18 Mart 2008, Salı 10:49:05

Bu pilot sağlıklı uçabilir mi?

Isparta kazasının üzerinden üç aydan fazla bir zaman geçti. Ancak tartışmalar bitmek bilmiyor. Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak’ın ortaya attığı iddialardan sonra şimdi yeni iddialarla hedefte kendisi var. Şimdi AirportHaber soruyor.

Onur Havayollarında Kaptan Pilot olarak uçan Fevzi Altunbulak, kurduğu şirket aracılığı ile taşeron olarak Isparta’da uçak enkazı kaldırma işinde aldığı görevle adından çok bahsettirdi. Pilotluk mesleğinin yanında enkaz kaldırma işine de giren Fevzi Altunbulak, Isparta’da yaşanan elim uçak kazasının ardından 80 gün sonra ortaya müthiş bir iddia ile çıktı. Altunbulak, enkazdan uçak parçalarının kaçırılma ihtimali olduğunu iddia ederek, parçaları İstanbul’a getirdiğini söyledi. Ancak parçaları neden 80 gün sakladığına dair inandırıcı açıklama yapamadı.

Fevzi Altunbulak, parçaları olay yerinden uzaklaştırdığı ve yetkililere geç teslim ettiği için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Isparta Keçiborlu Cumhuriyet Savcılığı’na da şikâyet edildi. Fevzi Altunbulak’ın 80 gün boyunca saklayıp daha sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne giderek kaza kırım ekibine teslim ettiği parçalarla ilgili teslim tutanağı imzalamadığı da ortaya çıktı. Ancak Fevzi Altunbulak’ın bu parçaları teslim ederken kamera kaydı yapıldığı belirtiliyor.

Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, dün bir başka iddia ile gündeme geldi. Bu kez suçlanan pilotun ta kendisi oldu. Suçlama öyle yenilir yutulur cinsten değildi. Uçak kazasında hayatını kaybedenlerden birine ait olduğu sanılan 2 bin 106 YTL’yi alarak teslim etmediği ifade edildi.

İşte bu suçlama Fevzi Altunbulak’ın “Enkazdan parça kaçırıp satacaklardı” iddiasından çok daha korkunç bir iddia. Şimdi, oklar çok daha vahim bir suçlamadan dolayı Fevzi Altunbulak’a dönmüş durumda.

Şimdi AirportHaber olarak soruyoruz…

Onur Havayollarının MD uçaklarında Kaptan Pilot olarak uçan Fevzi Altunbulak’ın, yaşanan bu olaylardan dolayı ruh sağlığında bir problem olmuş mudur, olmamış mıdır?

Kaza mahallinden para zarfı aldığı belirtilen Fevzi Altunbulak’ın, yaşadığı bu olayları uçuş sırasında düşünmesi olası mıdır?

Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak, bu duygularla uçabilir mi?

Uçuş emniyetini ön planda tuttuğunu ifade eden ONUR AIR bu pilotun herhangi bir sebepten de olsa ufak bir kazaya karışması halinde bile bunun bu olayla birleştirilerek kamuoyu yaratılacağını bilemiyor mu?

Bir pilotun asil işi dışında taşeronluk yaptığı firmanın işleriyle ilgili durumlarda ONUR AIR üniformasıyla görünmesi doğru bir davranış mıdır?

Aklı basın toplantısında, aklı açılan soruşturmalarda, aklı enkaz kaldırmada, aklı hangi uçağı kesip ne kadar para kazanırımda olan bir pilotun sağlıklu uçuş yapması mümkün müdür?

Karar siz değerli okurların.

Bu pilot sağlıklı uçabilir mi?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000