14 Ekim 2011, Cuma 12:02:49

BU ADAM NEDEN SUSUYOR?

Türkiye’nin gündeminden bir türlü düşmeyen ve her geçen gün sıradışı iddialar ve spekülasyonlarla farklı boyut kazanan Muhsin Yazıcıoğlu kazası ile ilgili gözden kaçırılan bir ayrıntıyı açıklıyoruz...
  • Öncelikle airport haber mükemmel bir noktaya parmak basmış, teşekkür ederim. Sayın Alman pilot neden susuyor hepimizin merak konusu ? Ancak hepimizde biliyoruz neden sustugunu. Çünkü konustugunda ya hayatı tehlikeye girecek ya da huzurunu kaçıracaklar. Gerçekleri açıklayacak ve yapılan hatalı tutuklamaları açıklayacak. Bu kimin işine gelecek ya da gelmeyecek bir düşünelim : 1. BBP denen ne oldugu belli olmayan sözde dava adamları toplulugunun işine hiç gelmeyecek çünkü rezil olacaklar; sonuç: rant kaybı. 2. Türk adaleti : Lafla sözle gerçekle hiç bir alakası olmayan kamuoyu (% 1'den düşük bir kesim) rahatlatması için yapılan bu tutuklamaların haksızlığı türk adaletini yine çukura düşürecek. 3. Volkan Sürmeli : Bavulu alıp Almanyaya kacac
  • sürmeli sanırım meşhur olmak istiyor ve olur olmadık yalanlarla havacılığı bilmeyen insanları kuşkuya düşürüyor. daha da kötüsü onun gibi şarlatanlar yüzünden dürüst ve namuslu insanlar hapsediliyor
  • Airport Haber'e bu güzel inceleme için teşekkürler. Bence Uwe Reibel ile yaptığınız görüşmenin ses ve/veya görüntü kaydını yayınlayabilseydiniz daha da güzel olurdu. Merak edenler için: Uwe Reibel'e ait Almanya'da bir FTO (A)(H) var. İnternette sayfası mevcut. (www.reibelair.de) Saygılar
  • Kaza soruşturma Yönetmeliğinin SHY-13'ün 11. maddesinin (e ) bendi:... hava aracı sahibinin görevlerini şöyle belirlemiş "...kaza ile ilgili delillerin yerlerini değiştirilmemesini ve kaybolmamasını sağlamak," önceki maddelerde de bu konularda Mülki İdare Amirinden yardım istenebileceği de hükme bağlanmış. SHGM'den tutuklanan bu arkadaşlar bu hava aracının sahibi de mi oluyorlardı? anlayamadıkta.
  • medyanın ve bibipçilerin gazıyla arkadaşlarımızı içeri attılar. bunu unutmayacağız, gerçekler ortaya çıkınca nolacak bakalım, bu içerdeki insanların hakkını öte dünyada nasıl ödeyeceksiniz bibipçiler.
  • Son derece haklısın. Aynı tip helikopterde uçan bir pşlota sorun bakalım. Deyinki: Sevgili pilot kardeşim sana sabotaj yapılsa buradaki hangi eletle bu anlaşılır? Derseki çalındığı iddia edilen GPS cihazı ile bu anlaşılır işte o zaman bu senaryo doğrudur diyeceğim. GPS cihazlarının kayıt yapanları sadece ve sadece kendi uçtuğu güzergahı ve irtifasını kaydeder. Diğer motor ve uçuş aletleri parametrelerini KAYDETMEZ. Bu adam volkanmıymış neymiş kuyruklu vede kulaklı bir yalan atıyor.
  • Ya kardeşim bu helikopterin orjinalinde kayıtlı cihaz var ama bu sadece uçuş güzerhanını kaydediyor. Farzetki bu cihazı alıp sakladılar. Bulsan ne olur yahu.. Bu helikopterlerden Türkiye'de başka da var. Gidin bakın aynı helikoptere işe yarayacak bir kayıt yapma olasılığı varmı? Yokmu? Volkan bey sanırım PR yapıyor. Bu PR da bu yarayı kaşımaya meraklı bizim meshur komplo teorici basınımıza yarıyor mansete alıyorlar. Ya TBMM kaza raporu var. Bir okuyun allesen be kardeşim .Üşenmeyin okuyun. Bu helikopterin sisteminde suikast yapılabilecek nere var? Bu helikopterde hangi cihaz kazanın nasıl olduğunu gösterebilir? Yok böyle bir şey...
  • sahi SHGM'de bu olaylar yaşanırken Haydar "YURDADÖN" yurda dönmüşmüdür.
  • Uwe Reibel için SHGM Alman Sivil Havacılık makamlarına bu adamın kaza kırım uzmanı olup olmadığı yönünde resmen soru sormuş ve alınan cevapta bu adamla ilgili olarak Alman sivil havacılığında hiç bir kayıda rastlanmadığı ve bu adamı tanımadıkları bildirilmiş. Buna ilişkin yazışmalar dosyalarda da mevcuttur.
25 Mart 2009 Türkiye için talihsiz bir gün. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu taşıyan helikopter Kahramanmaraş’ta kaza yapıyor. Bu elim kazada Muhsin Yazıcıoğlu ve yanında bulunan kişiler hayatını kaybediyor. Türkiye için önemli bir siyasi isim olan Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesi üzerine suikast iddiaları parti tarafından dile getiriliyor.
 
Kaza ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Komisyonu haricinde Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Devlet Denetleme Kurulu da birer rapor hazırlıyorlar.
 
Kazanın üzerinden yaklaşık 30 ay geçtikten sonra Devlet Denetleme Kurulu’nun eline geçen  kazaya ilişkin yeni görüntüler medyada yayınlanmaya başlıyor. Bu görüntülerin yayınlanması ile birlikte uzun süredir soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Savcılığı harekete geçiyor ve içlerinde SHGM personellerinin de olduğu 7 kişi tutuklanıyor.
 
İddiaların havada uçuştuğu bir dönemde hem TBMM’nin hem de Devlet Denetleme Kurulu’nun gözünden şu ayrıntı kaçıyor. 
 
Büyük Birlik Partisi’nin Almanya’dan getirdiği Alman Kaza Kırım Uzmanı Uwe Reibel neden rapor yazmaktan vazgeçiyor ve neden konuşmuyor?
 
Kaza döneminde Büyük Birlik Partisi Ahmet Şanverdi tarafından organize edilerek Almanya’dan getirilen Uwe Reibel, yanında kendisine tercüman olması için Almanya’da yaşayan ancak kaza kırım konusunda hiçbir bilgisi olmayan sadece ppl sahibi Volkan Sürmeli adında bir kişiyi de getiriyor. 
 
Yapılan anlaşma çerçevesinde gizlilik kararı alınıyor. Ancak Uwe Reibel kazayı inceledikten sonra raporu hazırlamak üzere ülkesine dönüyor.
 
Ancak ne Devlet Denetleme Kurulu ne Türkiye Büyük Millet Meclisi ne de yazılı-görsel basın Uwe Reibel neden konuşmuyor sorusunu gündeme getirmiyor.
 
AirportHaber Uwe Reibel ile ilgili çarpıcı iddialara ulaştı. İddialarla ilgili görüşmek üzere Uwe Reibel’e ulaşan AirportHaber, “Gizlilik anlaşmamız var konuşamıyorum” cevabıyla karşılaştır.
 
İşte tam bu noktada Airporthaber şu soruların cevabını arıyor.
 
-Gizlilik kararı tercüman olarak getirilen Volkan Sürmeli’yi kapsamıyor mu?
 
-Uwe Reibel raporunu Büyük Birlik Partisi’nden “Rapor bizim istediğimiz gibi hazırlanacak” baskısı geldiği için mi hazırlamadı? 
 
-Uwe Reibel Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden mail yolu ile “Büyük Birlik Partisi’nden paramı alamıyorum bana yardım edin” şeklinde bir yardım istemiş midir?
 
-Uwe Reibel Büyük Birlik Partisi’nden ücretini alamadığı için mi rapor hazırlamamıştır.
 
-Büyük Birlik Partisi asıl kaza kırım uzmanı olan Uwe Reibel’i neden konuşturmuyor da Volkan Sürmeli’yi konuşturuyor? 
 
-Volkan Sürmeli Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Avukat Murat Ekici tarafından Airport TV’de “O bir meczup O’nu muhatap almıyoruz” demesine rağmen halen   neden konuşmasına müsaade ediliyor?
 
-Uwe Reibel’i Türkiye’ye getiren BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi ve Yalçın Topçu neden bir anda sessizliğe büründüler?
 
-Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sivas’ın ilçelerini dolaşmak üzere 26 Mart tarihine yine aynı şirketten Med Air’den çift motorlu helikopter kiralandığı iddiaları doğru mu?
 
-Eğer böyle ise neden şehir dışı uçuş için çift motorlu helikopter tercih edilmedi?
 
-Helikopter kiralamasını partinin hangi personeli gerçekleştirdi?
 
-Med Air’den helikopter kiralanmadan önce iki ayrı helikopter firmasından helikopter kiralanmak istenmiş ve “Hava şartları kötü biz uçamayız” cevaplarına rağmen neden ısrarla helikopter kiralanmak istenmiştir?
 
İşte AirportHaber bu soruların cevaplarının araştırılması gerektiğini savunuyor.

©AirportHaber Özel
BU ADAM NEDEN SUSUYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 12 yıl önce
Öncelikle airport haber mükemmel bir noktaya parmak basmış, teşekkür ederim. Sayın Alman pilot neden susuyor hepimizin merak konusu ? Ancak hepimizde biliyoruz neden sustugunu. Çünkü konustugunda ya hayatı tehlikeye girecek ya da huzurunu kaçıracaklar. Gerçekleri açıklayacak ve yapılan hatalı tutuklamaları açıklayacak. Bu kimin işine gelecek ya da gelmeyecek bir düşünelim : 1. BBP denen ne oldugu belli olmayan sözde dava adamları toplulugunun işine hiç gelmeyecek çünkü rezil olacaklar; sonuç: rant kaybı. 2. Türk adaleti : Lafla sözle gerçekle hiç bir alakası olmayan kamuoyu (% 1'den düşük bir kesim) rahatlatması için yapılan bu tutuklamaların haksızlığı türk adaletini yine çukura düşürecek. 3. Volkan Sürmeli : Bavulu alıp Almanyaya kacac

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sürmeli sanırım meşhur olmak istiyor ve olur olmadık yalanlarla havacılığı bilmeyen insanları kuşkuya düşürüyor. daha da kötüsü onun gibi şarlatanlar yüzünden dürüst ve namuslu insanlar hapsediliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Airport Haber'e bu güzel inceleme için teşekkürler. Bence Uwe Reibel ile yaptığınız görüşmenin ses ve/veya görüntü kaydını yayınlayabilseydiniz daha da güzel olurdu. Merak edenler için: Uwe Reibel'e ait Almanya'da bir FTO (A)(H) var. İnternette sayfası mevcut. (www.reibelair.de) Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kaza soruşturma Yönetmeliğinin SHY-13'ün 11. maddesinin (e ) bendi:... hava aracı sahibinin görevlerini şöyle belirlemiş "...kaza ile ilgili delillerin yerlerini değiştirilmemesini ve kaybolmamasını sağlamak," önceki maddelerde de bu konularda Mülki İdare Amirinden yardım istenebileceği de hükme bağlanmış. SHGM'den tutuklanan bu arkadaşlar bu hava aracının sahibi de mi oluyorlardı? anlayamadıkta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
medyanın ve bibipçilerin gazıyla arkadaşlarımızı içeri attılar. bunu unutmayacağız, gerçekler ortaya çıkınca nolacak bakalım, bu içerdeki insanların hakkını öte dünyada nasıl ödeyeceksiniz bibipçiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Son derece haklısın. Aynı tip helikopterde uçan bir pşlota sorun bakalım. Deyinki: Sevgili pilot kardeşim sana sabotaj yapılsa buradaki hangi eletle bu anlaşılır? Derseki çalındığı iddia edilen GPS cihazı ile bu anlaşılır işte o zaman bu senaryo doğrudur diyeceğim. GPS cihazlarının kayıt yapanları sadece ve sadece kendi uçtuğu güzergahı ve irtifasını kaydeder. Diğer motor ve uçuş aletleri parametrelerini KAYDETMEZ. Bu adam volkanmıymış neymiş kuyruklu vede kulaklı bir yalan atıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya kardeşim bu helikopterin orjinalinde kayıtlı cihaz var ama bu sadece uçuş güzerhanını kaydediyor. Farzetki bu cihazı alıp sakladılar. Bulsan ne olur yahu.. Bu helikopterlerden Türkiye'de başka da var. Gidin bakın aynı helikoptere işe yarayacak bir kayıt yapma olasılığı varmı? Yokmu? Volkan bey sanırım PR yapıyor. Bu PR da bu yarayı kaşımaya meraklı bizim meshur komplo teorici basınımıza yarıyor mansete alıyorlar. Ya TBMM kaza raporu var. Bir okuyun allesen be kardeşim .Üşenmeyin okuyun. Bu helikopterin sisteminde suikast yapılabilecek nere var? Bu helikopterde hangi cihaz kazanın nasıl olduğunu gösterebilir? Yok böyle bir şey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sahi SHGM'de bu olaylar yaşanırken Haydar "YURDADÖN" yurda dönmüşmüdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uwe Reibel için SHGM Alman Sivil Havacılık makamlarına bu adamın kaza kırım uzmanı olup olmadığı yönünde resmen soru sormuş ve alınan cevapta bu adamla ilgili olarak Alman sivil havacılığında hiç bir kayıda rastlanmadığı ve bu adamı tanımadıkları bildirilmiş. Buna ilişkin yazışmalar dosyalarda da mevcuttur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000