12 Mayıs 2009, Salı 07:58:38

BBP helikopter kazası için suç duyurusunda bulunacak

Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş'taki helikopter kazasına ilişkin helikopterin kiralandığı firma, Devlet Hava Meydanları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve parti avukatı Kemal Yavuz, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 6 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş'taki helikopter kazasına ilişkin helikopterin kiralandığı firma, Devlet Hava Meydanları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Araştırma Komisyonu helikopter kazasıyla ilgili çalışmalarını sürdürürken, BBP de kendi içerisinde yeni bir araştırma komisyonu oluşturdu.

Avukat Kemal Yavuz, yaptığı açıklamada, Genel Başkan Yalçın Topçu ile yürüttükleri çalışmaları artık komisyon bünyesinde devam ettireceklerini söyledi. Kazayla ilgili yeni gelişmeler yaşandığını kaydeden Yavuz, "Adli Tıp Kurumu'ndan verilen raporların bir kısmına itirazımız oldu. Bildiğiniz gibi pilot Kaya İstektepe'nin ileri boyutta kalp rahatsızlığı bulunuyor. Biz de inceleme heyetinin içerisinde bir kardiyoloğun da olmasını istedik. Anlaşıldı ki, İstektepe'nin rahatsızlığı uçuşuna izin verilmeyecek boyutta imiş. Bunun yanında İstektepe'nin uçuş izni için girmesi gereken muayene ve alması gereken raporu almadığı anlaşılıyor. Burada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Med Air firmasının kusurunun olduğu anlaşılıyor" dedi.

Suç duyurusunda bulunmak için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyleyen Yavuz, "Kaza günü, Devlet Hava Meydanları da meteorolojik uyarıda bulunmuyor. Bu nedenle Devlet Hava Meydanları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü için savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

 

BBP helikopter kazası için suç duyurusunda bulunacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000