10 Temmuz 2009, Cuma 16:29:18

BBP'Yİ KİM YÖNLENDİRİYOR?

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili BBP’lilerin iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Ancak, bazı iddiaların tutarsızlığı, ‘Acaba BBP’liler birileri tarafından yanlış mı yönlendiriliyor’ sorusunu akıllara getiriyor.
  • başka icraatlar yaratın toz olup gideceksiniz.mhp nin milliyetçi olmadığı gibi sizinde bi farkınız kalmadı.kızıl elma desek nar diyeceksiniz nerdeyse.emek harcayanlara yazık bu günlere böylemi geldiniz..
  • Başkana allahdan rahmet dilerim.BBP Başkanı Yalçın topçu beyefendiye bir önerim var,Uçak vb kazaların dünyaca tanınmış kaza araştırma uzmanı MaxVermij ,merkezi Şikago’da bulunan RibbeckLaw şirketinin avukatları Manuel von Ribbeck ve Monica R. Kelly irtibata geçmeleri daha sağlıklı olacak,Yalçın Topçu bey'e doğru veya yanlış bilgi verilebilir ,bir kaza olduğunda bizde herkes uzman kesiliyor medyada bir bakıyorsunuz önüne gelen bir şey söylüyor,Avrupa veya Amerikada durum böyle değil,gerçekten kaza uzmanı olmuş kişiler medyada boy göstermiyorlar,işlerini yapıyor gerekli kişi kurumlara raporlarını veriyorlar,ama bizde bilen bilmeyen ordan burdan çıkıyor konuşuyor,Yalçın Topçu bey elindeki bilgilerle raporlarla uzmanlara danışmalı
  • bbp yi kımse yonlendıremez siz rahat olun
  • katılıyorum valla helal olsun airporthabere haklısınız ancak bunu yazmak cesaret ister
  • Birilerinin gazına gelip Muhsin Yazıcıoğlu'nu kullanarak prim yapmaya çalışıyorlar. Düşüncem bu. Başkan ölmeden kim tanırdı ki Yalçın Topçu'yu... İş yapmak istiyorlarsa Sivas belediyesini öyle bir kullansınlar ki herkes belediyecilik böyle olur desin. Ama yok.
  • Nihayet ilk defa bu konu ile ilgili dogru bir yazi okuyorum.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası tartışılmaya devam ediyor. Tartışma platformu bu kez Habertürk televizyonunda yayınlanan Fatih Altaylı’nın sunduğu ‘Teke Tek’ programıydı. Programın konuğu ise Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesinden sonra BBP Genel Başkanı koltuğuna oturan Yalçın Topçu idi. Topçu, helikopter kazasının öncesinde ve sonrasında yaşanan birçok konu hakkında düşüncelerini paylaştı.

Topçu, Yazıcıoğlu’nun söylediği ileri sürülen ‘ Bu havada nereden çıktı bu helikopter? Beni öldürecek misiniz?’ şeklinde bazı kitaplarda ve yayın organlarında yer alan cümlelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek kazayla ilgili değerlendirmelerine başladı. Topçu, Yazıcıoğlu’nun defalarca helikoptere bindiğini ve son seçim gezisinde de helikopter kullanmanın kendi tercihi olduğunu, hatta helikopteri dahi kendisine sunulan alternatif helikopter şirketleri arasından seçtiğini ve Medair’e ait helikopteri tercih ettiğini anlattı.

Yalçın Topçu daha sonra iddialarını sıraladı

Topçu, “ Bir helikopterin kalkabilmesi için onaylanmış uçuş planı, radar tarafından saniye saniye izlenmesini sağlayacak bir transponder kodu ve hava tahmin raporu olacak” dedi ancak bu iddialarını sıralarken konuya hakim izleyicilerde, bazı noktalarda Topçu’nun yanlış yönlendirildiği hissi doğdu.

Uzmanlar, bir helikopterin kalkması için uçuş planı olması gerektiği konusunda hem fikir iken görerek uçuş yapan bir hava aracının radar ile saniye saniye takip edilmesinin söz konusu olmadığını belirtiyor. Ayrıca, hava tahmin raporunu alan pilotun uçma inisiyatifinin kendisinin elinde olduğunu bildiren uzmanlar, Topçu’nun ‘Kötü hava şartlarında helikopterin uçmasına neden izin verildi?’ sorusunun muhatabının Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ya da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olmadığını, bu kurumların pilota ‘uçamazsın’ deme yetkilerinin bulunmadığını kaydediyor.

Topçu’nun ileri sürdüğü bir iddia da ELT (Emergency Locator Transmitter ' Acil Durum Vericisi) cihazlarıyla ilgiliydi. Topçu, ELT cihazlarının frekanslarının Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği helikopter kazasından sonra değiştirilerek 121.5 MHZ’den 406 MHZ’ye çıkarıldığını ifade ediyor. Oysa ki bu değişim kaza yaşanmadan önce yapılmıştı. SHGM, 1 Şubat 2009 tarihinden itibaren sadece 406 MHz frekansından yayın yapabilen ELT cihazlarının sinyallerinin tespit edilebileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

BBP Lideri Yalçın Topçu’nun bu iddiaları, kasıtlı olarak bazı kesimlerin yanlış bilgilendirme ve yönlendirme yaptığı kuşkularını artırıyor.

AIRPORTHABER ÖZEL

BBP'Yİ KİM YÖNLENDİRİYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
başka icraatlar yaratın toz olup gideceksiniz.mhp nin milliyetçi olmadığı gibi sizinde bi farkınız kalmadı.kızıl elma desek nar diyeceksiniz nerdeyse.emek harcayanlara yazık bu günlere böylemi geldiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başkana allahdan rahmet dilerim.BBP Başkanı Yalçın topçu beyefendiye bir önerim var,Uçak vb kazaların dünyaca tanınmış kaza araştırma uzmanı MaxVermij ,merkezi Şikago’da bulunan RibbeckLaw şirketinin avukatları Manuel von Ribbeck ve Monica R. Kelly irtibata geçmeleri daha sağlıklı olacak,Yalçın Topçu bey'e doğru veya yanlış bilgi verilebilir ,bir kaza olduğunda bizde herkes uzman kesiliyor medyada bir bakıyorsunuz önüne gelen bir şey söylüyor,Avrupa veya Amerikada durum böyle değil,gerçekten kaza uzmanı olmuş kişiler medyada boy göstermiyorlar,işlerini yapıyor gerekli kişi kurumlara raporlarını veriyorlar,ama bizde bilen bilmeyen ordan burdan çıkıyor konuşuyor,Yalçın Topçu bey elindeki bilgilerle raporlarla uzmanlara danışmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bbp yi kımse yonlendıremez siz rahat olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
katılıyorum valla helal olsun airporthabere haklısınız ancak bunu yazmak cesaret ister

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birilerinin gazına gelip Muhsin Yazıcıoğlu'nu kullanarak prim yapmaya çalışıyorlar. Düşüncem bu. Başkan ölmeden kim tanırdı ki Yalçın Topçu'yu... İş yapmak istiyorlarsa Sivas belediyesini öyle bir kullansınlar ki herkes belediyecilik böyle olur desin. Ama yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nihayet ilk defa bu konu ile ilgili dogru bir yazi okuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000