29 Ocak 2015, Perşembe 19:50:12

HAVA İŞ'TEN TEKNİK A.Ş.'YE SERT AÇIKLAMA; "SABRIMIZ TÜKENİYOR"

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) akşam saatlerinde Teknik A.Ş.'ye yönelik bir açıklama yayınladı.
  • Teknik as şartları beğenmeyen gider.Arkadaslar nerde olduğunuzun farkına varın. Akıllı olun.
  • İyide Tekniğe geçtik geçmesine iş kolu mahkemesi devam ediyor diye hava işe üye fln olamıyoruz ki hala çelik-iş sendikasında üye görünmekte atatürk hava alanı haricinde çalışan arkadaşlar. (Sabiha -Mng) Yani üye bile değiliz hala bu formu doldurmak neye yarıyacak adama sorarlar senin üyen bile değil diye yanlışmıyım?
  • Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz....Hava-İş yönetimi laf üreteceğine bişey yapsın da biz de onlara güvenmediğimiz için "yanılmışız" diyelim...
  • Sen hava iş bu açıklamayı yapıyorsun ama ne için yapıyorsun üye kazanmak için çünkü sendika ya kimsenin güveni kalmadı.bunu da bil gecişlerde senin onaylamadığın hiç bir şey yok
  • kimse hava iş in sabrını test etmesin...
  • Hava iş gerekeni yapar.Bunlara az bile olmuş. Emek için savaşa hazırız.
  • Sendikanın hiç bir inandırıcılığı kalmamıştır, kooperatifçilik yapacaklarına adam gibi çalışanların haklarını korumaya odaklanmalı sendika, bir sürü çalışan haksız yere işten atılıyor kılları kıpırdatmıyor yazıklar olsun, ödediğimiz sendika aidatlarını hak etmeye çalışın biraz nihayetinde maaşlarınızı bilmem nereden arsa alıp ev yapın diye ödemiyoruz sendikacılık yapın haklarımızı korumaya çalışın
  • Güzel bir yazı olmuş.Haklarımızı sonuna kadar korumanızı bekliyoruz.Bunlar emek düşmanı yöneticiler sonuna kadar mücadele etmek gerekir.Biz çalışanlarda gereken desteği vermeliyiz.
  • Pes dogrusu dalga geciyorlar bizimle birde utanmadan mail yolluyorlar uyesi bile degiliz. Yok efendim soyle yapariz boyle yapariz kargalar bile guler size ? Biz ne yapariz siz dusunun hava is sendikasi.Siz degilmiydiniz sirketle ek protokolu imzalayan ? Birde utanmadan neler diyorsunuz.
  • İşte budur tebrik ediyoruz bunlar anca bundan anlar.Sendikamızın sonuna kadar arkasındayız.

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) akşam saatlerinde Teknik A.Ş.'ye yönelik bir açıklama yayınladı. Açıklamada Hava İş Sendikası ve Teknik A.Ş. yönetimi arasında imzalanan ek protokole uyulmaması sert bir dille eşeltirildi.

Hava İş'ten yapılan açıklama şöyle;

Değerli Üyelerimiz,

Teknik A.Ş. yönetimi ile ek protokol sonrası yapılan teknik personel alımlarında işverenin bu protokole uymadığı, yöneticilerin bakkal dükkanına çırak alır gibi personel alımı yaptıklarını  ibretle izliyoruz. Bu çirkin davranışların bir bedelinin olacağını unutmayın, biz unutturmayacağız. Bu yöneticiler Teknik A.Ş.'nin TİS'e bağlı SENDİKAL ÖRGÜTLÜ  işyeri olduğunu öğrenmedilerse yakında öğreneceklerdir. Alım süreci içerisinde birçok kez ek protokollere ve sözleşmeye aykırı davrandıklarını belirtmemize rağmen aynı davranışlarını devam ettiren bu yöneticilere, devam eden davaların bekledikleri gibi sonuçlanmayacağını tekrar hatırlatırız.

Sayın Teknik A.Ş. Yöneticileri; belirtmemiz gerekir ki; uçak teknisyeninin aldığı ücretleri takip etmek, vardiya primlerini, revizyon primlerini kesmek için uğraşmak yerine, çabalarınızı şirketinizin büyümesi için hangara uçak doldurmak için kullanın.

Çalışma saatleriyle oynayarak, senelik ve mazeret izinlerini takip ederek, o da yetmedi cenaze izinlerine bile karışarak uyguladığınız baskıyla, Teknik A.Ş.'de, zaten günden güne eriyen donanımlı teknisyen bulmanız zor bir hale gelecektir. Sonucunda binlerce dolar verip yurt dışından teknisyen alarak ve hala almak için çaba sarf edersiniz.

İmzalattığınız ve SHGM'ye verdiğiniz fazla mesai kağıtları da işinize yaramayacak, bu kadar genç ve verimli olan teknisyen arkadaşlarımızı küstürerek ne kazanacağınızı merak ediyoruz! Size şiddetle tavsiyemiz; yurt dışına yetişmiş uçak teknisyeni kaçırmak yerine, biraz çaba harcayarak yurt dışından bakıma uçak almanızdır.

Sendikamızın yeni yönetim anlayışı, üyelerimizin huzurlu ve iş barışı içinde olmasıdır, buna azami derecede dikkat etmekteyiz ve sessiz duruşumuzda bu nedene dayanmaktadır. Ama unutulmasın ki sabrımızın da bir sonu vardır ve bu sabır maalesef tükenmek üzeredir. Defalarca masa başında anlattık; biz çalışan - işveren ve sendika ile büyüyen iş yeri tarafındayız.

Havacılık iş kolunun tek bir sendikası vardır; o da HAVA-İŞ'tir. Tek muhatapta biz olacağız. Her sözleşme öncesi yapılmaya çalışılan, çalışanların sendikalarına karşı güvensizlik ve birlikteliği yok etme çabaları, yıllardır sonuç vermediği gibi yine vermeyecektir. İstedikleri ve bekledikleri Sendikacılığa, Bağımsız TÜRKİYE CUMHURİYETİ Mahkemelerinin de onay vermeyeceğine inancımız sonsuzdur.

Ek protokol sonrası yapılan alımlarda, üyemiz olan arkadaşlarımızın aşağıdaki bilgileri doldurarak sendikamıza iletmelerini önemle rica ediyoruz.

Bilgilerinize, saygılarımızla...

HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU

FORM İÇİN TIKLAYIN

HAVA İŞ'TEN TEKNİK A.Ş.'YE SERT AÇIKLAMA; "SABRIMIZ TÜKENİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Teknik as şartları beğenmeyen gider.Arkadaslar nerde olduğunuzun farkına varın. Akıllı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android beyinliye ~ 9 yıl önce
Sana mı sorduk gidip gitmeyi biz her şeyin farkındayız sen kendi işine bak.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İyide Tekniğe geçtik geçmesine iş kolu mahkemesi devam ediyor diye hava işe üye fln olamıyoruz ki hala çelik-iş sendikasında üye görünmekte atatürk hava alanı haricinde çalışan arkadaşlar. (Sabiha -Mng) Yani üye bile değiliz hala bu formu doldurmak neye yarıyacak adama sorarlar senin üyen bile değil diye yanlışmıyım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz....Hava-İş yönetimi laf üreteceğine bişey yapsın da biz de onlara güvenmediğimiz için "yanılmışız" diyelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sen hava iş bu açıklamayı yapıyorsun ama ne için yapıyorsun üye kazanmak için çünkü sendika ya kimsenin güveni kalmadı.bunu da bil gecişlerde senin onaylamadığın hiç bir şey yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava iş ~ 9 yıl önce
kimse hava iş in sabrını test etmesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok korktum ~ 9 yıl önce
ayyyyy çok korktum hava iş. özür dilerim kızma noolur.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hava iş gerekeni yapar.Bunlara az bile olmuş. Emek için savaşa hazırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sendikanın hiç bir inandırıcılığı kalmamıştır, kooperatifçilik yapacaklarına adam gibi çalışanların haklarını korumaya odaklanmalı sendika, bir sürü çalışan haksız yere işten atılıyor kılları kıpırdatmıyor yazıklar olsun, ödediğimiz sendika aidatlarını hak etmeye çalışın biraz nihayetinde maaşlarınızı bilmem nereden arsa alıp ev yapın diye ödemiyoruz sendikacılık yapın haklarımızı korumaya çalışın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yılmaz ~ 9 yıl önce
Güzel bir yazı olmuş.Haklarımızı sonuna kadar korumanızı bekliyoruz.Bunlar emek düşmanı yöneticiler sonuna kadar mücadele etmek gerekir.Biz çalışanlarda gereken desteği vermeliyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babalamaci ~ 9 yıl önce
Pes dogrusu dalga geciyorlar bizimle birde utanmadan mail yolluyorlar uyesi bile degiliz. Yok efendim soyle yapariz boyle yapariz kargalar bile guler size ? Biz ne yapariz siz dusunun hava is sendikasi.Siz degilmiydiniz sirketle ek protokolu imzalayan ? Birde utanmadan neler diyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teknik. ~ 9 yıl önce
İşte budur tebrik ediyoruz bunlar anca bundan anlar.Sendikamızın sonuna kadar arkasındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000