13 Şubat 2009, Cuma 07:12:49

Gövde üstüne inen uçak 'ders' olacak!

Eğitim uçuşu sırasında iniş takımları açılmayınca burun üstüne inen uçağın inişi, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nda ‘ders’ olarak okutulacak.
  • elinde belgen varsa konuş yoksa efendi ol kimseye çamur atma herhalde sen bu okulun sınavına kabiliyeti yetmeyenlerdensin
  • Bu olayın perde arkası iyi araştırılsın.Sefa İnan'a Ali KIDIK beylere sesleniyorum.Sizin masum sandığınız etrafa gülücük saçan okul müdürü ve onun yanındaki bir kaç kişi sandığınız kadar masum değil.ÜZERİNE GİDİLSİN ALTINDAN NELER ÇIKACAK NELER.O okulda dönen torpil iltimas vs. hiçbir okulda yok.Her yıl kayıt önkayıt harçlarından toplanan 100000 tl den fazla miktarda parayı kim nasıl nereye koordine ediyor?Kaç aydır yaptırılamayan uçaklar var.Öğrencilerin uçuşları kaç aydır yapılamıyor.Umarım YÜREKLİ SADECE GERÇEKLERİ YAZMAKLA UĞRAŞAN MESLEĞE BAŞLAMADAN YEMİN EDEN GAZETECİ HABERCİ arkadaşlar bu konunun üzerine giderler ve sorumlular makamını terk ederler.
  • Tüm okulumuza büyük geçmiş olsun...tekrarlanmaması dileklerimizle. Utkan
  • BİRDAHA YAŞANMAMASI DİLEĞİYLE GEÇMİŞ OLSUN. ÇOK DEĞERLİ ÖĞRETMEN PİLOTLAR NEZARETİNDE YETİŞTİRİLEN BU PIRIL PIRIL GENÇLERİ ALINLARINDAN ÖPMEK LAZIM ÇOK AĞIR ŞARTLARDAKİ PİLOTAJ EĞİTİMİ İŞTE BÖYLE OLAYLARDA MEYVESİNİ VERİYOR.RAMAZAN HOCAYI VE BU GENÇLERİ KUTLUYORUM AYRICA ONLARI BU SEVİYEYE KADAR GETİREN DİĞER UÇUŞ HOCALARINIDA KUTLUYORUM HERHALDE YETİŞTİRDİKLERİ BU GENÇLERLE GURUR DUYMUŞLARDIR.TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN.

Mezuniyet uçuşunda, ölümden dönen dört öğrenciye soğukkanlılıkları nedeniyle 100 tam puan verildi. Öğrenciler ‘uçuş korkusu’ geliştirmemeleri için dün bir kez daha uçacaktı. Ancak aşırı rüzgâr nedeniyle uçuş bugüne ertelendi.

AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Cavcar gururlu:

“Son uçuşlarında öğrencilerin böyle bir olayla karşılaşması onlar için tam bir tecrübe oldu. Öğrenciler gerçek bir eğitim alma imkânı buldular. Normalde bu tür eğitimler simülatörde veriliyor.”

AÜ Rektörü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli ise öğretmen pilot Ramazan Türkoğlu’nun uçağı çok başarılı bir biçimde indirdiğini vurguladı. Rektör, “İniş görüntüleri AÜ kameraları tarafından başından sonuna kadar çekildi. Bu görüntüler öğrencilere eğitim amaçlı olarak derslerde gösterilecek. Uçağın ön iniş takımlarının açılmaması konusunda da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza- kırım ekibi gerekli tüm incelemeleri yapacak” diye konuştu. Eğitim uçağı AÜ İkieylül Yerleşkesi’ndeki bir hangara çekildi. Bu arada AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu yetkilileri tarafından hangarda bir kurban kestirildiği belirtildi.

Havada nefes kesen bekleyiş

18.26: Pilotaj Bölümü öğrencileri Arda Örencik, Burak Yavuzer, Mustafa Tezel ve Fatih Taban ile eğitmen pilot Ramazan Türkoğlu ve teknisyen Serkan Gövce önceki gün, 1975 yapımı King Air 200 model uçakla ‘gece aletli uçuş eğitimi’ için havalandı.

20.16: Piste dönen uçağın ön iniş takımları yarım açıldı. Birkaç kez işlem tekrarlandı, başarılı olunamadı. Uçağın yakıt bitirip gövdye inmesine karar verildi.

22.55: Yakıtı bitirmek için iki saat havada dolaşan uçak, başarıyla burun üzerine indirdi

Gövde üstüne inen uçak 'ders' olacak!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
elinde belgen varsa konuş yoksa efendi ol kimseye çamur atma herhalde sen bu okulun sınavına kabiliyeti yetmeyenlerdensin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu olayın perde arkası iyi araştırılsın.Sefa İnan'a Ali KIDIK beylere sesleniyorum.Sizin masum sandığınız etrafa gülücük saçan okul müdürü ve onun yanındaki bir kaç kişi sandığınız kadar masum değil.ÜZERİNE GİDİLSİN ALTINDAN NELER ÇIKACAK NELER.O okulda dönen torpil iltimas vs. hiçbir okulda yok.Her yıl kayıt önkayıt harçlarından toplanan 100000 tl den fazla miktarda parayı kim nasıl nereye koordine ediyor?Kaç aydır yaptırılamayan uçaklar var.Öğrencilerin uçuşları kaç aydır yapılamıyor.Umarım YÜREKLİ SADECE GERÇEKLERİ YAZMAKLA UĞRAŞAN MESLEĞE BAŞLAMADAN YEMİN EDEN GAZETECİ HABERCİ arkadaşlar bu konunun üzerine giderler ve sorumlular makamını terk ederler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tüm okulumuza büyük geçmiş olsun...tekrarlanmaması dileklerimizle. Utkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİRDAHA YAŞANMAMASI DİLEĞİYLE GEÇMİŞ OLSUN. ÇOK DEĞERLİ ÖĞRETMEN PİLOTLAR NEZARETİNDE YETİŞTİRİLEN BU PIRIL PIRIL GENÇLERİ ALINLARINDAN ÖPMEK LAZIM ÇOK AĞIR ŞARTLARDAKİ PİLOTAJ EĞİTİMİ İŞTE BÖYLE OLAYLARDA MEYVESİNİ VERİYOR.RAMAZAN HOCAYI VE BU GENÇLERİ KUTLUYORUM AYRICA ONLARI BU SEVİYEYE KADAR GETİREN DİĞER UÇUŞ HOCALARINIDA KUTLUYORUM HERHALDE YETİŞTİRDİKLERİ BU GENÇLERLE GURUR DUYMUŞLARDIR.TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000