27 Mayıs 2013, Pazartesi 18:04:26

ECAC/FAA KONFERANSI İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) ve Amerika Federal Havacılık Yönetimi tarafından organize edilen "Ulusal Emniyet Gözetimi, Uçuş Emniyeti ve Kaza Olaylarını İnceleme Konferansı", Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde 29-30 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.
  • HAVACILIK EMNİYETİ KONUSUNDA, İSTANBULDA DÜZENLENECEK OLAN "Ulusal Emniyet Gözetimi, Uçuş Emniyeti ve Kaza Olaylarını İnceleme Konferansı" inşallah yararlı bir toplantı olur da, Hava-aracı kazalarıyla ilgili, Türk Sivil Havacılık Kanunun ilgili maddeleri ve SHY-13 Yönetmeliği tamamen değişir ve yeni bir bağımsız Hava-aracı Kazaları Tahkikat Kurumu kuruluş çalışmaları başlatılır.

ECAC/FAA National Safety Oversight,Runway Safety and Accident Incident Investigation isimli Konferans'a, uluslararası havacılık kuruluşlarından temsilcilerin yanısıra ülkemizden de kamu ve özel sektör yetkilileri ile konuyla ilgili uzmanların katılması planlanıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Romanya Sivil Havacılık Genel Müdürü ve ECAC Başkanı Catalin Radu ve Amerika Federal Havacılık Otoritesi'nin Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'dan Sorumlu Uluslararası İlişkiler Direktörü'nün açılış konuşmalarıyla başlayacak Konferans'ın ilk bölümünde Türk sivil havacılığında son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin SHGM tarafından bir sunum gerçekleştirilecek.

Konferans'ta Emniyet gözetiminin gerekliliği, Şikago Şözleşmesi kapsamında ülkelerin taşıdığı ulusal sorumluluk, küresel ekonomik zorluğun beraberinde getirdiği havacılık endüstrisi ve sistemlerindeki karmaşık büyüme, USOAP'ın çok yönlü güvenlik yaklaşımı, emniyet risk faktörlerinin analizi için ortak denetleme standartlarının oluşturulması konusunda işbirliği ve  dünya genelinde hava aracı kazaları, oluş nedenleri ve erken önleme düzenlemeleri ele alınacak.

Ulusal Emniyet Gözetimi, Uçuş Emniyeti ve Kaza Olaylarının incelemesi konu başları altında 3 ayrı oturumda gerçekleştirilecek olan Konferans'a dünya genelindeki en iyi örnek uygulamalar hakkında da bilgi verilecek.

ECAC ve FAA Konferans Yetkilileri tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından Konferans, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin yapacağı kapanış konuşması ile sona erecek.

ECAC/FAA KONFERANSI İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK

Yorumlar

Ümit ÇENDEK ~ 11 yıl önce
HAVACILIK EMNİYETİ KONUSUNDA, İSTANBULDA DÜZENLENECEK OLAN "Ulusal Emniyet Gözetimi, Uçuş Emniyeti ve Kaza Olaylarını İnceleme Konferansı" inşallah yararlı bir toplantı olur da, Hava-aracı kazalarıyla ilgili, Türk Sivil Havacılık Kanunun ilgili maddeleri ve SHY-13 Yönetmeliği tamamen değişir ve yeni bir bağımsız Hava-aracı Kazaları Tahkikat Kurumu kuruluş çalışmaları başlatılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000