19 Nisan 2010, Pazartesi 14:39:15

BİR AÇIKLAMA DA SHGM'DEN GELDİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Avrupa'yı etkisi altına alan ve Türkiye hava sahasını ne derece etkileyeceği merak konusu olan kül bulutlarıyla ilgili 3'üncü açıklamasını yayınladı...
  • bakın bizde kapadık istersek kapatırız kapatabiliriz yani yav kapatsak mı acaba bu kadar ülke kapattıgına göre bişeyler oluyor sanırım.....
  • sivil havacilik otoriteleri ve havayolu şirketleri arasindaki telekonferans devam ediyor. ve muhtemelen yarin saat 8GMT den itibaren avrupa hava sahasi açilacak.. editorler lutfen dikkate alin..ayrica pegasus yarin 5-6 ek sefer koydu ve sunexpress te viyana ve salzburga ucmaya basladi.. bunlari da yazin lutfen insanlar iblgilensin.. herkes bilgisizlikten kivraniyor. siz hala shgm nin acıklamalarina bakiyorsunuz..

İşte SHGM tarafından yayınlanan o açıklama:

15 Nisan 2010 tarihinde İzlanda'nın güneyinde "Eyjafjallajokull" buzulu altındaki yanardağın patlaması sonucunda oluşan volkanik kül bulutunun ülkemiz hava sahasını da etkilemeye başladığı daha önce kamuoyuyla paylaşılmıştı.

Bu kapsamda, uçuş emniyetinin sağlanması, can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla 18 Nisan 2010 tarihi yerel saatle 16:30 itibariyle öncelikle Türkiye'nin kuzeyinde Sinop, Samsun ve Zonguldak şehirlerini içine alan bölgede 20.000 ft - 35.000 ft. arasında kalan bant hava trafiğine kapatılmıştı.

Bulutların hareketleri yakından takip edilerek, DHMİ ve Devlet Meteoroloji Genel Müdürlükleri ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; Karadeniz üzerinde dar bir şerit bölge de yine 20.000 ft ile 35.000 ft. yükseklik arasında kalan bant 18 Nisan 2010 günü yerel saatle 20:45'den itibaren hava trafiğine kapatılmıştır.

Daha sonra, 19 Nisan 2010 tarihi yerel saatle 01:45 itibariyle yapılan durum değerlendirmesi sonucunda ise söz konusu kül bulutlarının İstanbul Atatürk Havaalanı'na doğru hareket etmesi sebebiyle hava alanının 20 mil kuzeyindeki bölgede bulunan 10.000 ft. ile 30.000 ft arasındaki bant boyunca da uçuşlar durdurulmuştur.

Bu gelişmeler ışığında her hangi bir hava alanımızda iniş kalkış kısıtlaması olmamıştır. 

Konuyla ilgili olarak bugün yerel saatle 11:30 itibariyle yapılan değerlendirmeler sonucunda; yukarıda bahsedilen kısmi kısıtlamalar iptal edilmiştir.

Ancak, daha sonra yerel saatle 12.45 itibarıyla Ankara FIR dâhilinde Zonguldak açıklarından tamamen deniz üzerinde kalan dar bir hava sahası içinde görülen bulutlar sebebiyle 10.000 ft ile 30.000 ft arasındaki irtifa bandında uçuşlar tekrar yasaklanmıştır. Bu bölümdeki uçuşlar için irtifa ve rota ayarlamaları ile hava trafik hizmeti sürdürülmektedir.
 
Havaalanlarımızda volkanik aktiviteye bağlı herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.

Öte yandan, Avrupa hava sahasındaki gelişmeler de Genel Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmekte olup, yerel saatle 12:00 itibariyle EUROCONTROL üyesi ülkelerin Sivil Havacılık Genel Müdürleri ile Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcılarının Yöneticileri arasında bir telekonferans görüşmesi yapılmıştır.

Bu telekonferansta; kül bulutunun mevcut durumu değerlendirilmiş olup, alınacak önlemler üzerinde durularak, soruna çözüm arayışlarına devam edilmektedir.

Konu, Genel Müdürlüğümüz, DHMİ ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlükleri ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BİR AÇIKLAMA DA SHGM'DEN GELDİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bakın bizde kapadık istersek kapatırız kapatabiliriz yani yav kapatsak mı acaba bu kadar ülke kapattıgına göre bişeyler oluyor sanırım.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivil havacilik otoriteleri ve havayolu şirketleri arasindaki telekonferans devam ediyor. ve muhtemelen yarin saat 8GMT den itibaren avrupa hava sahasi açilacak.. editorler lutfen dikkate alin..ayrica pegasus yarin 5-6 ek sefer koydu ve sunexpress te viyana ve salzburga ucmaya basladi.. bunlari da yazin lutfen insanlar iblgilensin.. herkes bilgisizlikten kivraniyor. siz hala shgm nin acıklamalarina bakiyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000