24 Eylül 2009, Perşembe 13:19:27

Dünya Havacılığının kalbi İstanbul'da atacak

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’nun ilkini geçtiğimiz yıl Dubai'de düzenlediği ICAN'08 Havacılık Müzakereleri Konferansı'nın ikincisi, Türk Sivil Havacılığında yaşanan gelişmelere paralel olarak bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecektir...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)'nün ev sahipliğinde, 28 Eylül-02 Ekim 2009 tarihlerinde Istanbul Swissotel’de gerçekleştirilecek toplantıya Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’ne üye 56 ülkeden yaklaşık 200 kişi katılacaktır.

Konferansta, dünya genelinde havacılık hizmetlerinin iyileştirilmesi ve işbirliği imkanları ele alınacaktır. Katılımcı ülkelerin hem ikili müzakereleri yapma, hem de havacılık alanındaki değişik konuları çoklu olarak değerlendirme fırsatı bulacağı konferans, Türkiye’nin tanıtımı, özellikle Türk sivil havacılığının mevcut potansiyelinin ve pazar imkanlarının tanıtılması açısından büyük önem taşımaktadır.

Sivil havacılık sektöründe gündemde olan önemli konuların ve sektöründeki eğilimlerin öğrenildiği, karşılıklı bilgi alışverişinin yapılabildiği bir forum niteliğinde gerçekleştirilen konferans, aynı zamanda devletlere ikili sivil havacılık müzakerelerini aynı mekanda yapma fırsatı da verecektir.

Bilindiği üzere ülkeler, ikili havacılık anlaşmaları ile diğer ülkelere uçuş gerçekleştirmekte ve sivil havacılığın diğer alanlarında işbirliği yapmakta, zaman içinde artan ihtiyaçlar ve yaşanan gelişmeler çerçevesinde bu anlaşmaları revize ederek yeni uçuş noktaları oluşturmakta ve/veya frekans sayılarını arttırarak uçuş ağlarını genişletmektedirler.

Dünya genelinde ülkeler arasında yapılan hava ulaşım müzakereleri veya anlaşmalar için sarf edilen zaman ve emek de göze önüne alındığında, 56 ülkeyi aynı organizasyon çatısı altında bir araya getirerek, ülkelere zaman ve paradan tasarruf etme imkanı sağlaması açısından da  söz konusu konferansın önemi büyüktür.

Türk sivil havacılığında yaşanan hızlı büyümeye paralel olarak ikili havacılık anlaşmaları konusunda da önemli bir atılım gerçekleştirerek ikili havacılık anlaşması bulunan ülke sayısını 97’ye yükselten Türkiye, ICAO tarafından konferansın yapılacağı ülke olarak seçilmiştir. Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ICAN 2009 Havacılık Müzakereleri Konferansı’nın temel amaçları şöyledir:

• Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak,
• Türk sivil havacılığının mevcut potansiyelini ve pazar imkanlarını tanıtmak,
• Mevcut ikili hava ulaşım anlaşmalarını, katılım sağlayacak ülkelerle günün koşullarına göre revize etmek,
• 97 olan ikili hava ulaşım anlaşma sayısına yeni ülkeler ekleyerek bu sayıyı 100’ün üzerine çıkarmak
• Bölgesel işbirliği kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler vermek,
• Türkiye’nin bakım ve eğitim üssü olma projesini tanıtmak.

Dünya Havacılığının kalbi İstanbul'da atacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000