05 Ağustos 2011, Cuma 13:20:27

BU NASIL MEVZUAT?

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelecek bir müşteri için özel uçak kiralayan Türk broker şirketi, Gazipaşa Havalaanı’na ilginç bir gerekçeyle uçamadı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirten o sebep neydi?
  • valla benim bir zamanlar şahit olduğum olaylarda da nelere verilmedi söylesem oturur ağlarsınız...
  • sorarım bu dhmi ve shgm ye kaç tür uçuş var diye... o olmaz bu olmaz diye diye kırpa kırpa 2-3 tane uçuş türünde karar kılarlarsa böle olur... bravo size... bilen var mı acaba? bekleyeceğim pzt kadar yoksa ben yazacağım tabii eğer bu yazımı yayınlarlarsa... diğerleri hep sansüre uğradı nedense..
  • Evet belki AIP de değişiklik yapılması gerekli ama asıl mevcut durumla ilgili gidiş meydanı bilgelerine bakmadan bu operasyonu planlayana ne demeli
  • Kalkınmamasına yonelık guzel bır burokratık ıslem oradakı anlayısıda havacılık coskusu olan ve kazandırma cabası olanlar ıle donatmalı oralarda temızlenmelı bır operasyonda oraya sart yoksa bu zıhnıyetle ne guzel ulkem tek bır TL kazanır nede dıgerlerı :yanlıstan donulsun gozler acılsın kazandırmak ıcın burokratlar bıraz agırlıklarını atsın ve ısımlerı guzel anılsın ıste yoksa bu zıhnıyetle mahvolacagız.Aequitas / / /+
  • 5 gün önce izin alınca, Gazipaşa da ağır uçaklar için neler değişiyor. Bu kafa ile, sivil havacılık neden bir yerlere gidemiyor belli oluyor. Adam gelmedi, şimdi kimbilir kaç kişiye anlatacak. Sevsinler...
  • bu gibi operasyonlarda gidilecek meydan incelenmeden ucus satısı yapılmaz ki...
  • Bu hava alanının yapılma amacı zaten iş jetlerinin uçması değilmi? 100 koltuk ve altı uçakların bu hava alanına inmesini serbest bırakmak lazım. Bu düzenlemeyi kim neye göre yaptıysa yanlış yapmış. Düzeltmek lazım.
  • hasta ölürse vebalini kim alcak...
  • Verilmeyecek
  • Peki çok zor durumda bir hasta için ambulans uçak istense, ya da sayın cumhurbaşkanımız veya başbakanımız yarın uçmak isteseler, onlarada aynı sebeble izin verilmeyecek mi ?
Hava ulaşımına açılması için uzun süren çabalar sarfedilen Gazipaşa Havaalanı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin Türk hava sahası ve havaalanlarına ilişkin, hava seyrüseferine temel teşkil eden ve işletme açısından önem arz eden tüm havacılık bilgilerini içeren Havacılık Enformasyon Yayını (AIP) engeline takıldı.
 
Ukraynalı müşteriyi Türkiye’ye getirmek için Tahe Havacılık’tan Gulfstream 150 tipi özel bir jet kiralayan Türk broker şirketi temsil gözetim hizmetini Gözen Havacılık’a verdi.
 
Uçuş izni almak için başvuruda bulunan Gözen Dispatch, beklenmedik bir cevapla karşılaştı. DHMİ’nin yayınladığı AIP’ye göre, 5700 kilogramın üzerindeki hava araçlarının Gazipaşa Havaalanı’na uçabilmeleri için en az 5 iş günü öncesinden izin alması gerektiğini öğrenen yetkililer, aksi takdirde uçuşun gerçekleşemeyeceği bilgisini aldı.
 
Kiralanan uçağın maksimum kalkış ağırlığı 11.839 kg olan Türk broker şirketi, bir başka uçak kiralamak için arayışa girdi ancak bu defa müşteri kararından vazgeçti.  
Gazipaşa Havaalanı trafiğinin artırılması için çabalar sürerken özel jetlerin ilginç gerekçeyle uçuşlarını yapamaması çelişki olarak değerlendirildi.
 
DHMİ’nin yayınladığı AIP’de şu ifadeler yer alıyor:
 
“Gazipaşa Havaalanı’na operasyon düzenleyecek hava araç işleticilerinin, Gazipaşa Havaalanı’na operasyon için taahhüt formunda (bk. Ad 3ltfg 8 ve www.shgm.gov.tr/download/gazipaşa.doc) belirtilen kriterleri karşılamaları ve bu formu, planlanan uçuş zamanından en geç 5 iş günü öncesinde shgm ye ulaştırmış olmaları ve shgm den uçuş müsaadesi almaları gerekmektedir. Ancak maksimum kalkır ağırlığı (mtow) 5700 kgın altında olan hava araçları ile yapılacak olan operasyonlar ve ıcao Annex 6 bölüm 2 de tanımlanan genel havacılık operasyonları kapsamında ruhtalandırılmış işletmeler tarafından yapılacak olan operasyonlar bu gerekliliklerden muaf olup, bu operasyonlar kaptan pilot sorumluluğundadır.”

©AirportHaber Özel
BU NASIL MEVZUAT?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
valla benim bir zamanlar şahit olduğum olaylarda da nelere verilmedi söylesem oturur ağlarsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sorarım bu dhmi ve shgm ye kaç tür uçuş var diye... o olmaz bu olmaz diye diye kırpa kırpa 2-3 tane uçuş türünde karar kılarlarsa böle olur... bravo size... bilen var mı acaba? bekleyeceğim pzt kadar yoksa ben yazacağım tabii eğer bu yazımı yayınlarlarsa... diğerleri hep sansüre uğradı nedense..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet belki AIP de değişiklik yapılması gerekli ama asıl mevcut durumla ilgili gidiş meydanı bilgelerine bakmadan bu operasyonu planlayana ne demeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kalkınmamasına yonelık guzel bır burokratık ıslem oradakı anlayısıda havacılık coskusu olan ve kazandırma cabası olanlar ıle donatmalı oralarda temızlenmelı bır operasyonda oraya sart yoksa bu zıhnıyetle ne guzel ulkem tek bır TL kazanır nede dıgerlerı :yanlıstan donulsun gozler acılsın kazandırmak ıcın burokratlar bıraz agırlıklarını atsın ve ısımlerı guzel anılsın ıste yoksa bu zıhnıyetle mahvolacagız.Aequitas / / /+

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5 gün önce izin alınca, Gazipaşa da ağır uçaklar için neler değişiyor. Bu kafa ile, sivil havacılık neden bir yerlere gidemiyor belli oluyor. Adam gelmedi, şimdi kimbilir kaç kişiye anlatacak. Sevsinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu gibi operasyonlarda gidilecek meydan incelenmeden ucus satısı yapılmaz ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu hava alanının yapılma amacı zaten iş jetlerinin uçması değilmi? 100 koltuk ve altı uçakların bu hava alanına inmesini serbest bırakmak lazım. Bu düzenlemeyi kim neye göre yaptıysa yanlış yapmış. Düzeltmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hasta ölürse vebalini kim alcak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Verilmeyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Peki çok zor durumda bir hasta için ambulans uçak istense, ya da sayın cumhurbaşkanımız veya başbakanımız yarın uçmak isteseler, onlarada aynı sebeble izin verilmeyecek mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000