29 Eylül 2011, Perşembe 07:44:00

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! SHGM'DE 3 GÖZALTI VAR

Sabah saatlerinden itibaren SHGM'de bulunan polisler savcılığın emri üzerine üç kişiyi gözaltına aldı.
  • Shgm çalışanlarından kimin hangi kaza kırım ekibinde olacağı önceden belli olmaz ki bir komplo düzenlensin...kaza kırımcı olay mahallinde incelemelerini yaptıktan sonra kaldırılıncaya kadar enkazı bölgenin kolluk kuvvetlerine teslim eder başında beklemez...gördüğünü rapor eder.Sn Bakanın açıkladığı gibi yapılanda zaten bu? emanet korunamıyorsa Shgm nin suçu ne?
  • Shgm nin bu zor gününde yam yam çığılıkları atanlara yazıklar olsun...shgm nin son dönem çalışanlarını otel köşelerinde rüşvet alırken bastıramadığınız için mi,aldıkları 3 krş para ve olağanüstü yorgunluklarına rağmen karşınızda dimdik durdukları için mi,onları istediğiniz gibi eğip bükemediğiniz için mi bu çığlıklar??? yazıklar olsun bu çığlık atanlara...devlete yaslandıkları için 3 krş a razı oluyorlarmış...onları koruyan devlet nerede???
  • Baştan beri komplo teorileri üreten ve en son noktada Cumhurbaşkanını da yanlış açıklama yapma durumunda bırakan teorisyenlere hesap sorulacak mı? yoksa, bu üç insanda gizli tanıkların suçlamaları ile içeri tıkılan yüzlerce insanın saflarına mı katılacak. Feridun,Mehmet ve Kerem beyler görevlerini hakkıyle yapan saygın çalışanlardır. Umarım kısa sürede şuçsuzlukları ortaya çıkar ve işlerinin başlarına dönerler. Geçmiş olsun.
  • suikast olsa böyle araştırılmasına izin verilirmiydi? Isparta kazası neden araştırılmadı. Amsterdam kazasında conilerin kurtarma ekiplerine izin vermediklerini ve kendi evrak ve çantalarını aldıktan sonra enkaza müdehale edilebildiğini kabin amiri açıklamıştı. Birşey çıkmaz bu işte. SHGM'deki memur ne anlasın bu olaya nasıl karışsın bilemiyorum. Karışmak, birşeyleri karartmak için önce yaptığı işin uzmanı olmak lazım.
  • ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN VE AİLELERİNE ALLAH SABIRLAR VERSİN DİYORUM. BAKALIM HAVACILIĞI UÇAĞA HİÇ BİNMEMİŞ ADAMLARA NASIL ANLATACAKLAR. "ZEKİ MÜREN SİZİ GÖREMEZLE" BAŞLASINLAR BENCE
  • komplo teoricileri hala kendilerinin leylekler tarafından getirildiklerine inanıyorlarmış !
  • Asıl sorun bu SHGM çalışanlarının yetersiz olması. Bu sebepten kişisel olarak kesinlikle böyle bir durumu hakketmediklerini düşünüyorum. Bu insanlar zaten o kazayı hakkıyla arastırabilecek insanlar değillerki, manipule etsinler. Etmediklerini bile ispat edemezler, çünkü dogru soruya bile dogru cevap veremezken, yanlış soruya nasıl dogru cevap versinler. Kesinlikle kişilere çok yazık oldu. Sorgulanması gereken, bu işi layıkıyla yapabilecek kazqa-kırım komisyonunu olusturmayanlar, gerekli kanunu çıkarmayanlardır.
  • Vfr şartlarda uçan helikopter Yer + 500 feet de kış mevsiminde ,dağlık bölgede, tek pilot uçarsa kötü meteorolojik koşullara girdiğinde derhal geri dönmesi gerekirdi. Zorlayıp seçim mitingine yetişmeye çalışınca pilotuda baskı altına almışlar büyük bir ihtimalle. O da ya Allah demiş gözünü karartıp canından olmuş,diğerleriyle beraber... Bu helikopterde kara veya falanca kutu vb...yok. Ses kayıt cihazı ve otopilot da yok. Şirketinden helikopterin teçhizatını bir sorup öğrenselerdi bu tartışmaların bir kısmı yapılmazdı bile.... Vefaat edenlere Allahtan Rahmet dilerim. Ama böyle kazaların bir daha olmaması için şirketlerin iki pilotlu ve full teçhizatlı operasyon yapmasının zorunlu kılınması şart.
  • 1. Her helikopterde kara kutu yoktur. 2. Seyrüsefer cihazları rota hafızaya alındıysa rotayı hafızada tutabilirler. Çoğu, hafızanın dolmaması için elektrik kesildiğinde hafızasını siler. 3. Her hava aracında ses kayıt cihazı yoktur. 4. Bu kişiler enkazı emniyete mi alıyor (Patlayıcı içeren maddeler sökülerek insanların yaralanması önlenir), parça mı kurtarıyor (Kullanılabilir parçalar yedek parça olarak alınır), kaza kırım incelemesi kapsamında deliller mi toplanıyor... belli değil.
  • SHGM EKİBİNİ BU ŞEKİLDE ZAN ALTINA SOKMAK HAKSIZLIK. SAVCI BEY EN AZINDAN MEMURLARIN SAYGINLIĞINI DÜŞÜNEREK TUTUKSUZ OLARAK İFADEYE ÇAĞIRABİLİRDİ. ANLAŞILAN HEM ULUSAL HEMDE ULUSLARASI BİR ÇOK YÖNETMELİK ve TALİMAT İLE GEÇEKLEŞTİRİLEN SİVİL HAVACILIK KONUSUNDA ADLİ MERCİİ'LERİN BİLGİSİ ÇOK AZ. TABİİ Kİ TÜM KAZALARIN SEBEBİNDEN EMİN OLALIM ve ŞÜPHE OLMASIN. AMA EĞER BENCE SAVCI BEY BİRAZ METEOROLOJİ ve AERODİNAMİK BİLSEYDİ KAZANIN ÇOK YÜKSEK İHİTMALLE (%99) HANGİ SEBEPTEN OLMUŞ OLDUĞUNU TAHMİN EDEBİLİRDİ. ÜLKE OLARAK BAYILIYORUZ KOMPLO TEORİLERİNE!! İNŞALLAH SHGM'DE GÖREVLİ ARKADAŞLAR BİRAN ÖNCE GÖREVLERİNİN BAŞINA DÖNERLER. İNŞALLAH BİRAN ÖNCE ADLİ SORGULAMA BİTER ve ŞAYİBE ORTADAN KALKAR. SEKTÖRDEN BİR DOST.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne sabah başlatılan ve halen devam eden araştırmalarda önemli gelişme yaşandı. Aramalar halen devam ederken Kurul Başkanı Feridun Seren, Pilot Mehmet Sevdim, Uzman Kerem Mumcuoğlu hakkında gözaltı kararı çıktı.

Soruşturmayı yürüten Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri sabah saatlerinde genel müdürlük binasına geldi. Burada inceleme başlatan polis ekipleri, kazaya ilişkin 'Kaza kırım raporları, enkaz görüntüleri ve buna benzer bulgular için' bilgi edindiği belirtildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda Kaza Kırım Kurul Başkanı Feridun Seren, Pilot Mehmet Sevdim ve Uzman Kerem Mumcuoğlu'nu gözaltına aldı. Gözaltına alınan 3 kişinin genel müdürlükteki aramaların tamamlanmasının ardından soruşturmanın yürütüldüğü Malatya'ya gönderileceği öğrenildi.
 
Kaynak:Hürriyet

FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! SHGM'DE 3 GÖZALTI VAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
Shgm çalışanlarından kimin hangi kaza kırım ekibinde olacağı önceden belli olmaz ki bir komplo düzenlensin...kaza kırımcı olay mahallinde incelemelerini yaptıktan sonra kaldırılıncaya kadar enkazı bölgenin kolluk kuvvetlerine teslim eder başında beklemez...gördüğünü rapor eder.Sn Bakanın açıkladığı gibi yapılanda zaten bu? emanet korunamıyorsa Shgm nin suçu ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Shgm nin bu zor gününde yam yam çığılıkları atanlara yazıklar olsun...shgm nin son dönem çalışanlarını otel köşelerinde rüşvet alırken bastıramadığınız için mi,aldıkları 3 krş para ve olağanüstü yorgunluklarına rağmen karşınızda dimdik durdukları için mi,onları istediğiniz gibi eğip bükemediğiniz için mi bu çığlıklar??? yazıklar olsun bu çığlık atanlara...devlete yaslandıkları için 3 krş a razı oluyorlarmış...onları koruyan devlet nerede???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Baştan beri komplo teorileri üreten ve en son noktada Cumhurbaşkanını da yanlış açıklama yapma durumunda bırakan teorisyenlere hesap sorulacak mı? yoksa, bu üç insanda gizli tanıkların suçlamaları ile içeri tıkılan yüzlerce insanın saflarına mı katılacak. Feridun,Mehmet ve Kerem beyler görevlerini hakkıyle yapan saygın çalışanlardır. Umarım kısa sürede şuçsuzlukları ortaya çıkar ve işlerinin başlarına dönerler. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
suikast olsa böyle araştırılmasına izin verilirmiydi? Isparta kazası neden araştırılmadı. Amsterdam kazasında conilerin kurtarma ekiplerine izin vermediklerini ve kendi evrak ve çantalarını aldıktan sonra enkaza müdehale edilebildiğini kabin amiri açıklamıştı. Birşey çıkmaz bu işte. SHGM'deki memur ne anlasın bu olaya nasıl karışsın bilemiyorum. Karışmak, birşeyleri karartmak için önce yaptığı işin uzmanı olmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN VE AİLELERİNE ALLAH SABIRLAR VERSİN DİYORUM. BAKALIM HAVACILIĞI UÇAĞA HİÇ BİNMEMİŞ ADAMLARA NASIL ANLATACAKLAR. "ZEKİ MÜREN SİZİ GÖREMEZLE" BAŞLASINLAR BENCE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
komplo teoricileri hala kendilerinin leylekler tarafından getirildiklerine inanıyorlarmış !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Asıl sorun bu SHGM çalışanlarının yetersiz olması. Bu sebepten kişisel olarak kesinlikle böyle bir durumu hakketmediklerini düşünüyorum. Bu insanlar zaten o kazayı hakkıyla arastırabilecek insanlar değillerki, manipule etsinler. Etmediklerini bile ispat edemezler, çünkü dogru soruya bile dogru cevap veremezken, yanlış soruya nasıl dogru cevap versinler. Kesinlikle kişilere çok yazık oldu. Sorgulanması gereken, bu işi layıkıyla yapabilecek kazqa-kırım komisyonunu olusturmayanlar, gerekli kanunu çıkarmayanlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Vfr şartlarda uçan helikopter Yer + 500 feet de kış mevsiminde ,dağlık bölgede, tek pilot uçarsa kötü meteorolojik koşullara girdiğinde derhal geri dönmesi gerekirdi. Zorlayıp seçim mitingine yetişmeye çalışınca pilotuda baskı altına almışlar büyük bir ihtimalle. O da ya Allah demiş gözünü karartıp canından olmuş,diğerleriyle beraber... Bu helikopterde kara veya falanca kutu vb...yok. Ses kayıt cihazı ve otopilot da yok. Şirketinden helikopterin teçhizatını bir sorup öğrenselerdi bu tartışmaların bir kısmı yapılmazdı bile.... Vefaat edenlere Allahtan Rahmet dilerim. Ama böyle kazaların bir daha olmaması için şirketlerin iki pilotlu ve full teçhizatlı operasyon yapmasının zorunlu kılınması şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1. Her helikopterde kara kutu yoktur. 2. Seyrüsefer cihazları rota hafızaya alındıysa rotayı hafızada tutabilirler. Çoğu, hafızanın dolmaması için elektrik kesildiğinde hafızasını siler. 3. Her hava aracında ses kayıt cihazı yoktur. 4. Bu kişiler enkazı emniyete mi alıyor (Patlayıcı içeren maddeler sökülerek insanların yaralanması önlenir), parça mı kurtarıyor (Kullanılabilir parçalar yedek parça olarak alınır), kaza kırım incelemesi kapsamında deliller mi toplanıyor... belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM EKİBİNİ BU ŞEKİLDE ZAN ALTINA SOKMAK HAKSIZLIK. SAVCI BEY EN AZINDAN MEMURLARIN SAYGINLIĞINI DÜŞÜNEREK TUTUKSUZ OLARAK İFADEYE ÇAĞIRABİLİRDİ. ANLAŞILAN HEM ULUSAL HEMDE ULUSLARASI BİR ÇOK YÖNETMELİK ve TALİMAT İLE GEÇEKLEŞTİRİLEN SİVİL HAVACILIK KONUSUNDA ADLİ MERCİİ'LERİN BİLGİSİ ÇOK AZ. TABİİ Kİ TÜM KAZALARIN SEBEBİNDEN EMİN OLALIM ve ŞÜPHE OLMASIN. AMA EĞER BENCE SAVCI BEY BİRAZ METEOROLOJİ ve AERODİNAMİK BİLSEYDİ KAZANIN ÇOK YÜKSEK İHİTMALLE (%99) HANGİ SEBEPTEN OLMUŞ OLDUĞUNU TAHMİN EDEBİLİRDİ. ÜLKE OLARAK BAYILIYORUZ KOMPLO TEORİLERİNE!! İNŞALLAH SHGM'DE GÖREVLİ ARKADAŞLAR BİRAN ÖNCE GÖREVLERİNİN BAŞINA DÖNERLER. İNŞALLAH BİRAN ÖNCE ADLİ SORGULAMA BİTER ve ŞAYİBE ORTADAN KALKAR. SEKTÖRDEN BİR DOST.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000