22 Haziran 2013, Cumartesi 12:50:59

BALONLARDA GPS DÖNEMİ BAŞLIYOR

Kapadokya’da 20 Mayıs’ta meydana gelen ve 3 turistin ölümüyle sonuçlanan kaza sonrası balonların ‘Google Earth’ üzerinden takip edilmesi kararlaştırıldı.
  • Daha transponder ile gps datasını ayıramayacak durumdasın. Bence hiç konuşma rezil oldun
  • 14 yıllık balon kaptanıyım, bazı cahil insanların aklına ne yazıkki balon deyince oyuncak balon geliyor sanırım, halbuki balon pilotluğu tüm dünyanın kabul ettiyi gibi en zor pilotluklardan biridir, sorumluluğu ve stresi büyüktür. bunun lisansı ve tüm ekipmanları tamam olmadan ve uçmaya el verişli balon taşıtları olmadan uçulmaması gerek.
  • Türkiyede önlem almak için illa birilerinin ölmesi gerekiyor evet.
  • ikinci pilot nedir hocam? dunyada nerde var boyle uygulama. adi ustunde amator pilot lisansi. ppl sahsa aittir ve tum dunyada ticari faaliyete katilamaz. ticari faaliyette bulunan ppl lisansi sahibi pilotun lisansi iptal edilir..kural uydurmadan once acip hic olmadi ppl nin ne oldugunu google dan ogrenseydiniz. biri cikip sizi easaya sikayet ederse , cok fena rezil olursunuz.
  • TCAS zorunlu hale getirilsin. Direnbaluunn..
  • SHGM siz hastasiniz, transponder takacaksiniz yani balona? YUUUUHH

Balonlara takılan GPS (Global Positioning System) cihazına yüklenecek özel yazılım sayesinde tüm uçuşlar kayıt altına alınacak.

Balon faciası, Ulaştırma Ba-kanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü (SHGM) harekete geçirdi. Balon işletmelerini takibe alan sivil otorite, uygulayacağı tedbirlerle ilgili genelge yayınladı. Uçuş emniyetinin artırılmasını isteyen SHGM, balonları GPS cihazına yüklenecek yazılım ile internet aracılığıyla ‘Google Earth’ üzerinden izleyecek. Bu yüzden, ilk etapta tüm balonlarda en az barometrik altimetreli kayıt etme özelliğine sahip GPS takılması sağlanacak.

Bu tür GPS takılı olmayan balonların uçuşlarına 15 Eylül’den sonra izin verilmeyecek. Her cihaza kod verilerek her balon için elde edilen veriler, günlük kayıt altına alınacak, 2 yıl süreyle yedekli şekilde saklanacak. Böylece balonların tüm tehlikeli uçuşları belirlenebilecek. Konutlara yakın uçan veya güzergâh dışına çıkanlara ceza kesilecek. Genelgeye göre balon uçuşları sırasında hava bandı aracılığıyla gerçekleştirilen telsiz konuşmaları da kayıt altına alınacak. Genel müdürlük tarafından belirlenen usullere aykırı davranan personel hakkında yasal işlem yapılacak.

Genelge ile büyük kubbeli balonlara, en az PPL (Hususi Pilot Lisansı) sahibi bir pilotun gözlemci olarak bulundurulması şartı da getirildi. İkinci pilotlar, acil durum dışında kumandaya müdahale etmeyecek şekilde görevlendirilecek. Ayrıca gerek yolcu gerekse yerdeki görevlilerle daha sağlıklı iletişim kurulması amacıyla yabancı pilotlardan en az A2 düzeyinde temel Türkçe, Türklerden ise İngilizce sertifika istenecek. Öte yandan SHGM, peribacalarını izlemek için 22 firmaya uçuş izni verdi. Bu amaçla şirketlere ait 181 balon, rüzgârın uçuşa engel teşkil etmediği gün ve saatlerde havalanabiliyor. (Zaman)

BALONLARDA GPS DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Hastayim ~ 11 yıl önce
Daha transponder ile gps datasını ayıramayacak durumdasın. Bence hiç konuşma rezil oldun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasta ~ 11 yıl önce
hasta adam, transponder ne datasi gonderiyor? GPS bir "receiver" cihazdir. Telsiz gibi yayin yapmaz. Hasta adam seni.
balloon captain ~ 11 yıl önce
14 yıllık balon kaptanıyım, bazı cahil insanların aklına ne yazıkki balon deyince oyuncak balon geliyor sanırım, halbuki balon pilotluğu tüm dünyanın kabul ettiyi gibi en zor pilotluklardan biridir, sorumluluğu ve stresi büyüktür. bunun lisansı ve tüm ekipmanları tamam olmadan ve uçmaya el verişli balon taşıtları olmadan uçulmaması gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alican KAHYA ~ 11 yıl önce
Türkiyede önlem almak için illa birilerinin ölmesi gerekiyor evet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ppl? ~ 11 yıl önce
ikinci pilot nedir hocam? dunyada nerde var boyle uygulama. adi ustunde amator pilot lisansi. ppl sahsa aittir ve tum dunyada ticari faaliyete katilamaz. ticari faaliyette bulunan ppl lisansi sahibi pilotun lisansi iptal edilir..kural uydurmadan once acip hic olmadi ppl nin ne oldugunu google dan ogrenseydiniz. biri cikip sizi easaya sikayet ederse , cok fena rezil olursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Z ~ 11 yıl önce
TCAS zorunlu hale getirilsin. Direnbaluunn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hastasiniz ~ 11 yıl önce
SHGM siz hastasiniz, transponder takacaksiniz yani balona? YUUUUHH

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000