12 Eylül 2008, Cuma 09:48:58

Emniyet, havacılık okulu kuruyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, hem personel ihtiyacını karşılamak hem de özel havayollarına kaptırdığı pilotlarının yerini doldurmak amacıyla kendi havacılık okulunu kuruyor.
  • Hepimizin bildiği gibi devletimizin büyük yatırımlar yaparak yetiştirdiği askeri ve polis uçuş ekibi görevlerinden birbir ayrılıp sivil havacılığa geçiş yapıyorlar. Bunun tek nedeni düşük maaşlardır. Devlet elini cebine atsın asker de polis te yerinde kalsın aksi halde Uçuş Okulu buna çözüm olamaz,kısır döngü devam eder gider.
  • Çok büyük bir yanlış.Böyle bir okula da, yapılacak harcamayada gerek yok.Okulun ve eğitimin çok ucuza geleceğini mi sanıyorlar.Kara Havacılık okulu Emniyete Pilot yetiştirmeye fazlasıyla yeter.Yılda kaç pilota ihtiyaçları oluyor ki? Bu tasarı tam bir işgüzerlıktır.Sanki havayolu işletiyorlar.Eğer TSK ben artık size pilot yetiştirmem dediyse onu bilemeyiz.
  • Buyrun vatandaş'ın bu haber karşısında ki yorumu... kargalar bile güler diyemiyorum,bi habere bakıyorum bi yoruma, Bekir Coşkun haklı galiba...
  • bana gore hicde hayirli bir karar degil,,umarim orda gorev alacak oretmenler pilot adaylarina vatandaslra davrandiklari gibi davranmazlar!!hele hele cevik kuvvetten alirlarsa egitmenleri,......

2010'da açılması öngörülen okul, emniyetin eğitim maliyetini de düşürecek. Emniyet'le Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Polis Havacılık Okulu Projesi'nde son aşamaya gelindi. Okulda, emniyet amiri, şube müdürü ve daire başkanı rütbesindeki pilot öğretmenler görev yapacak. Emniyet, pilot ihtiyacını 27 yıldır Kara Havacılık Okulu, Türk Kuşu, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu ile yurtdışındaki kurslardan sağlıyordu. Havacılık Daire Başkanlığı, filo personelinin verimini, eğitimini ve uçuş emniyetini en üst düzeyde tutabilmek amacıyla Simülatör Eğitim Merkezi kurmayı da 2009 programına aldı. Profesyonel ambulans helikopteri ve arama kurtarma hizmetleri üzerinde de duruluyor. Bu arada Türkiye'nin ilk ICAO (Uluslararası Sivil Havacılık Birliği) kodlu helikopter meydanı olan Gölbaşı Şehit Komiser Ufuk Danişmend Polis Heliportu ile Diyarbakır filosunun kullandığı helikopter pisti, uluslararası hava meydanı statüsüne kavuştu.

Zaman

Emniyet, havacılık okulu kuruyor

Yorumlar

Pilot ~ 16 yıl önce
Hepimizin bildiği gibi devletimizin büyük yatırımlar yaparak yetiştirdiği askeri ve polis uçuş ekibi görevlerinden birbir ayrılıp sivil havacılığa geçiş yapıyorlar. Bunun tek nedeni düşük maaşlardır. Devlet elini cebine atsın asker de polis te yerinde kalsın aksi halde Uçuş Okulu buna çözüm olamaz,kısır döngü devam eder gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 16 yıl önce
Çok büyük bir yanlış.Böyle bir okula da, yapılacak harcamayada gerek yok.Okulun ve eğitimin çok ucuza geleceğini mi sanıyorlar.Kara Havacılık okulu Emniyete Pilot yetiştirmeye fazlasıyla yeter.Yılda kaç pilota ihtiyaçları oluyor ki? Bu tasarı tam bir işgüzerlıktır.Sanki havayolu işletiyorlar.Eğer TSK ben artık size pilot yetiştirmem dediyse onu bilemeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karga ~ 16 yıl önce
Buyrun vatandaş'ın bu haber karşısında ki yorumu... kargalar bile güler diyemiyorum,bi habere bakıyorum bi yoruma, Bekir Coşkun haklı galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 16 yıl önce
bana gore hicde hayirli bir karar degil,,umarim orda gorev alacak oretmenler pilot adaylarina vatandaslra davrandiklari gibi davranmazlar!!hele hele cevik kuvvetten alirlarsa egitmenleri,......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000