26 Eylül 2008, Cuma 08:27:47

Genel Havacılık şirketleri hızla artıyor

Hava Taksi İşletme Ruhsatı'na sahip olan Uray Havacılık, bundan böyle Genel Havacılık faaliyetlerinde bulunabilecek.
  • İşte vergi kaçırmanın yeni yolu, aynı İstanbul'daki korsan taksiler gibi. Önce bir hava taksi müşterisi bulunur, uçuşun parası tercihan nakit olarak elden alınır ve fatura kesilmez, daha sonra da uçuş DHMİ ve SHGM'ye genel havacılık uçuşu olarak rapor edilir. Böylece genel havacılık tarifesinden iniş,kalkış,yaklaşma v.b ücretleri ödenir. İşte bu kadar basit.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 1996 yılında Hava Taksi faaliyetlerinde bulunmak üzere İşletme Ruhsatı verilen Uray Havacılık,  Genel Havacılık faaliyeti yapmak istediğine dair Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Şirketin talebini olumlu değerlendiren SHGM, mevcut Hava Taksi İşletme Ruhsatı’nı 9 Eylül 2008 tarihinde Genel Havacılık Ruhsatı’na dönüştürdü.

Filosunda yer alan AGUSTA A109A tipi helikopter ile  faaliyetlerine devam edecek olan Uray Havacılık  ile birlikte Genel Havacılık yapan işletme sayısı da 31’e yükseldi.  

Genel havacılık işletme ve kuruluşları ise çeşitli Bakanlıklara bağlı birimler ve müdürlükler, özel yada tüzel kişi işletmeleri ile sportif amaçlı kurulan dernek ve kulüplerden oluşuyor ve söz konusu işletmelere ait şu anda toplam 135 hava aracı bulunuyor.

Genel Havacılık, herhangi bir ücret karşılığı olmaksızın ve ticari amaç taşımayan, her türlü hava aracını kullanarak yapılan turizm, sportif ve hobi amaçlı uçuşları içeriyor.

Genel Havacılık şirketleri hızla artıyor

Yorumlar

OpsOcc ~ 16 yıl önce
İşte vergi kaçırmanın yeni yolu, aynı İstanbul'daki korsan taksiler gibi. Önce bir hava taksi müşterisi bulunur, uçuşun parası tercihan nakit olarak elden alınır ve fatura kesilmez, daha sonra da uçuş DHMİ ve SHGM'ye genel havacılık uçuşu olarak rapor edilir. Böylece genel havacılık tarifesinden iniş,kalkış,yaklaşma v.b ücretleri ödenir. İşte bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000