16 Temmuz 2009, Perşembe 11:41:42

GÖREVDEN ALINDI UÇAK DÜŞTÜ

İran’da Musavi-Ahmedinejad çekişmesi, İran Sivil Havacılığını da vurdu. İran Sivil Havacılık Genel Müdürü Hossein Khanlari görevinden alındı. Peki, yerine kim atandı?

Dün İran’da 168 kişiye mezar olan bir uçak kazası yaşandı. Caspain Havayolları’na ait Tupolev–154 tipi uçağın düşmesinin ardından “İran Sivil Havacılık Genel Müdürü görevinden alındı” haberleri yayılmaya başladı.

AirportHaber’in İran kaynaklarından aldığı bilgiye göre İran Sivil Havacılık Genel Müdürü Hossein Khanlari’nin uçağın düşmesinden dolayı görevinden alınmadığı ortaya çıktı.

Hossein Khanlari’nin Ahmedinejat-Musavi çekişmesinden dolayı görevinden alındığı ifade edildi. Khanlari’nin Musavi taraftarı olmasından dolayı görevinden alındığı belirtildi.

İran Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Hossein KhanlariSivil Havacılık Genel Müdürü Khanlari’nin başarılı bir genel müdür olduğu ancak siyasi rengini belli etmesinden dolayı görevinden alınmasının ardından İran havacılığında facia yaşandı.

Musavi’ye yakınlığı olduğu söylenen Khanlari’nin, Ahmedinejad’a yakınlığı ile bilinen ve İran Sivil Havacılığının da bağlı olduğu Yol Bakım ve Ulaşım Organizasyon Başkanı Hamid Behbahani tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevinden alındığı belirtildi.

Öte yandan Khanlari’nin yerine Sivil Havacılık Emniyet Müdürü Ali İlkhani’nin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne atandığı bildirildi.

Bilindiği gibi İran’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hileli olduğu gerekçesiyle İran’da olaylar yaşanmış, Musavi taraftarları sokaklara dökülmüş ve çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. İran Milli takımı da Musavi taraftarı olduğunu göstermek için maçlarda yeşil bantlarla sahaya çıkmışlar ve daha sonra sporcuların bazıları emekli edilmişlerdi. Bazı kaynaklara göre ise futbolcuların kendi istekleri doğrultusunda milli takımdan çekildikleri iddia edilmişti.

©AirportHaber - Dış Haberler

GÖREVDEN ALINDI UÇAK DÜŞTÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000