03 Temmuz 2015, Cuma 15:54:39

Bilal Ekşi ikinci kez ECAC Başkan Yardımcılığına seçildi

Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC’ın 1 Temmuz'da Strazburg’da düzenlenen Genel Kurul Toplantısı’nda Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, ikinci kez ECAC’ın Başkan Yardımcılığına seçildi.
  • Bence tam adimini bulmuslar boyle adamlar boyle yerlere gelmeli
  • allahtan işi bilen konuşan birkaç kişi var da ne karşılığında bu yardımcılığı aldığımızı görüyoruz. Bir de çıkmış reklam yapmaya kalkıyorlar. edep yahu!
  • Karşılıklı tanıma hakkını kaybetmenin sorumluluğu SHGM'nin mi? EASA'nın kuruluşu sonrasında içinde olamadığımız bir sistemin kurulması mı? AB'ye girme konusunda yıllardır gereklilikleri yapıyormuş da onlar almıyormuş gibi yapılarak sürdürülen oyalama politikası mı?
  • Eee sonra ne olmuş? Bakım (JAR/PART-145), Pilot Lisanslar, pilot Sağlık Karneleri ve Teknisyen Lisansları konusundaki kayıp edilen karşılıklı tanıma geri mi alınmış? EASA'nın hiçbir yerinde olmadan ECAC'ın neresinde olursanız olunuz boş hamallık yaparsınız. Bunlar boş işler kamuoyunu yanıltma ve oyalama saçmalıkları. Türkiye Bakım, Lisans ve Sağlık karneleri konularında yıllarca mücadele ederek elde ettiği karşılıklı tanıma haklarını kayıp etmiş. Bunun sorumluları da boş işlerle uğraşıyorlar, konunun özeti budur. Bunlar boş hamallık işleri, ciddiye bile almamak lazım. Bu olup bitenler Afrika'da bile olsa kimse cddiye almaz.

Avrupa’da güvenli, verimli ve sürdürülebilir bir hava taşımacılık sisteminin tesis edilmesi ve geliştirilmesi amacıyla 1955’te kurulan ECAC’ın 60. yıldönümünün de kutlandığı Genel Kurul Toplantısı; kuruluşa 44 üye devletin Sivil Havacılık Genel Müdürleri, ICAO üyesi devletler, IATA, ACI başta olmak üzere çok sayıda bölgesel ve uluslar arası sivil havacılık kuruluşun temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Avrupa hava taşımacılığında 60 yılda yaşanan gelişmelerin yanısıra ECAC’ın iş programı ve 2016-2018 dönemindeki bütçesinin görüşüldüğü toplantıda, İsveç Sivil Havacılık Genel Müdürü Ingrid Cherfils yeniden ECAC Başkanı olarak seçilirken, Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürü Patrick Gandil ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ECAC Başkan Yardımcığına getirildi.

ECAC Başkanı Ingrid Cherfils açılış konuşmasında, ECAC’ın İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa hava taşımacılığının gelişimine hizmet etmek ve desteklemek amacıyla 19 ülke tarafından kurulduğunu ve bugün 44 üye ülke ile Avrupa’daki en büyük sivil havacılık organizasyonu olduğunu kaydetti. ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin ise konuşmasında, ECAC’ın kardeş bölgesel organizasyonları ACAC, AFCAC, LACAC ile EASA ve EUROCONTROL gibi organizasyonlar ile işbirliğine ve küresel sivil havacılık sistemine yapılan katkılarına dikkat çekti.

ECAC'a üye ülkeler; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsveç, İsviçre, İspanya, İtalya, İzlanda, Karadağ, GKRY, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Moldova, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Makedonya, Ukrayna İngiltere ve Yunanistan.

Bilal Ekşi ikinci kez ECAC Başkan Yardımcılığına seçildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

gerek yok ~ 9 yıl önce
Bence tam adimini bulmuslar boyle adamlar boyle yerlere gelmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görün işte ~ 9 yıl önce
allahtan işi bilen konuşan birkaç kişi var da ne karşılığında bu yardımcılığı aldığımızı görüyoruz. Bir de çıkmış reklam yapmaya kalkıyorlar. edep yahu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM ~ 9 yıl önce
Karşılıklı tanıma hakkını kaybetmenin sorumluluğu SHGM'nin mi? EASA'nın kuruluşu sonrasında içinde olamadığımız bir sistemin kurulması mı? AB'ye girme konusunda yıllardır gereklilikleri yapıyormuş da onlar almıyormuş gibi yapılarak sürdürülen oyalama politikası mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş işler ~ 9 yıl önce
Eee sonra ne olmuş? Bakım (JAR/PART-145), Pilot Lisanslar, pilot Sağlık Karneleri ve Teknisyen Lisansları konusundaki kayıp edilen karşılıklı tanıma geri mi alınmış? EASA'nın hiçbir yerinde olmadan ECAC'ın neresinde olursanız olunuz boş hamallık yaparsınız. Bunlar boş işler kamuoyunu yanıltma ve oyalama saçmalıkları. Türkiye Bakım, Lisans ve Sağlık karneleri konularında yıllarca mücadele ederek elde ettiği karşılıklı tanıma haklarını kayıp etmiş. Bunun sorumluları da boş işlerle uğraşıyorlar, konunun özeti budur. Bunlar boş hamallık işleri, ciddiye bile almamak lazım. Bu olup bitenler Afrika'da bile olsa kimse cddiye almaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 9 yıl önce
Yani şimdi biz "Mutual recognition" kayıp mı ettik? Eğer ettiysek bugüne kadar havacılık sektörünün yapmış olduğu milyonlarca Dolar nereye gitmiş oldu? Hem ECAC'ın 2. Başkanı olup hem de kazanılmış hakları kayıp etmek tam da Türk işi bir kayıp veya Türk işi bir iş anlayışı olsa gerek. Sözün bittiği yer diyorum.
Az olmamış mı? ~ 9 yıl önce
Şayyet durum buysa biraz haksızlık olmamış mı? Bence Bilal bey başkan, Haydar bey başkan yardımcısı, Diğer yardımcı Bahri bey de genel sekreter olmalıydı. Biraz haksızlığa uğramışız gibi ancak yine de daha iyisi de olabilirdi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000