06 Şubat 2015, Cuma 14:28:20

DİL YETERLİLİĞİ İÇİN SINAV BAŞVURULARINI ALMAYA BAŞLADI

SHGM tarafından SHT-66L-HS Dil Yeterliliği Hizmet Sağlayıcısı Yetkilendirme Talimatı kapsamında Hava Aracı Bakım Personelinin mesleki İngilizce Sınavlarını yapmak üzere yetkilendirilen Aviation English Center, üçüncü dönem sınav başvurularını almaya başladı.
  • Her şeyin bir kolayı vardır Pavarotti (: onada bir çare bulur bu millet
  • Mevcut MRO'larda çalışan teknisyenlerin, C/S'ler dahil, derdini anlatacak kadar dahi dil bilgisi olmadığını maalesef yaşayarak görüyoruz. İçlerinde kendilerini yetiştiren personellerimiz de mevcut. GMY'lerin direktifleri ile, onlarda mecbur, yetki almak adına, know how, sıfır düzeyde, kara düzen işleri devam ettirmeye çalışıyoruz. İnşaallah referans olmadan hak edenlerin listelere görebildiğim bir dünya olur. Bu sorun sadece MRO'LARDA ve Airlines şirketlerinin değil. Ahmet Faruk Bilal
  • bilgisayar bilen İngiliz ,iste eniyi teknisyen tanımı.Fransızca,almanca amm varmış o adamların ucakcılıgına nasıl guvenicez.
  • arkadaşlar ben yds ye girdim 52 aldım o geçersiz mi şimdi ? ona boşuna mı girdik
  • Duyduğuma göre egitim başkanı, dengesiz davranışları ve kararlarına son verdiğinde THY'nin de benzer bir sınav merkezi olacak. Bu olursa zaten bu haberin önemi kalmayacak gibi. Her şeyde olduğu gibi thy de bunun için de vizyon sahibi bir başkan gerekli.
  • Son zamanlarda istanbul mecidiyeköy'de George adından biri para karşılığı ingilizce yeterlilik belgesi veridiği herkesin malümü. Bu sınavın tek kurum tarafından yapılması bu gibi haksızlıkların önüne geçecektir. Benzer uygulama EASA'dan tek kelime ingilizce bilmeyerek lisans alanlar için ise SHY yetkisi alabilmeleri için sınav açılması gündemde sonunda..
  • Ankara'da yapılıyor mu bu sınav?

SHGM tarafından SHT-66L-HS Dil Yeterliliği Hizmet Sağlayıcısı Yetkilendirme Talimatı kapsamında Hava Aracı Bakım Personelinin mesleki İngilizce Sınavlarını yapmak üzere yetkilendirilen Aviation English Center, üçüncü dönem sınav başvurularını almaya başladı.

SHGM’nin  SHT-66L-HS dil yeterliliği sınavları için yetkilendirdiği tek kuruluş olan Aviation English Center, 13 Aralık 2014 ve 31 Ocak 2015 tarihlerinde iki sınavı başarıyla gerçekleştirdi.

Aviation English Center, söz konusu sınavlarda sorulan soruların, Hava Aracı Bakım Personelinin sorumlu olduğu teknik dokümanlar referans alınarak hazırlandığını belirtti. Bununla birlikte adayların mesleki İngilizce seviyelerini belirlemek için, 10 adet dil bilgisi, 15 adet kelime bilgisi, 15 adet çeviri, 15 adet paragraf, 15 adet boşluk doldurma ve 10 adet cümle tamamlama olmak üzere toplam 80 soruluk, 4 seçenekli bir sınav olduğu vurgulandı.

Kurum tarafından yapılan açıklamada; üçüncü sınav oturumunun 28 Şubat 2015 tarihinde yapılacağı ve son başvuru tarihinin 13 Şubat 2015 olduğu belirtildi.

DİL YETERLİLİĞİ İÇİN SINAV BAŞVURULARINI ALMAYA BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her şeyin bir kolayı vardır Pavarotti (: onada bir çare bulur bu millet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Mevcut MRO'larda çalışan teknisyenlerin, C/S'ler dahil, derdini anlatacak kadar dahi dil bilgisi olmadığını maalesef yaşayarak görüyoruz. İçlerinde kendilerini yetiştiren personellerimiz de mevcut. GMY'lerin direktifleri ile, onlarda mecbur, yetki almak adına, know how, sıfır düzeyde, kara düzen işleri devam ettirmeye çalışıyoruz. İnşaallah referans olmadan hak edenlerin listelere görebildiğim bir dünya olur. Bu sorun sadece MRO'LARDA ve Airlines şirketlerinin değil. Ahmet Faruk Bilal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
bilgisayar bilen İngiliz ,iste eniyi teknisyen tanımı.Fransızca,almanca amm varmış o adamların ucakcılıgına nasıl guvenicez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acil cevap ~ 9 yıl önce
arkadaşlar ben yds ye girdim 52 aldım o geçersiz mi şimdi ? ona boşuna mı girdik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 9 yıl önce
ağla simdi.... ne alaka ya abi coluk cocuk yorum yazıo nereden takip ediosnz havacılıgı ?
asdasd ~ 9 yıl önce
ben tsk nin sitesinden takip ediyom abisi
thy ~ 9 yıl önce
Duyduğuma göre egitim başkanı, dengesiz davranışları ve kararlarına son verdiğinde THY'nin de benzer bir sınav merkezi olacak. Bu olursa zaten bu haberin önemi kalmayacak gibi. Her şeyde olduğu gibi thy de bunun için de vizyon sahibi bir başkan gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baskan ~ 9 yıl önce
doğru söze ne nedir. başkanlıkta her kes nefret ediyor, arkasından kufretmeyen yok. herşey kötüye gidiyor. beceriksziliğinden dolayı Sınav merkezini daha açılmadan personel başkanlığına bağlayacaklar. Egitim baskanlıgını da Uçuş Eğitime katma planları duyumu aldım. hayırlısı..
155 ~ 9 yıl önce
orası çok karısık ya.. ben çok fazla dayanamadım ve başka baskanlıga gectim, huzur ve saygı denen seyleri özlemiştik. şimdi hersey iyi... uçuş eğitime bağlanırsa herkes kurtulur bence...
Doğru karar ~ 9 yıl önce
Son zamanlarda istanbul mecidiyeköy'de George adından biri para karşılığı ingilizce yeterlilik belgesi veridiği herkesin malümü. Bu sınavın tek kurum tarafından yapılması bu gibi haksızlıkların önüne geçecektir. Benzer uygulama EASA'dan tek kelime ingilizce bilmeyerek lisans alanlar için ise SHY yetkisi alabilmeleri için sınav açılması gündemde sonunda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESB ~ 9 yıl önce
Ankara'da yapılıyor mu bu sınav?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000