatırım eğitimdir.ben bunu bilirim bunu söylerim.
  • elbette her yorum yapanda teknik bilgi birikimi tam olmayabilir. kulaktan dolma haber vs. ile gaza gelip ülkenin en seçkin kurumlarından birine iftira atmak insafsızlık değil de nedir? kolaya kaçmak yerine kurum personelinin nasıl seçildiğini ve yetiştirildiğini, hangi hizmet standartlarının sağlandığını, en önemlisi ne şekilde denetlendiğini zahmet edip bir araştırmak mantıklı olduğu kadar vicdani bir ödevdir de. gerçekler son derece açık ve net. her geçen gün iyileştirme ve geliştirme artarak devam ediyor. bunu görmemekse olsa olsa eziklik ya da karamsarlık nedeniyledir.
  • KRALDAN DA KRALCI PERSONELİYLE BİLİNEN DHMI KURUMU ÖZELLEŞMELİ. TÜRK SİVİL HAVACILIĞINDA MEYDANA GELEN KAZALARIN MEYDANA GELİŞ YERİ İSTATİSTİKSEL OLARAK HER NEDENSE HEP İÇ HATLAR OLUYOR. BİR ÇOK KAZADA PİSTEN ÇIKMA VEYA LVO DÜŞÜK GÖRÜŞ ŞARTLARINDA OPERASYON KURBANI OLAN ÇOK İNSAN VAR. KAZALARIN FATURASI PİLOTAJ HATASI DENİP ÜSTÜ KAPATILIYOR. HİÇ KİMSE BU MESDANLAR YETERLİ TEKNİK DONANIMA SAHİPMİYDE ACABA DİYE SORMUYOR. BAZI İÇ HAT MEYDANLARININ PİST KALİTESİ TEM OTOYOLU KALİTESİNDE BİLE DEĞİL. BU KAZALARIN EN BÜYÜK NEDENİ MEYDAN YETERSİZLİĞİDİR. TEKNİK DONANIN EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLIDIR.ÜLKEMİZDE BİR ADET CAT III STANDARDINDA BİLE MEYDAN YOKKKEN 3. DÜNYA ÜLKESİNDE BİLE BU STANDARTTA MEYDAN BULUNUYOR. O YÜZDEN DHMI ACİLEN ÖZELLEŞMELİ...
  • özelleştirme şart...
  • Türkiye birçok havacılık kurumu bünyesinde Avrupa ülkesi olarak tanınırken, Türk düşmanları bunu hazmedemiyorlar. Wikipedia'nın çeşitli dillerindeki makalelerde Avrupa'nın en yoğun havalimanları listesinde sadece İstanbul Atatürk yer alırken diğer havalimanlarımız coğrafik olarak Asya'da olması nedeniyle siliniyor. Bu konuda çok sayıda tartışma oluyor. Tek Avrupa Hava Sahasında olsak bile düşmanlar bunu hazmedemiyor.

Tek Avrupa Hava Sahası Ar-Ge” Semineri’nde Avrupa Trafik Yönetim Sisteminin geleceğini ve teknolojik alt yapısını belirleyecek SESAR projesine ülkemiz endüstrisinin sağlayacağı katkı ele alınacak.

SESAR Projesi, yeni nesil Hava Trafik Yönetimi (ATM) sistemlerinin belirlenmesini içeren “Tanımlama”, bu sistemin ihtiyaç duyacağı ekipman ve standartların belirlendiği “Geliştirme” ve 2016 yılında başlayacak olan ATM alt yapısının uygulanmasını içeren Uygulama olmak üzere üç safhadan oluşmaktadır.

Projenin “Geliştirme” safhasını hayata geçirmek için kurulan ve bu dönemdeki faaliyetlerinin icra edilmesinden sorumlu olan SESAR Ortak Girişimi (SJU)’ya üye ülkelerin sektör kuruluşları katılım sağlayabiliyor.

Bu çerçevede ülkemizin ilgili kurum ve kuruluşlarının projede yer alması, geleceğin hava trafik yönetiminin yapılandırılmasında, yön verilmesinde ve yeni üretilecek teknolojik ekipmanların üretiminde yer alması amacıyla düzenlenen seminer, ülkemiz kurum ve kuruluşları için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Ülkemiz endüstrisinin katılım sağlayabileceği konu başlıklarının araştırılacağı ve olabilecek soruların en yetkili makamlarca cevaplanmasına imkân tanıyacak olan söz konusu Seminer, SJU İdari direktörü Patrick KY ile Eurocontrol CND Müdürü Bo Redeborn katılımı ile gerçekleşecek.

Ülkemiz sanayisi için çok önemli fırsatlar sunması beklenen seminere katılım için SHGM tarafından yayımlanan duyuruya  www.shgm.gov.tr adresinden ulaşılması halinde detaylı bilgi alınabiliyor.
 

Hava Trafik Yönetimi masaya yatırılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Eğitim şart.personel durmaksızın eğitilmeli.en kaliteli eğitmenlerle.yapılacak en iyi yatırım eğitimdir.ben bunu bilirim bunu söylerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
elbette her yorum yapanda teknik bilgi birikimi tam olmayabilir. kulaktan dolma haber vs. ile gaza gelip ülkenin en seçkin kurumlarından birine iftira atmak insafsızlık değil de nedir? kolaya kaçmak yerine kurum personelinin nasıl seçildiğini ve yetiştirildiğini, hangi hizmet standartlarının sağlandığını, en önemlisi ne şekilde denetlendiğini zahmet edip bir araştırmak mantıklı olduğu kadar vicdani bir ödevdir de. gerçekler son derece açık ve net. her geçen gün iyileştirme ve geliştirme artarak devam ediyor. bunu görmemekse olsa olsa eziklik ya da karamsarlık nedeniyledir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KRALDAN DA KRALCI PERSONELİYLE BİLİNEN DHMI KURUMU ÖZELLEŞMELİ. TÜRK SİVİL HAVACILIĞINDA MEYDANA GELEN KAZALARIN MEYDANA GELİŞ YERİ İSTATİSTİKSEL OLARAK HER NEDENSE HEP İÇ HATLAR OLUYOR. BİR ÇOK KAZADA PİSTEN ÇIKMA VEYA LVO DÜŞÜK GÖRÜŞ ŞARTLARINDA OPERASYON KURBANI OLAN ÇOK İNSAN VAR. KAZALARIN FATURASI PİLOTAJ HATASI DENİP ÜSTÜ KAPATILIYOR. HİÇ KİMSE BU MESDANLAR YETERLİ TEKNİK DONANIMA SAHİPMİYDE ACABA DİYE SORMUYOR. BAZI İÇ HAT MEYDANLARININ PİST KALİTESİ TEM OTOYOLU KALİTESİNDE BİLE DEĞİL. BU KAZALARIN EN BÜYÜK NEDENİ MEYDAN YETERSİZLİĞİDİR. TEKNİK DONANIN EKSİKLİĞİNDEN KAYNAKLIDIR.ÜLKEMİZDE BİR ADET CAT III STANDARDINDA BİLE MEYDAN YOKKKEN 3. DÜNYA ÜLKESİNDE BİLE BU STANDARTTA MEYDAN BULUNUYOR. O YÜZDEN DHMI ACİLEN ÖZELLEŞMELİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
özelleştirme şart...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye birçok havacılık kurumu bünyesinde Avrupa ülkesi olarak tanınırken, Türk düşmanları bunu hazmedemiyorlar. Wikipedia'nın çeşitli dillerindeki makalelerde Avrupa'nın en yoğun havalimanları listesinde sadece İstanbul Atatürk yer alırken diğer havalimanlarımız coğrafik olarak Asya'da olması nedeniyle siliniyor. Bu konuda çok sayıda tartışma oluyor. Tek Avrupa Hava Sahasında olsak bile düşmanlar bunu hazmedemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000