23 Şubat 2010, Salı 08:21:55

Bursalılar Yenişehir'den vazgeçti, yeni hedef Yunuseli...

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hava ulaşımına açılması için başlattığı çalışmalar hızla sürüyor.
  • yenişehir güzel ama uzak(metro olmadan zor),eger yunuseli pisti uzatılabilir ve kuvvetlendirilebilrse çok iyi olur. yunuseline metro daha ucuz maliyetli gözüküyor.
  • Bu havalanının pisti dogu yönlü olarak uzatılmaya müsayit.Yenişehir havalanın uzaklıgı hala dez avantaj.Acıldıgından beri buraya yeteri kadar ilgi olmamasının sebebi her halde artık anlaşılmıştır.Zararın neresinden dönersek kardır.Yunuseli havalanı için halkımızın yararına acil birseyler yapmamız gerek.Yoksa Sabiha Gökçen havaalanına gitmek yada Atatürk havaalanına gitmek için otobüslere para verecegimiz gibi epey saatlerde kaybettigimizi unutmamalıyız.
  • ben 5 yıl uctum bu meydanda 2000 yılının sonunda kapandı hava trafigine 15 ozel sirket birer birer satıldı tek sebep askeri meydanlara inis ucreti hava aracının agırlıgı farketmeksizin 400 USD olusu idi zaten buyuk ve agır ucakların inis kalkısı pistin kısa olusundan mumkun degildi pistin uzatılması gundeme gelince yunuseli aracyolu bir turlu kendine yol bulamadı once pistin altından gecsin dedik olmaz bomba koyup patlatırlar dendi pist etrafını dolastırın dedigimizde ise yenisehir meydanı daha uygun hem ordan buyuk ucaklarda operasyon yapar bizde inegol civarından dunyaya cilek ihracatı planladılar ancak bunların hicbirisi olmadı yunuseli meydanı kapandı yenisehir meydanı hicbir zaman istenilen verime ulasamadı
  • 1. Borajet'e destinasyon hazırlanıyor. Borajet'in 2 ATR'si ile Yunuseli'ne inilip kalkılabilir. Başka da inebilecek bir uçak yok ülkemizde.2. Yine de pistin tamiratı/yenilenmesi gerekiyor, şu an orası berbat bir durumda. Terminal adına hiçbir şey yok. 3. Zamanla daha uzak yerler istenince pistin uzatılması gündeme gelecek. Pist 3000 metreye uzatılıp köy yolu pistin etrafından dolaştırılacak. Yanlız bunları Belediye biraz zor yapar, teknik bilgisi yeterli değil, daha ne ile karşı karşıya olduklarını bilmiyor. Bursa'daki birtakım medya bu konuya sırf kendi patronlarının özel jetleri için destek veriyor. Olsun. Yine de olsun. En azından çok fazla yatırım yapılmadan bir de orası denensin bakalım.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Ulaştırma Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’yle yaptıkları görüşmelerin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ve kısa zaman olumlu bir sonuç alınacağını söyledi.

Başkan Recep Altepe, yaklaşık 15 yıl öncesine kadar kullanılan Yunuseli Havaalanı’nın yeniden hava ulaşımına açılmasını seçim öncesi gündeme getirdiklerini ve göreve geldikten bu yana geçen süre içinde en önemli gündem maddesi olarak bu konu üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Hava, kara ve deniz ulaşımı projelerine büyük önem verdiklerini dile getiren Altepe, İstanbul ile deniz ulaşımının sorunsuz sağlandığını şimdi ise hava ulaşımı konunda önemli bir ilerleme kaydettiklerini vurguladı. Nüfusu 3 milyona yaklaşan ve yakın bir zamanda Türkiye’nin en büyük üçüncü ili haline gelecek olan Bursa’nın hava ulaşım ağının geliştirilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Yunuseli Havaalanı 15 yıl öncesine kadar kullanılıyordu, Bursa’da da 25’e yakın özel uçak vardı. Buranın tekrar sivil uçuşlara açılmasını ve her türlü havacılık eğitiminin burada verilmesini istiyoruz” dedi.

Işıklar Askeri Lisesi’nin askeri hava lisesine dönüşmesinin de bu konuda önemli bir şans olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Askeriye de bu pisti kullanmak ve burada havacı gençlere eğitim vermek istiyor. Bakanımız Faruk Çelik bu konu üzerinde hassasiyetle duruyor. Ulaştırma ve Milli Savunma bakanlıkları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasındaki prosedürler tamamlanıyor. Bugüne kadar bir problem yaşanmadı. Önümüzdeki günlerde prosedürlerin tamamlanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Bursa’nın kendi meselesini çözme konusunda Türkiye’ye örnek olduğunu, bu konunun da çözebileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Mevcut pistlerin iyileştirilmesi, hizmet binaları ve kulenin yenilenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak biz elimizden gelen fedakarlığı yapmaya hazırız. İlk etapta çevre illerle hava bağlantısını sağlayıp, sonraki dönemde de ulaşım ağını genişletmek istiyoruz” dedi.

Bursalılar Yenişehir'den vazgeçti, yeni hedef Yunuseli...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
yenişehir güzel ama uzak(metro olmadan zor),eger yunuseli pisti uzatılabilir ve kuvvetlendirilebilrse çok iyi olur. yunuseline metro daha ucuz maliyetli gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu havalanının pisti dogu yönlü olarak uzatılmaya müsayit.Yenişehir havalanın uzaklıgı hala dez avantaj.Acıldıgından beri buraya yeteri kadar ilgi olmamasının sebebi her halde artık anlaşılmıştır.Zararın neresinden dönersek kardır.Yunuseli havalanı için halkımızın yararına acil birseyler yapmamız gerek.Yoksa Sabiha Gökçen havaalanına gitmek yada Atatürk havaalanına gitmek için otobüslere para verecegimiz gibi epey saatlerde kaybettigimizi unutmamalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben 5 yıl uctum bu meydanda 2000 yılının sonunda kapandı hava trafigine 15 ozel sirket birer birer satıldı tek sebep askeri meydanlara inis ucreti hava aracının agırlıgı farketmeksizin 400 USD olusu idi zaten buyuk ve agır ucakların inis kalkısı pistin kısa olusundan mumkun degildi pistin uzatılması gundeme gelince yunuseli aracyolu bir turlu kendine yol bulamadı once pistin altından gecsin dedik olmaz bomba koyup patlatırlar dendi pist etrafını dolastırın dedigimizde ise yenisehir meydanı daha uygun hem ordan buyuk ucaklarda operasyon yapar bizde inegol civarından dunyaya cilek ihracatı planladılar ancak bunların hicbirisi olmadı yunuseli meydanı kapandı yenisehir meydanı hicbir zaman istenilen verime ulasamadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1. Borajet'e destinasyon hazırlanıyor. Borajet'in 2 ATR'si ile Yunuseli'ne inilip kalkılabilir. Başka da inebilecek bir uçak yok ülkemizde.2. Yine de pistin tamiratı/yenilenmesi gerekiyor, şu an orası berbat bir durumda. Terminal adına hiçbir şey yok. 3. Zamanla daha uzak yerler istenince pistin uzatılması gündeme gelecek. Pist 3000 metreye uzatılıp köy yolu pistin etrafından dolaştırılacak. Yanlız bunları Belediye biraz zor yapar, teknik bilgisi yeterli değil, daha ne ile karşı karşıya olduklarını bilmiyor. Bursa'daki birtakım medya bu konuya sırf kendi patronlarının özel jetleri için destek veriyor. Olsun. Yine de olsun. En azından çok fazla yatırım yapılmadan bir de orası denensin bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000