11 Mayıs 2010, Salı 14:59:49

BİR AÇIKLAMA DA SHGM'DEN GELDİ

DHMİ'nin basın açıklamasıyla bildirdiği Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinde yerden 20.000 feet'e kadar 4 saatlik uçuş yasağıyla ilgili Sivil havacılık Genel Müdürlüğü de bir basın açıklaması yaptı... İşte SHGM'den gelen açıklama;
Bugün (11 Mayıs 2010) kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasında; bugün itibariyle bahse konu volkanik kül bulutlarının ülkemizden uzaklaştığı belirtilerek, Türkiye hava sahasında her hangi bir kapalılığın bulunmadığı duyurulmuştu.

Söz konusu açıklama ekinde sunulan haritalarda bahse konu kül bulutlarının ülkemizden uzaklaştığı ve Türkiye hava sahasını terk ettiği doğru olmakla birlikte açıklamanın ardından EUROCONTROL’den alınan son raporda; ülkemizden ayrılan kül bulutlarının geride bıraktıkları konsantrasyonun yoğun olduğu belirtilmiştir.
Bu konuda yapılan değerlendirmede; söz konusu konsantrasyonun yoğun olduğu bölgede uçak motorlarına zarar vermesi göz önünde bulunularak, Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinde yerden 20.000 feet’e kadar olan sahada TSİ etkili olacağı 15:00 itibariyle 4 saatlik bir zaman süresince uçuş yasağı getirilmesi ve bu sürede Çanakkale Havaalanının iniş – kalkış trafiğine kapatılması kararı alınmıştır.

Söz konusu NOTAM’ın önümüzdeki saatlerde kaldırılmasıyla ilgili diğer oluşabilecek gelişmeler, kamuoyu ile ayrıca paylaşılacaktır.

Bu süre zarfında, tüm hava taşıma işletmelerimizin sefer düzenleyeceği noktalarla ilgili yayımlanan NOTAM ve SIGMET'ler de dâhil olmak üzere konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip etmeleri, hem uçuş emniyetinin sağlanması hem de yolcu mağduriyetlerinin önlenmesi bakımlarından zorunluluk arz etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
BİR AÇIKLAMA DA SHGM'DEN GELDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000