11 Kasım 2010, Perşembe 14:15:38

"BEN TARAFIM SEFA BEY"

AirportHaber başyazarı Sefa İnan bu haftaki yazısında SHGM'nin Uçuş Emniyet Kurulu ve Kaza-Kırım komisyonlarının kendi mevzuatlarında yazıldığı üzere oluşturulmadığını belirterek bu çok önemli kurumun toplantı yapma koşullarının yönetmeliğe uygun yürütülmediğini belirten bir yazı yazdı. İşte o yazı.
  • Wet lease uygulaması için cuk oturmuş bir benzetme. Wet lease de uçak kiralanır ve tüm ekibiyle beraber kiralayan şirketin seferlerini yapmaya başlar. Yani bir başkasının arabaı ile seyahat edilir.Güzel benzetme
Geçtiğimiz hafta, gündemde olan Isparta kazasının mahkeme haberlerini okurken, SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru ve Oktay Erdağı’nın sanık olarak dinlendiği mahkeme ile ilgili, ne zamandır sormak istediğim bir konu yeniden aklıma geldi. 
 
15/04/2006 tarih v e 26140 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Teknik Denetciler Yönetmeliği...(http://web.shgm.gov.tr/doc3/td.pdf)
***
SHGM teknik denetçilerini ilgilendiren bu yönetmelik içindeki Uçuş Emniyet Komisyonu…
 
MADDE 18 – (1) Uçuş emniyetinin sağlanması amacıyla; sivil hava aracının karıştığı olay ve kaza sebeplerinin ortaya çıkarılması, tekrarına engel olunması ve uçuş emniyetinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yapılması ile bu kazaların soruşturulması amacıyla doğrudan Ulaştırma Bakanı’na bağlı Uçuş Emniyet Komisyonu oluşturulur.
 
(2) Uçuş Emniyet Komisyonu; bir başkan ve sekiz üye olmak üzere toplam dokuz kişiden oluşur. Komisyon başkanı ve üyeleri; kamu veya özel sektörün havacılık konularında en az 10 yıllık deneyimi olan uzman personeli ile havacılık eğitimi veren üniversitelerin öğretim üyeleri arasından en az 1 yıl süreyle Bakan tarafından görevlendirilir ve aynı usullerle değiştirilir.
 
(3) 2920 sayılı Kanunun 13 ve 14’ üncü maddeleri uyarınca oluşturulması gereken Kaza Soruşturma Kurulu; Uçuş Emniyet Komisyonu üyeleri arasından Komisyon Başkanının teklifi ile en az üç kişi olmak üzere Bakan tarafından görevlendirilir. Gerekli hallerde Kaza Soruşturma Kuruluna, Uçuş Emniyet Komisyonu üyeleri dışından da konusunda uzman personel aynı usullerle görevlendirilebilir. Bakan’a sunulan Kaza Soruşturma Kurulu raporunun gereği, direktifler doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yerine getirilir.
 
"BEN TARAFIM SEFA BEY"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Wet lease uygulaması için cuk oturmuş bir benzetme. Wet lease de uçak kiralanır ve tüm ekibiyle beraber kiralayan şirketin seferlerini yapmaya başlar. Yani bir başkasının arabaı ile seyahat edilir.Güzel benzetme

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000