14 Haziran 2012, Perşembe 09:34:16

BUGÜN SON GÜN

Azeri iş kadını Dilruba Kurbanova ‘nın kurduğu Antalya merkezli VIP Air için bugün Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne 3 milyon dolar teminat yatırılmazsa şirket kurulumu tehlikeye girecek. Peki VIP Air’in B planı ne?
  • Bu hava yolundan yeni bir haber var mı?
  • İşkembeden sallamak kolay tabii. Ben Mart ayından beri Vip'te çalışıyorum ve 1 kuruş bile alacağım yoktur. Ve bu olay şirkette çalışan herkes için geçerlidir. Şirketimiz, eğitimler için Ön İzin ve el kitabı onaylarını beklemektedir.
  • Kınacı arkadaş; kınayı sakla! Kimin yakacağı çok yakında beli olacak. Şubat ayında bu şirket kurulmaz demiştim. Ben hala buradayım. Şirkette sadece bir iki kişiye maaş ödeniyor. Ciddi bir şirket şimdiye kadar tüm personelini alıp eğitimlere başlamıştı bile. Yani, çocuk ölü doğdu.
  • neden bu kadar keyiflendiniz acaba bu habere,halihazırda calısan ve calısacak insanlar var,eger kurulmazsa kına getirelim mi
  • Kurulmayacak(!) şirkette maaşlar tıkıt tıkır ödeniyor , uçan şirketlerde maaş ödenmiyor.
  • Bu şirket kurulmayacak, aha şuraya yaziyorum. İyi birşey söylerlerse uçaklardan birisini ben alayım:)
  • Azeri bayanın esas oğlu bu işe imza atıyor.Kendisi Hazar denizinde BP Shell Gazprom gibi devlerin ortağı olup petrol kuyuları vardır.Finansal olarak son derece güçlü bir şirket olacağı kesindir.Merak edilmesi gereken nokta SHGM kim adına(varsa) neden bu kadar bu işi yerlerde süründürmektedir?Ayrıca Airporthaber olarak maaşları geciktiren , yatırmayan şirketlerin de haberlerini yayınlamasını dört gözle bekliyoruz.
  • SHGM son gün için 17 Haziran PAZAR gününü mü vermiş? :) enteresaaaaaaaaaaan...
  • Vallahi siz siz olun tayyareleri sağlam kazığa bağlayın hiç belli olmaz s h g m bu.
  • uçak başına birmilyon dolar ödenmiş sermaye olacak haberde yanlışlık var ayrıca türkiyede usd sermaye koyulmayacağından sermaye ödemesinin yapıldığı tcmb döviz satış kuru dikkate alınır böyle bir hata yapacaklarını sanmam ama mali işler yada muhasebe sorumsu kim bilmiyorum uçak başına ayrıca 250000 usd teminat alınır bunu kastediyorsanız rakam yanlış bir yerde bilgi eksikliği olmuş buda son güne kalmış anlaşılan

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından istenen ön hazırlık dosyasını Mayıs ayı başında teslim eden VIP Air için bugün kritik bir gün.

Genel müdürü Burhan Tiryaki tarafından yürütülen ruhsat alma sürecinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, şirkete ilişkin incelemelerini sürdürürken uçak başına bir milyon dolar teminat yatırılması için verilen süre bugün sona eriyor.

Üç uçakla yola çıkmayı planlayan VIP Air, bugün akşama kadar 3 milyon dolar teminatı yatırmazsa, ruhsat  alma işlemleri tıkanacak.

Eğer VIP Air bu akşama kadar istenen üç milyon doları teminat olarak yatıramazsa B planını devreye sokacak. Uzun süredir operasyon ruhsatı almak için çalışırken bir taraftan da personel alımını gerçekleştiren VIP Air, Türk sivil havacılık otoritesinden izin alınamadığı takdirde gözünü yurtdışına çevirecek. Bununla ilgili olarak bir kişi görevlendiren şirketin sahibi Kurbanova, Slovenya’da AOC ( Operasyon ruhsatı) alınması için girişimlere başladı.

Bu arada daha önce şirket ortağı olarak görünen Mehmet Coşkun’un, şirket ortakları arasında yer almaması dikkat çekti. 

Turkish Aircraft Havacılık Lojistik Servis ve Bakım Merkezi A.Ş adıyla kurulan şirketin resmi evraklarında Yönetim Kurulu Başkanı Dilruba Kurbanova, Başkan Yardımcısı Fatma Gül Gürbüz görünürken, Murat Taşkın ise yönetim kurulu üyesi olarak bulunuyor.

VIP Havayolları filosunda şu anda iki uçak yer alıyor. Bu uçaklarla ilgili teknik bakımlar devam ederken üçüncü uçağın alınması için de eş zamanlı olarak görüşmeler yapılıyor.

BUGÜN SON GÜN

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

CK ~ 12 yıl önce
Bu hava yolundan yeni bir haber var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vip kazik'a cevap ~ 12 yıl önce
İşkembeden sallamak kolay tabii. Ben Mart ayından beri Vip'te çalışıyorum ve 1 kuruş bile alacağım yoktur. Ve bu olay şirkette çalışan herkes için geçerlidir. Şirketimiz, eğitimler için Ön İzin ve el kitabı onaylarını beklemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vip kazik ~ 12 yıl önce
Kınacı arkadaş; kınayı sakla! Kimin yakacağı çok yakında beli olacak. Şubat ayında bu şirket kurulmaz demiştim. Ben hala buradayım. Şirkette sadece bir iki kişiye maaş ödeniyor. Ciddi bir şirket şimdiye kadar tüm personelini alıp eğitimlere başlamıştı bile. Yani, çocuk ölü doğdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurulmayacak diyene ~ 12 yıl önce
neden bu kadar keyiflendiniz acaba bu habere,halihazırda calısan ve calısacak insanlar var,eger kurulmazsa kına getirelim mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
19:32'ye ~ 12 yıl önce
Kurulmayacak(!) şirkette maaşlar tıkıt tıkır ödeniyor , uçan şirketlerde maaş ödenmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VİP ~ 12 yıl önce
Bu şirket kurulmayacak, aha şuraya yaziyorum. İyi birşey söylerlerse uçaklardan birisini ben alayım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VIP ~ 12 yıl önce
Azeri bayanın esas oğlu bu işe imza atıyor.Kendisi Hazar denizinde BP Shell Gazprom gibi devlerin ortağı olup petrol kuyuları vardır.Finansal olarak son derece güçlü bir şirket olacağı kesindir.Merak edilmesi gereken nokta SHGM kim adına(varsa) neden bu kadar bu işi yerlerde süründürmektedir?Ayrıca Airporthaber olarak maaşları geciktiren , yatırmayan şirketlerin de haberlerini yayınlamasını dört gözle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
17 Haziran ~ 12 yıl önce
SHGM son gün için 17 Haziran PAZAR gününü mü vermiş? :) enteresaaaaaaaaaaan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm ~ 12 yıl önce
Vallahi siz siz olun tayyareleri sağlam kazığa bağlayın hiç belli olmaz s h g m bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teminat ~ 12 yıl önce
uçak başına birmilyon dolar ödenmiş sermaye olacak haberde yanlışlık var ayrıca türkiyede usd sermaye koyulmayacağından sermaye ödemesinin yapıldığı tcmb döviz satış kuru dikkate alınır böyle bir hata yapacaklarını sanmam ama mali işler yada muhasebe sorumsu kim bilmiyorum uçak başına ayrıca 250000 usd teminat alınır bunu kastediyorsanız rakam yanlış bir yerde bilgi eksikliği olmuş buda son güne kalmış anlaşılan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000