06 Haziran 2013, Perşembe 12:20:09

FLAŞ! FLAŞ! SAGA’NIN RUHSATI ASKIYA ALINDI

Ekonomik darboğaza giren SAGA Havayolları uzun süredir can çekişiyor. Şirketin kurtarılması için çareler aranırken, şirketin kurtarılması için oldukça esnek davranan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü herhangi bir gelişme sağlanamaması üzerine harekete geçti.
  • Görüşe ilave olarak TÜM PATRON GRUBUNA kısaca " İŞİ VE FİNANSMANI BİLİYORSAN KONUŞ...YOK EĞER BİLMEDEN KONUŞACAK İSEN... BENCE LÜTFEN BİLENLERİ DE DİNLE...TAM AKSİNE BU BİLEN KİŞİLERi ÇEVRENİN DOLDURŞU İLE KENDİNE DÜŞMAN ZANNETME....GERÇEKTE SENİN TEK DOSTUN DOĞRUYU SÖYLEYEN BU KİŞİLERDİR.... Aksi halde ONLY FINAL.....:)
  • Havayolu Şirketlerinde en önemli konu aslında ŞİRKETİN FİNASAL YÖNETİMİ dir... Bunun dışında kalan tüm birimlerin zaten PROSEDÜRLERİ belirlenmiş olup, SHGM tarafından da yakından takip edilmektedir. Geçmiş olaylara bakıldığı takdirde SONA EREN TÜM FİRMALARDA herşeyin düzgün olmasına karşın FİNANSAL YÖNETİME CİDDİ OLARAK bakmamış olmaları gelmektedir. Tüm sektörlerde finansal yönetimler önemli iken HAVACILIKTA ciddiye alınmıyor.. Sonuçta da azami 7-10 yılda EYVALLAH ....ne diyelim bir gün dinleyen olacaktır umarım...
  • ruhsatlik hali mi kaldi. vur kilidi. elde kalan birsey varsa dagit personele olsun bitsin. irandaki ucak coktan yedek parca olmustur bile.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • önce sky sonra saga sırada kim var. Devamı gelirmi Noluyoruz.
  • Türk Sivil Havacılığı; acemi, havacılığı geçici bir iş olarak gören ve matah olduklarını zannedip THY'den atılma ne kadar işe yaramaz varsa işe alan bir zihniyetin esiri olduğu sürece bu tür şirket batmaları ve uçak düşürmeler olacaktır. Çözümü ise ciddi, adam gibi iş bilenlerin yönetmeleridir.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SAGA  Havayolları’nın ruhsatını yönetmelik gereği üç ay süre ile askıya aldı. Uzun süredir mali darboğaz içinde bulunan şirket bir türlü vadettiği ekonomik iyileştirmeyi sağlayamadı. İran’a giden uçak SHMG Genel Müdürü’nün doğrudan girişimine rağmen geri getirilemedi.

SAGA Havayolları’nın sahibi Abdulkadir Kolot da İran’a giderek sorunu çözmeye çalıştı ancak başaramadı.

SAGA Havayolları’nın tüm yöneticilerinin istifa etmesi üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uçuşları süresiz durdurmuştu. SHGM, bir adım daha öteye giderek ruhsatı da askıya aldı. Ruhsatın askıya alındığına dair belgenin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından imzalanması bekleniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından üç ay süre ile ruhsatı askıya alınan SAGA Havayolları’nın bu süre içinde mali durumunu iyileştirdiğini kanıtlaması halinde ruhsatın iptalinden vazgeçilecek. Ancak SAGA Havayolları bu üç ay içerisinde gerekli mali kaynağı oluşturmaya yönelik çalışmaları kanıtlarsa üç ay süre daha alabilecek.

Öte yandan SAGA Havayolları’nın tüm yöneticilerinin evleri dahil her türlü gayrimenkullerin icra edildiği de biliniyor.

©AirportHaber.com ÖZEL

FLAŞ! FLAŞ! SAGA’NIN RUHSATI ASKIYA ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

EN ÖNEMLİSİ devam ~ 11 yıl önce
Görüşe ilave olarak TÜM PATRON GRUBUNA kısaca " İŞİ VE FİNANSMANI BİLİYORSAN KONUŞ...YOK EĞER BİLMEDEN KONUŞACAK İSEN... BENCE LÜTFEN BİLENLERİ DE DİNLE...TAM AKSİNE BU BİLEN KİŞİLERi ÇEVRENİN DOLDURŞU İLE KENDİNE DÜŞMAN ZANNETME....GERÇEKTE SENİN TEK DOSTUN DOĞRUYU SÖYLEYEN BU KİŞİLERDİR.... Aksi halde ONLY FINAL.....:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EN ÖNEMLİSİ ~ 11 yıl önce
Havayolu Şirketlerinde en önemli konu aslında ŞİRKETİN FİNASAL YÖNETİMİ dir... Bunun dışında kalan tüm birimlerin zaten PROSEDÜRLERİ belirlenmiş olup, SHGM tarafından da yakından takip edilmektedir. Geçmiş olaylara bakıldığı takdirde SONA EREN TÜM FİRMALARDA herşeyin düzgün olmasına karşın FİNANSAL YÖNETİME CİDDİ OLARAK bakmamış olmaları gelmektedir. Tüm sektörlerde finansal yönetimler önemli iken HAVACILIKTA ciddiye alınmıyor.. Sonuçta da azami 7-10 yılda EYVALLAH ....ne diyelim bir gün dinleyen olacaktır umarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
is bitti ~ 11 yıl önce
ruhsatlik hali mi kaldi. vur kilidi. elde kalan birsey varsa dagit personele olsun bitsin. irandaki ucak coktan yedek parca olmustur bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 11 yıl önce
Arkadasim Insallah sende issiz kalirsin. o zaman umut nedir görürsün
uzgunum ~ 11 yıl önce
ama bu devran bu sekilde neredeyse toros air zamanindan beri ayni sekilde devam ediyor hocam. merak etme senden daha cok issiz kaldim. servet hoca bir yazi yazmisti dunden bu gune neler oldu diye arsivde vardir. saganin batacagi, sky in batacagi sene oncesinden biliniyordu. uzatmalari oynadiklari asikar idi..hizli davranip motoru olmayan tayyaresini hemen yedek parca olarak satip personele odemeliler. ortaya burokrasi cikip tayyare curumeye terk edilirse zaten havaalaninda soyup sogana cevirecekler. "kotu bir sey soylemedim. once eldekini satip magdur personele odensin dedim"issiz kalan meslaktaslarimiza allah kolaylik versin diyoruz.allah dusman basina boyle durumlar vermesin. bunu ataturk havaalaninda aylarca ucaklardan arta kalan , calisan arkadaslarin getirdigi yemeklerle beslenen eski bir issiz olarak soyluyorum.
özür ~ 11 yıl önce
arkadasim özür dilerim...bende suanda caresizlikden ne yazacagimi yada yazdigimi bilmiyorum
Thy'den atılma? ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batıyormu ~ 11 yıl önce
önce sky sonra saga sırada kim var. Devamı gelirmi Noluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmuyor... ~ 11 yıl önce
Türk Sivil Havacılığı; acemi, havacılığı geçici bir iş olarak gören ve matah olduklarını zannedip THY'den atılma ne kadar işe yaramaz varsa işe alan bir zihniyetin esiri olduğu sürece bu tür şirket batmaları ve uçak düşürmeler olacaktır. Çözümü ise ciddi, adam gibi iş bilenlerin yönetmeleridir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000