10 Mart 2013, Pazar 08:52:18

DENİZ UÇAĞI PİLOTLARI MEZUN OLDU

Kocaeli'de kurulan deniz uçağı eğitim merkezi ilk kursiyerlerini mezun etti...
  • Kendisini takdir ediyorum . Hocam Gerçekten Türk havacılığına farklı bir boyut kazandırdı. Kendisiyle bir kez sohpet etme fırsatı bulmuştum . Geçen zaman zarfında Kendisi Kocaeli büyükşehir belediyesi ile birlikte büyük işler başarmış. Başarılarının devamını diliyorum.
  • Biz değerli şeylerin kıymetini ancak elimizden kayıp gittikten sonra anlayabilen bir milletiz. Lütfen bu konuda olmasın, duruşu, niyeti, cesareti, becerisi ve zekası ile birilerinin kendisini bu kadar belli edebilmesine çok şahit olamıyoruz. Hakan OSANMAZ hocanın haberde de yazdığı gibi üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin ilk deniz uçağı pilotu olması, bu konudaki eksikliği gidermek için çaba göstermesi, büyük bir şans eseri Kocaeli Belediyesinin sahip çıkıp katkıda bulunması ve hatta bundan istifade etmesi büyük bir adım. Hakan hoca' yı ve ülkemizin ilk deniz uçağı eğitimini tamamlayan pilotlarını yürekten tebrik ederiz. Eminim Türk Havacılık tarihine adlarını yazdırdılar şimdiden. Ancak tek beklentimiz bu değerin kıymeti bir an önce daha iyi anlaşılır ve destek arttırılır da, Hakan Hocadan daha çok istifade ederiz. Yolunuz açık olsun.
  • basarılarınız daım olsun arkadaslar.hakan hocanızı ve kocaelı beledıyesınıde tebrık edıyorum boyle guzel bır calısmaya verdıklerı emek ve desteklerı ıcın.darısı dıger ıllere.bu ulkenın ırılı ufaklı her korfezınde onlarca denız ucagı gormek umıdıyle.....smokehunter.
  • Hakan Hocam, emeklerinin karşılığını aldığını görmek çok güzel. Tebrik ve teşekkür ediyorum. Gözlerinden öperim. Oben OĞULTARHAN
  • Okan ım ve Öner im tebrik ediyorum Allah yolunuzu line da da açık etsin inşallah. Bu arada Abdurrahman beyi ve özellikle de Hakan hocayı canı gönülden kutluyorum. Kendinden başkasını düşünmeyen insanları çok sık görmeye başladığımız sektörümüzde böyle yaklaşımları görmek mutlu ediyor insanı...
  • daglari devirip sifirdan baslayip, bu mertebeye getirdi usanmaz hoca. su gunun turkiyesinde koskoca turk silahli kuvvetlerinin bile deniz ucagi yok.koskocamn yurekten bir AFFERIN yolluyorum.. her daim emniyetli ucuslari ola.
  • Yurtdisindan donup boyle hayyallerini soylediginde , bu adam gercekten UCUYOR demistim:) hem ucup hem temizleyip hemde geriye adam yetistiriyorsun.. Daha nolsun maviler yani hem denizler hem gokyuzu sana ve ogrencilerine emanet.. Basarilar. MGK.
  • Onercim tebrik ederim.Sende tarih sayfalarinda yerini aldin.Turk havacilik tarihinde ayri bir yeriniz var artik.Seni yetlstiren hocalarina bu surecte sendeb desteklerini hic bir zaman esirgemeyen saygideger ailene ve Vahdet hocayada sonsuz tesekkurlerimi iletiyorum.Yolunuz acik olsun
  • okanım yolun acık olsun.uçuşa devam.türkiyenin senin gibi adamgibi adamlara ihtiyacı var.ayrıca emektar hocam hakanında ellerine sağlık.bu sektöre emeği gecenleri bu duruma getirenleride kutluyor,ellerine sağlık diyorum.hayırlı kazasız ucuşlar.y.çarkcı
  • Seabird umarım bu arladaslarımızı bunyesinde degerlendirir. Ercan Baskan Ex-Ameriafro yer isletmecileri isine karıştırma da bu çocuklar bari ekmek yesin, güzelim proje azıcık hayat bulsun

Kocaeli'de 5 yıl önce Büyükşehir Belediyesi adına İzmit Körfezi'ni kirleten etkenleri havadan kotrol ederek gemi ve sanayi kuruluşlarını tesbit eden ve denizdeki kirliliğin gözle görülür şekilde azalmasında pay sahibi olan deniz uçağı sayesinde, İzmit Körfezi aynı zamanda Deniz Uçağı Pilot Eğitim Merkezi oldu. Türkiye'da az sayıdaki deniz uçağı pilotlarından Hakan Osanmaz'a ait merkezde eğitimlerini tamamlayan 3 genç deniz uçağı pilotu da, 'Türkiye'de deniz uçağı eğitimi görüp bröve alan ilk pilotlar' ünvanını alırken, buraya yurt dışından talepler geldiği belirtildi.

DENİZ UÇAKLARINDAN BÜYÜK KATKI

Yıllarca Almanya'da deniz uçağı pilotluğu yaptıktan sonra Türkiye'ye gelen ve 5 yıl önce de İzmit Körfezi'ndeki kirliliğin önlenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile anlaşma yapıp belediye adına hava kontrolleri yapan Hakan Osanmaz, denizi kirleten fabrika ve gemileri takip etti. Büyükşehir Belediyesi'nin çevre mühendisleri ile birlikte havanın uygun olduğu hemen her gün uçan deniz uçağı, 5 yıllık süre içinde denizi kirleten fabrika ve gemileri fotoğraflayıp, denizden de tesbit yaptırtarak yaklaşık 10 milyon TL ceza uygulanmasını sağladı. Deniz uçağı aynı zamanda Kocaeli bölgesindeki orman yangınlarının da zamanında tesbit edilip müdehale edilerek büyümesinin engellenmesinde de görev aldı.

DENİZDEKİ KİRLİLİK AZALDI

İzmit Körfezi'ndeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Hakan Osanmaz, her gün gemileri denetlediklerini, havadan yaptıkları anonslarda, "İyi sabahlar, Kocaeli Belediyesi konuşuyor. Lütfen denizimizi temiz tutalım" dediklerini anlattı. Osanmaz, bu yöntemin gerçek bir çevrecilik anlayışı olduğunu, ceza kesmek değil, denizler kirlenmeden önce önlem alma amaçlı hareket ettiklerini zöyledi. Osanmaz, 5 yılda önemli rakamda para cezaları kesildiğini belirterek şöyle devam etti:

İSTANBUL'DA DA DENETİM BAŞLADI

"Artık acentalar gemilerine yurt dışından gelmeden önce havadan yapılan denetimi bildiriyor. Tabaklarındaki yemekleri dahi dökmüyorlar. Bu sistem çok güzel oturmuş durumda. Şimdi İstanbul'da da denetime başladık. Geçen haftadan itibaren İstanbul'u da denetliyoruz. İstanbul'da da aynı anonsları yapıyoruz. Orada da mühendis arkadaşlarla Haliç'e inip- kalkıyoruz. Bu sistem gerçekten çok güzel oturdu. Buraları denetleyen bir otorite olduğunu göstermek amaçlı alçak uçuş yapıyoruz. Sanayi kaynaklı fabrikaları, orman yangınlarını, illegal balık avlayanları, acil durumlarda arama kurtarma çalışması, hepsini bu uçaklarla yapıyoruz."

DENİZ UÇAĞI EĞİTİM MERKEZİ

Pilot Hakan Osanmaz, Türkiye'de yeteri kadar deniz uçağı pilotu olmadığını, ülkenin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu, 8 bin 333 kilometre sahilin yanı sıra yüzlerce irili ufaklı göller bulunduğunu, buralara iniş kalkış için yasal düzenlemeler yapılması halinde bu uçakların ve pilot sayısının artması gerektiğini söyledi. Bunun sivil havacılığın kanayan bir yarası olduğunu da söyleyen Hakan Osanmaz, şöyle dedi:

"Pilotlar okullardan yetişiyor. Daha sonra tecrübe kazanacakları, uçacakları herhangi bir kurum veya şirket bulamıyor. Bu genç çocukları hava yolları da uçuş uçuş saatleri az olduğundan dolayı işe de almıyor. Onun için bu uçuş saatlerini çoğaltabilecek bir takım deniz hava yolları kurulması lazım. Deniz Uçağı Uçuş Eğitim Merkezi'ni kurmak için 6.5 yıl uğraş verdim. Sonunda deniz uçağı eğitim yetkimi aldım. 1.5- 2 aydan beri 3 öğrencimizi deniz uçağına intibak ettirdik. Bugün sivil havacılık kontrolleri vardı. Bu gün en mutlu günümüz. Türkiye'de yetişen ilk deniz uçağı pilotlarını bu ülkeye kazandırmış olduk. İzmit Körfezi deniz uçağı eğitim alanı da oldu. İzmit Körfezi ve Haliç arasında mekik dokuyoruz. Yurt dışından da başvurular var. Ama aşmamız gereken sorunlar da var. Denizlerin her yerine inemiyoruz. İstanbul'da sadece 2 yere iniş- kalkış yapabiliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Bunu aşmak için daha iyi daha detaylı pilotları eğitebilmemiz, bu durumun kaldırılması için Denizler ve Uçuşlar Genel Müdürlüğü'ne de artık yazılı bir başvuruda bulunacağız."

Hakan Osanmaz'ın Deniz Uçağı Uçuş Eğitim Merkezi'nde eğitim gören ve Türkiye'de ilk kez deniz uçağı uçuş brövesini alan Okan Kırlıkovalı, Öner Yoldaş ve Abdurrahman Batuman, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gelen gözlemci pilot Nusret Hacıoğlu gözetiminde yapılan uçuşlar sonucu Türkiye'de yetişen ilk deniz uçağı pilotları oldu.

Okan Kırlıkovalı, İzmir'den gelerek eğiteme katıldığını, havacılığa ilk adımlarını attıklarını, uçuşlarını tamamladıklarını anlatırken, "Hava yolları nakliye pilotuyum ama hocamın da söylediği gibi uçuş tecrübesinden dolayı eksiğimiz vardı. Bu eğitim merkezinin de burada açılmış olması ve biz Türkiye'nin ilk Deniz Uçağı Eğitim Merkezi'nin ilk 3 öğrencisi olarak bugüne kadar geldik ve gurur duyuyoruz" dedi.

Öner Yoldaş da nakliye pilotu olduğunu, aldığı eğitimle aynı zamanda deniz uçağı pilotu unvanını aldığını belirterek, "Böyle bir ortamı sağladığı için hem Kocaeli Belediyesi'ne hem de Hakan Osanmaz hocamıza teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

Abdurahman Batuman ise, 5 yıldan bu yana deniz uçağı ile uçtuğunu, bu bröveyi almadan önce teknisyenlik hem pilotluk yaptığını bildirirken, "Aynı zamanda PPL lisansına sahibim. Deniz uçağı eğitimini çok bekledik, sonunda bugün kavuştuk. Bundan sonra Hakan hocamızın yolunda gideceğimize inanıyorum. Ona da çok teşekkür ediyoruz." dedi.

 

DENİZ UÇAĞI PİLOTLARI MEZUN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Spike ~ 11 yıl önce
Kendisini takdir ediyorum . Hocam Gerçekten Türk havacılığına farklı bir boyut kazandırdı. Kendisiyle bir kez sohpet etme fırsatı bulmuştum . Geçen zaman zarfında Kendisi Kocaeli büyükşehir belediyesi ile birlikte büyük işler başarmış. Başarılarının devamını diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Değer ~ 11 yıl önce
Biz değerli şeylerin kıymetini ancak elimizden kayıp gittikten sonra anlayabilen bir milletiz. Lütfen bu konuda olmasın, duruşu, niyeti, cesareti, becerisi ve zekası ile birilerinin kendisini bu kadar belli edebilmesine çok şahit olamıyoruz. Hakan OSANMAZ hocanın haberde de yazdığı gibi üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin ilk deniz uçağı pilotu olması, bu konudaki eksikliği gidermek için çaba göstermesi, büyük bir şans eseri Kocaeli Belediyesinin sahip çıkıp katkıda bulunması ve hatta bundan istifade etmesi büyük bir adım. Hakan hoca' yı ve ülkemizin ilk deniz uçağı eğitimini tamamlayan pilotlarını yürekten tebrik ederiz. Eminim Türk Havacılık tarihine adlarını yazdırdılar şimdiden. Ancak tek beklentimiz bu değerin kıymeti bir an önce daha iyi anlaşılır ve destek arttırılır da, Hakan Hocadan daha çok istifade ederiz. Yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
smokehunter ~ 11 yıl önce
basarılarınız daım olsun arkadaslar.hakan hocanızı ve kocaelı beledıyesınıde tebrık edıyorum boyle guzel bır calısmaya verdıklerı emek ve desteklerı ıcın.darısı dıger ıllere.bu ulkenın ırılı ufaklı her korfezınde onlarca denız ucagı gormek umıdıyle.....smokehunter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 11 yıl önce
Hakan Hocam, emeklerinin karşılığını aldığını görmek çok güzel. Tebrik ve teşekkür ediyorum. Gözlerinden öperim. Oben OĞULTARHAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özlenen tutum... ~ 11 yıl önce
Okan ım ve Öner im tebrik ediyorum Allah yolunuzu line da da açık etsin inşallah. Bu arada Abdurrahman beyi ve özellikle de Hakan hocayı canı gönülden kutluyorum. Kendinden başkasını düşünmeyen insanları çok sık görmeye başladığımız sektörümüzde böyle yaklaşımları görmek mutlu ediyor insanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 11 yıl önce
daglari devirip sifirdan baslayip, bu mertebeye getirdi usanmaz hoca. su gunun turkiyesinde koskoca turk silahli kuvvetlerinin bile deniz ucagi yok.koskocamn yurekten bir AFFERIN yolluyorum.. her daim emniyetli ucuslari ola.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan a!! ~ 11 yıl önce
Yurtdisindan donup boyle hayyallerini soylediginde , bu adam gercekten UCUYOR demistim:) hem ucup hem temizleyip hemde geriye adam yetistiriyorsun.. Daha nolsun maviler yani hem denizler hem gokyuzu sana ve ogrencilerine emanet.. Basarilar. MGK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atila ~ 11 yıl önce
Onercim tebrik ederim.Sende tarih sayfalarinda yerini aldin.Turk havacilik tarihinde ayri bir yeriniz var artik.Seni yetlstiren hocalarina bu surecte sendeb desteklerini hic bir zaman esirgemeyen saygideger ailene ve Vahdet hocayada sonsuz tesekkurlerimi iletiyorum.Yolunuz acik olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öner ~ 11 yıl önce
Atila abi esas ben sana teşekkür ederim. Sen benim hayatım boyunca unutamayacağım büyüklüğü yaptın. Hiç şüphe etmeden sonsuz destekledin beni. Allah razı olsun...
kazasız uçuşlar. ~ 11 yıl önce
okanım yolun acık olsun.uçuşa devam.türkiyenin senin gibi adamgibi adamlara ihtiyacı var.ayrıca emektar hocam hakanında ellerine sağlık.bu sektöre emeği gecenleri bu duruma getirenleride kutluyor,ellerine sağlık diyorum.hayırlı kazasız ucuşlar.y.çarkcı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seabird ~ 11 yıl önce
Seabird umarım bu arladaslarımızı bunyesinde degerlendirir. Ercan Baskan Ex-Ameriafro yer isletmecileri isine karıştırma da bu çocuklar bari ekmek yesin, güzelim proje azıcık hayat bulsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000