28 Eylül 2011, Çarşamba 10:50:28

BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Bakan Binali Yıldırım, SHGM baskını ile ilgili açıklamada bulundu...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, polisin bu sabah SHGM'ye girerek yaptığı araştırmayla ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu.

Yıldırım; 'Konu mahkemede olduğu için Malatya özel yetkili savcının talebi doğrultusunda polis SHGM'ye bazı incelemelerde bulunmak üzere girmiştir. Herhangi bir gözaltı sözkonusu değil. Sadece bazı belgelerle ilgili bilgi almak amacıyla polis SHGM'dedir' dedi.

Kamu Çağrı Merkezleri Konferansı öncesinde konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, 'Bu iş yargıda, dolayısıyla bizim bu noktada bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. Bu parçaların sökülme işine gelince, onların söküldüğüne dair rapor ve tutanaklar zaten kaza kırım heyeti tarafından yapılmış ve anında oradaki Kahramanmaraş Savcılığına bu raporlanmış. Bizim açımızdan, daha doğrusu kaza kırım ekibi açısından bilinmeyen bir durum değil. O zamandan beri biliniyor. Dolayısıyla iş yargıda olduğundan bu konuda bizim bir değerlendirme yapmamızın anlamı yok' şeklinde konuştu.
 
Yıldırım, 'helikopterden söküldüğü belirtilen Argus 5000 cihazının bulunmasının, kazanın aydınlatılmasına katkı sağlayıp sağlayamayacağına' ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:
 
'Bu kanaatleri benim belirtmemin anlamı yok. Dolayısıyla kazaya cihazın sökülmesi veya sökülmemesi neden oldu, olmadı diye bir değerlendirme yapmam şu anda anlamsız. Konu, bütün yönleriyle aslında değerlendirildi, incelendi. Meclis inceledi, Başbakanlık Teftiş Kurulu inceledi, Devlet Denetleme Kurulu inceledi. İncelemeyen kalmadı ve en son yargıya intikal etti. Şu anda yargı, bütün bu iddiaları birer birer gözden geçiriyor hatta bu cihazlarla ilgili de az önce ifade ettiğim gibi Bakanlıkta da ilgili arkadaşlarla savcı talimatıyla görüşme yapıldı. İncelemelerde bulunuldu, artık bundan sonra yapmamız gereken bekleyip mahkemenin tespitlerini, sonuçlarını görmek.'
 
Yıldırım, 'Peki cihazlar neden sökülmüş olabilir' sorusuna, 'Hiçbir fikrim yok' yanıtını verdi.
BİNALİ YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000