02 Haziran 2008, Pazartesi 08:59:14

BU DEV UÇAĞI KİM SATIN ALDI?

THY’nin kargo taşımacılığı için filosuna katmak istediği Boeing 747-200 tipi uçaklar Türkiye’de ilk kez AnkAir Havayolları’nın filosuna dahil edildi.
  • 747-200/300 serileri Classic sinif olarak bilinirler ve teknolojik acidan B727 ve A300-B4'lere benzerler.Dunyadaki Cargo firmalari artik bunlari elden cikarmaktadirlar.Piyasanin onde gelen firmalari yakinda ucusa baslayacak olan 747-800'leri alip ellerindeki -400'leri 2.sinif firmalara onlar da -400'leri alip -200/300'leri 3.sinif firmalara kakalamaya calismaktadirlar.-200/-300'ler 3.dunya ulkelerinde ucmaktadirlar ve teknik maliyetleri cok fazladir.Bu ucagi Turkiye'de altyapisiz olarak ucurmak neredeyse imkansizdir.Ucusa basladiktan birkac hafta malesef sonra AOG olur.
  • YAYINLAMADIĞIN YORUMLAR SIRTINDA KAMBUR.BİRGÜN GÜNEŞİN BALÇIKLA SIVANMADIĞINI ANLARSIN SENDE OLGUNLAŞACAKSIN. NE DEMİŞLER TECRÜBE YEDIĞİMİZ KAZIKLARIN BİLEŞKESİDİR.
  • sunu da eklemek istiyorum. ucagin su anda Turkiye`de isletilecegini zannetmiyorum. buyuk ihtimalle yatirim amacli yapilan bir islemdir. cunku 2 ucakla zor durumda kalan bir operatorun filosunda ve ulkesinde olmayan bir ucagi opere etmesi operasyon ve teknik anlamda mumkun degildir. isin diger tarafi da ankair 2 ucakla operasyonlarinda devam edemeyeceginden gecici olarak bu ucagi isletmesine alarak opere etmeden pazarlayacabilir.
  • ankair yolcu ve yuk tasimaciligi ruhsatina sahiptir. kaynak http://www.shgm.gov.tr/doc/hyi.xls bakiniz world focus... lutfen arastirip yorum yazalim. bu ilki gerceklestiren sirketimize ve emegi gecen herkese tebrik ve tesekkurleri sunuyorum.
  • türk sivil havacılıgının kurallarını koyanlar senın sızın yorumunuzla m.h.ç çizmeli kedi safi ergin artık bırakın gıdın.herkesin önü açılsın. yavuzcum dogru isviçreden dönünce nasıldı şimdi nasıl. HEYHAT NELERE KADİRSİN TANRIM.
  • anka aır bu uçagı getirerek türkiyede bir ilke neden oldu.bu uçak istanbul sabiha gökçen havaalanında kargo uçaklarının yanında 4 gündür duruyor.gerçekten çok büyük uçak.işalah pegasus,kuzu,corendon,izaır...de bu uçaklardan alır
  • Soyle genel olarak yorumlari bir okudum. Oncelikle boyle bir olayi gerceklestirmek cok guzel ve tebrik edilmesi gereken bir hareket. Ancak sadece bir kisinin uzerinde durdugu ve bildigim kadariyla Havayolu Isletme Ruhsati verilerken ayrimi yapilan Yolcu ve Yuk ile Kargo tasimacilgi olmasina ragmen bu isin hangi kilifa sokuldugunu merak ediyorum. Sonucta Ankair bir yolcu tasima ruhsatina sahip sirket. Yani elmalarla armutlari karistirmamak lazim. Tabiiki bir arkadasin yorumuna katilmamak imkansiz. Oda ucagin THY ye uzun vadeli kiraya verilecegi. Eger sizde World Focus gibi yeni bir sirket kurun ve senelik bazda ucaginizi THY ye kiraya verin bakalim alacaklarmi? Zor biraz... Neyse 747 getiren kisi bu isin uzmani yas tahtaya basmaz, yani is zaten hazirdir... Kisacasi amac kimseyi ovmek veya yermek degil ancak oyunu kanun ve kurallar cercevesinde oynamaksa herkese ayni firsat verilmelidir...
  • Arkadaşlar,uyku sersemiyim kusura bakmayın ama 6 sayfayıda okudum,ve olayı AKP ye bağlayan,cahil bir kendini bilmezin ve ''KÜÇÜK'' nickli kişinin kime yazdığı belli olmayan anlamsız yazı dışında ben kötü niyetli bir yorum göremedim.Benmi yorgunluktan göremiyorum,yoksa haklımıyım hakikaten şaşırdım şuanda,hemen hemen herkes iyi dileklerini belirtmiş. Bu arada uçak hakkında bilgi aldım,uçak 20 yaşında olmasına rağmen,gayet temiz bir uçak.ACT bulabileceği en iyi 742F lerden birini getirmiş.Bunu getiren adam,bunun uçuş planlamasını da yapmıştır eminim.Tekrardan hayırlı olsun,Allah kazasız,kırımsız,uçuşlar versin,ve bu asil kraliçe,sadece ve sadece yaş haddinden emekliye ayrılsın vakti geldiğinde.:) Ama apronda konuştuğum bir eleman ekibin yabancı olucağandan falan bahsetti ama net bir bilgi alamadım.Umarım en azından ekibin yarısı Türk olurda ,vatandaş meslektaşlarımızın 747 kullandığınıda görürüz dünya gözüyle.:)
  • thy nin geniş gövdeli uzun menzilli cargo uçakları alma vakti geldi bence şu an piyasada thy için en uygun olanı 777-200 LR cargo uçağı 103 ton yük kapasıtesiyle nonstop istanbul dan new york veya chicago ya uçabilir yada 75 tonla los angeles veya sao paulo ya yakıtı 747-200 den yüzde kırk daha azdır
  • Sivil Havacılık Sektöründe çalışan tüm arkadaşlar; Biliyormusunuz ki Cumhuriyetimizin ilk yıllarında dünya'da sivil havacılık faliyetleri bakımından en gelişmiş üç ülkeden birisi bizim onur duyduğumuz ülkemizdi, eleştiri ve yorumlarımızı yaparken bu onur ve gurura saygılı olmak zorundayız. Ülkemize ilk defa bir 747 tip uçak gelmiştir. Sivil havacılık sektöründe çalışan her Türk vatandaşı bundan onur ve gurur duymalıdır. Bu gururu bize yaşatan sayın Yavuz çizmeci ve tüm ekibine teşekkür ederim. Sektörde çalışan herkes yediği ekmeğe saygılı olmak zorundadır. Ekmeğine kör bakanların acıklı sonunu hep beraber görmedikmi?hiç ders almadıkmı? başaranların başarısı önünde saygıyla eyilmek te bir erdemdir. Sivil havacılık sektörünün gelişmesine en küçük katkısı olanları saygıyla selamlıyorum. Sektörün bu günlere gelmesinde büyük emeği ve katkısı olan Ulaştırma Bakanımız sayın Binali YILDIRIM'a sektör adına minnettarlığımı ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlısıyla şu My Tecnıch bir acılsında hep beraber Sn Çizmecinin yeni süprizlerini izlemeğe devam edelim.

Bir uçağı Isparta’da talihsiz bir kaza sonucu düşen WorldFocus Havayolları iki uçağı ile operasyonlara devam etmişti. Yapılan kaza soruşturması sonrasında bir uçağı tescilden düşen WorldFocus Havayolları da kaza yapan şirket imajından kurtulmak için isim değişikliğine giderek yeni bir sayfa açmak istemişti. ANKAIR adına alan şirkete Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kurallar gereği üçüncü uçağını getirmesi için üç ay süre vermişti.

 

Şirketi sahibi Yavuz Çizmeci, süre dolmadan AnkAir filosuna üçüncü uçağı getirmeyi başardı. AnkAir’e dev bir uçak alındı. Eşine ender rastlanan bu satın almada yolcu uçağı beklenirken Yavuz Çizmeci tüm havacılık sektörünü şaşırtacak bir uçak getirdi. Şirketin filosuna Boeing 747–200 tipi bir uçak alındı. Kargo uçağı olan bu uçaktan Türk Havayolları da getirmeyi planlamıştı. 31 Mayıs itibari ile AnkAir filosuna TC-AKZ kuyruk numarası ile geçici tescil alınan dev uçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına indi.

 

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre uçağın AnkAir tarafından bir başka ülkeye kiralanacağı, operasyonun da şimdilik gizli tutulacağı ifade edildi. AnkAir bu uçağı filosuna dahil ederek bir ilki gerçekleştirmiş oldu. Türkiye’de ilk kez bir firma Boeing 747-200 tipi bir uçağı filosuna dahil etmiş oldu.

©AirportHaber.com

BU DEV UÇAĞI KİM SATIN ALDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Robinhood ~ 16 yıl önce
747-200/300 serileri Classic sinif olarak bilinirler ve teknolojik acidan B727 ve A300-B4'lere benzerler.Dunyadaki Cargo firmalari artik bunlari elden cikarmaktadirlar.Piyasanin onde gelen firmalari yakinda ucusa baslayacak olan 747-800'leri alip ellerindeki -400'leri 2.sinif firmalara onlar da -400'leri alip -200/300'leri 3.sinif firmalara kakalamaya calismaktadirlar.-200/-300'ler 3.dunya ulkelerinde ucmaktadirlar ve teknik maliyetleri cok fazladir.Bu ucagi Turkiye'de altyapisiz olarak ucurmak neredeyse imkansizdir.Ucusa basladiktan birkac hafta malesef sonra AOG olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airport ~ 16 yıl önce
YAYINLAMADIĞIN YORUMLAR SIRTINDA KAMBUR.BİRGÜN GÜNEŞİN BALÇIKLA SIVANMADIĞINI ANLARSIN SENDE OLGUNLAŞACAKSIN. NE DEMİŞLER TECRÜBE YEDIĞİMİZ KAZIKLARIN BİLEŞKESİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
sunu da eklemek istiyorum. ucagin su anda Turkiye`de isletilecegini zannetmiyorum. buyuk ihtimalle yatirim amacli yapilan bir islemdir. cunku 2 ucakla zor durumda kalan bir operatorun filosunda ve ulkesinde olmayan bir ucagi opere etmesi operasyon ve teknik anlamda mumkun degildir. isin diger tarafi da ankair 2 ucakla operasyonlarinda devam edemeyeceginden gecici olarak bu ucagi isletmesine alarak opere etmeden pazarlayacabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoda ~ 16 yıl önce
ankair yolcu ve yuk tasimaciligi ruhsatina sahiptir. kaynak http://www.shgm.gov.tr/doc/hyi.xls bakiniz world focus... lutfen arastirip yorum yazalim. bu ilki gerceklestiren sirketimize ve emegi gecen herkese tebrik ve tesekkurleri sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hikaye ~ 16 yıl önce
türk sivil havacılıgının kurallarını koyanlar senın sızın yorumunuzla m.h.ç çizmeli kedi safi ergin artık bırakın gıdın.herkesin önü açılsın. yavuzcum dogru isviçreden dönünce nasıldı şimdi nasıl. HEYHAT NELERE KADİRSİN TANRIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
anka aır bu uçagı getirerek türkiyede bir ilke neden oldu.bu uçak istanbul sabiha gökçen havaalanında kargo uçaklarının yanında 4 gündür duruyor.gerçekten çok büyük uçak.işalah pegasus,kuzu,corendon,izaır...de bu uçaklardan alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACI ~ 16 yıl önce
Soyle genel olarak yorumlari bir okudum. Oncelikle boyle bir olayi gerceklestirmek cok guzel ve tebrik edilmesi gereken bir hareket. Ancak sadece bir kisinin uzerinde durdugu ve bildigim kadariyla Havayolu Isletme Ruhsati verilerken ayrimi yapilan Yolcu ve Yuk ile Kargo tasimacilgi olmasina ragmen bu isin hangi kilifa sokuldugunu merak ediyorum. Sonucta Ankair bir yolcu tasima ruhsatina sahip sirket. Yani elmalarla armutlari karistirmamak lazim. Tabiiki bir arkadasin yorumuna katilmamak imkansiz. Oda ucagin THY ye uzun vadeli kiraya verilecegi. Eger sizde World Focus gibi yeni bir sirket kurun ve senelik bazda ucaginizi THY ye kiraya verin bakalim alacaklarmi? Zor biraz... Neyse 747 getiren kisi bu isin uzmani yas tahtaya basmaz, yani is zaten hazirdir... Kisacasi amac kimseyi ovmek veya yermek degil ancak oyunu kanun ve kurallar cercevesinde oynamaksa herkese ayni firsat verilmelidir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt_MNGA300 ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar,uyku sersemiyim kusura bakmayın ama 6 sayfayıda okudum,ve olayı AKP ye bağlayan,cahil bir kendini bilmezin ve ''KÜÇÜK'' nickli kişinin kime yazdığı belli olmayan anlamsız yazı dışında ben kötü niyetli bir yorum göremedim.Benmi yorgunluktan göremiyorum,yoksa haklımıyım hakikaten şaşırdım şuanda,hemen hemen herkes iyi dileklerini belirtmiş. Bu arada uçak hakkında bilgi aldım,uçak 20 yaşında olmasına rağmen,gayet temiz bir uçak.ACT bulabileceği en iyi 742F lerden birini getirmiş.Bunu getiren adam,bunun uçuş planlamasını da yapmıştır eminim.Tekrardan hayırlı olsun,Allah kazasız,kırımsız,uçuşlar versin,ve bu asil kraliçe,sadece ve sadece yaş haddinden emekliye ayrılsın vakti geldiğinde.:) Ama apronda konuştuğum bir eleman ekibin yabancı olucağandan falan bahsetti ama net bir bilgi alamadım.Umarım en azından ekibin yarısı Türk olurda ,vatandaş meslektaşlarımızın 747 kullandığınıda görürüz dünya gözüyle.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BADI ~ 16 yıl önce
thy nin geniş gövdeli uzun menzilli cargo uçakları alma vakti geldi bence şu an piyasada thy için en uygun olanı 777-200 LR cargo uçağı 103 ton yük kapasıtesiyle nonstop istanbul dan new york veya chicago ya uçabilir yada 75 tonla los angeles veya sao paulo ya yakıtı 747-200 den yüzde kırk daha azdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sokaktaki Vatandaş ~ 16 yıl önce
Sivil Havacılık Sektöründe çalışan tüm arkadaşlar; Biliyormusunuz ki Cumhuriyetimizin ilk yıllarında dünya'da sivil havacılık faliyetleri bakımından en gelişmiş üç ülkeden birisi bizim onur duyduğumuz ülkemizdi, eleştiri ve yorumlarımızı yaparken bu onur ve gurura saygılı olmak zorundayız. Ülkemize ilk defa bir 747 tip uçak gelmiştir. Sivil havacılık sektöründe çalışan her Türk vatandaşı bundan onur ve gurur duymalıdır. Bu gururu bize yaşatan sayın Yavuz çizmeci ve tüm ekibine teşekkür ederim. Sektörde çalışan herkes yediği ekmeğe saygılı olmak zorundadır. Ekmeğine kör bakanların acıklı sonunu hep beraber görmedikmi?hiç ders almadıkmı? başaranların başarısı önünde saygıyla eyilmek te bir erdemdir. Sivil havacılık sektörünün gelişmesine en küçük katkısı olanları saygıyla selamlıyorum. Sektörün bu günlere gelmesinde büyük emeği ve katkısı olan Ulaştırma Bakanımız sayın Binali YILDIRIM'a sektör adına minnettarlığımı ve saygılarımı sunuyorum. Hayırlısıyla şu My Tecnıch bir acılsında hep beraber Sn Çizmecinin yeni süprizlerini izlemeğe devam edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000