09 Temmuz 2013, Salı 08:18:35

EKŞİ: "HAVACILIK BİR ETİK İŞİDİR"

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, balonların emniyetli bir şekilde uçuşlarını gerçekleştirmeleri için Kapadokya'da temsilcilik açtıklarını söyledi.
  • Sayın Bilal Ekşi Thy Teknik Genel Md. Lüğü atamanı bekliyoruz. Çikarcılardan bu kurum kurtulması için.,
  • ulan sen katilsin desek, yandaşssın desek,, işi bilmiyon desek, MUHALEFET etsek biz suçlu oluruz. önce gps sistemi akıllarına geldi şimdi temsilcilik. ne zamandır ordasın vicdanın sızlamıyo mı şimd. bi de pişkin pişkin neler söylemiş y.
  • Vallahi ben bir şey anlamadım. SHGM sektörden her yıl Milyarlarca TL para topluyor. Neden kendisi bir yer kiralayıp 3-5 adam istihdam edip bu işleri yapmaz anlamak mümkün değil. Bir Üniversitenin bünyesinde Üniversitenin istihdam ettiği adamlarla bu işler olmazzzzzzzzz. Bir işi yanlış yapacağınıza hiç yapmayın daha eyidir. Kuralsızlığı kural haline getirip kendisine düzen (sizlık) kuran bir balon sektörü ve onu Allaha emanet şirketine teslim eden bir SHGM tencere kapak misali al birisini vur ötekisine.
  • Sayın Bilal Bey herşey güzel birde şu THYde grev sırasında yapılan usulsüzukları bir tesbit ettirseniz ne kadar güzel olacak, Gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar, dilleri vardır konuşmazlar Allah hepinize akıl fikir versin

Ekşi, Ürgüp'ün Mustafapaşa beldesindeki Kapadokya Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü temsilciliğinin açılış töreninde, kurum olarak hava hareketliliğinin yoğun olduğu İstanbul ve Antalya'da temsilciliklerinin olduğunu, üçüncü temsilciliklerini de Mustafapaşa'ya açtıklarını ifade etti.

Kapadokya'da bu temsilciliği açmakla bölgeye verdikleri önemi gösterdiklerini belirten Ekşi, "2003 yılından sonra bu bölgedeki sıcak hava balonculuğu muazzam derecede artmış durumda.  Şu anda 180 aktif balonla burada operasyona devam ediliyor. Bu bölgeye turizm açısından oldukça katkı sağlayan büyük bir operasyonumuz var. Bizim bütün amacımız bu faaliyetin emniyetli bir şekilde sürdürülebilirliğini sağlamak" dedi.

Yoğunluğuna bakıldığında dünyadaki diğer örnekleriyle mukayese edildiğinde buradaki operasyonun en emniyetli şekilde yapıldığını söylemekten büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Ekşi, amaçlarının burada en emniyetli uçuşu gerçekleştirmek olduğunu ancak bu işin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün gayretleriyle olamayacağını ifade etti.

"Havacılık bir etik işidir"

Havacılığın bir etik işi olduğunu, etik kurallara uymayanların ise sektör dışına atılması gerektiğini dile getiren Ekşi şunları kaydetti:

"Bu görev ilk başta balon operatörleri, pilotlar olmak üzere tüm paydaşlara aittir. Uçuş emniyetini sağlamaktan çalışanlar sorumludur ve dünyanın hiç bir yerinde Sivil Havacılık Genel Müdürlükleri bütün operasyonları kontrol etmezler. Zaten bu mümkün değildir. Dünyada 20 bin tane uçak var. Günde 1 milyona yakın uçuş operasyonları gerçekleşmekte. Her birini sivil havacılıkların kontrol etmesi mümkün değildir, balon için de bu böyledir. Havacılık bir etik işidir. Kurallara her zaman inanç içinde uyma zorunluluğu vardır. Kurallara ve etik değerlere uymayanın sivil havacılıkta yeri yoktur. Hastanelerimizden emniyet teşkilatımıza, belediyemizden ve Kapadokya'da yaşayanlara kadar herkesin bir sorumluluğu var. Bu sorumluluk ise kurallara uymayanları sektörün dışına itme sorumluluğudur."

Sektöre stratejik bir bakış açısı kazandırılırsa Türkiye'nin balonculukta lider bir konuma gelebileceğini dile getiren Ekşi, "Bunun için oldukça güzel faaliyetler yapan Balon Çalışma Grubu'nun diğer ülkelerde olduğu gibi daha da kurumsallaşması gerekiyor. Dernek ya da lonca şeklinde örgütlenmesi gerekiyor. Balon firmalarının sahiplerinin de bu Balon Çalışma Grubu'na destek vermesi gerekiyor" diye konuştu.

"Kapadokya'daki balon şirketlerinin sayısını dondurduk"

Kapadokya Meslek Yüksekokulu'ndaki havacılık bölümüne sektör içinde bulunanların sahip çıkmasının önemine dikkati çeken  Ekşi, "Balon şirketlerinin sahiplerine en önemli mesajım; balon üreticilerine sadece paranızı verip balon aldığınız bir yer olarak bakmamanız gerekiyor. Buradaki eğitim ve öğretime destek vermeleri için zorlamanız gerekiyor olaya böyle bakarsak Türkiye balonculuk konusunda işaret edilen bir bölge konumuna gelir" ifadelerini kullandı.

Kapadokya bölgesindeki mevcut emniyetli balon operasyonunu daha da iyileştirmek için Balon Çalışma Grubu ile son derece özel faaliyetlerde bulunduklarını, bunların başında bölgede operasyon yapacak şirket sayısının dondurulması geldiğini ifade eden Ekşi, yeni şirketlere izin verilmemesi, mevcut şirketlerin sabah 100, öğleden sonra 50 balonla operasyon yapabilmesi, pilot ve yer ekiplerinin İngilizce ve Türkçelerinin geliştirilmesi, büyük balonlara kademeli olarak sınırlandırma getirilmesi, balon uçuşlarının elektronik olarak izlenmesi, telsiz hava bandının kaMyıt altına alınması gibi tedbirleri genel müdürlük olarak belirlediklerini ve duyurusunu da yaptıklarını kaydetti.

Bu kuralların adım adım yürürlüğe girecek tedbirler olduğunu anlatan Ekşi, şöyle devam etti:

"Bu tedbirlerin buradaki uçuş emniyetinin daha da artırılması yönünde katkıları olacağına inanıyoruz. Kapadokya Meslek Yüksekokulumuz, Bakanlığımızın da oluru ile bu bölgede slot uygulama konusunda yetkilendirilen kurum haline geldi. Bunu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüz adına yapacak Şu anda okulumuzun bu amaçla istihdam ettiği 4 arkadaşımız Devlet Hava Meydanları İşletmesinde 15 günlük bir kursa tabii tutuluyor. Ortahisar'da kurulacak bir kule vasıtası ile sabah ve öğle saatlerinde slot hizmeti verilmeye başlanacak. Bunun 15 Ağustos'ta devreye girmesini planlıyoruz. Dolayısıyla bunlar sadece slot hizmetlerini değil, buradaki operasyonların da bir nevi gözetleyicisi konumunda olacaklar."

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Ceylan, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ekşi, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, balon şirketi sahipleri ve pilotların katılımı ile temsilciliğin açılışı yapıldı.

EKŞİ: "HAVACILIK BİR ETİK İŞİDİR"

Yorumlar

İY ~ 11 yıl önce
Sayın Bilal Ekşi Thy Teknik Genel Md. Lüğü atamanı bekliyoruz. Çikarcılardan bu kurum kurtulması için.,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
diyemedim ya la ~ 11 yıl önce
ulan sen katilsin desek, yandaşssın desek,, işi bilmiyon desek, MUHALEFET etsek biz suçlu oluruz. önce gps sistemi akıllarına geldi şimdi temsilcilik. ne zamandır ordasın vicdanın sızlamıyo mı şimd. bi de pişkin pişkin neler söylemiş y.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlış ~ 11 yıl önce
Vallahi ben bir şey anlamadım. SHGM sektörden her yıl Milyarlarca TL para topluyor. Neden kendisi bir yer kiralayıp 3-5 adam istihdam edip bu işleri yapmaz anlamak mümkün değil. Bir Üniversitenin bünyesinde Üniversitenin istihdam ettiği adamlarla bu işler olmazzzzzzzzz. Bir işi yanlış yapacağınıza hiç yapmayın daha eyidir. Kuralsızlığı kural haline getirip kendisine düzen (sizlık) kuran bir balon sektörü ve onu Allaha emanet şirketine teslim eden bir SHGM tencere kapak misali al birisini vur ötekisine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek ~ 11 yıl önce
Sayın Bilal Bey herşey güzel birde şu THYde grev sırasında yapılan usulsüzukları bir tesbit ettirseniz ne kadar güzel olacak, Gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar, dilleri vardır konuşmazlar Allah hepinize akıl fikir versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000