10 Haziran 2010, Perşembe 14:13:55

BALON İŞLETMELERİNİN SAYISI ARTTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından üç işletmeye, balon işletme ruhsatı verilmesiyle birlikte Türkiye’deki balon işletmelerinin sayısı 16’ya yükseldi.

Balonla Hava Taşıma İşletmeciliği Talimatı kapsamında; asıl ruhsat için gerekli hazırlıklarını tamamlayan Atmosfer Balonculuk, Royal Balonculuk ve Sultan Kelebek işletmelerine Balon İşletme Ruhsatı verildi.

Sivil havacılık alanında yaşanan gelişmelere paralel olarak son yıllarda balon işletmelerinin sayısında büyük artış yaşandı. Son yedi yılda 9 tane balonla hava taşımacılığı işletmesi kurularak, SHGM tarafından ruhsat almaya hak kazandı.

Böylece 2003 yılında ülkemizde sadece 7 tane olan balon işletmelerinin sayısı, iki kattan fazla artarak 16’ya yükseldi. Balon işletmelerinin sayılarının artması ile birlikte Türk tescilinde bulunan sıcak hava balonlarının sayısı da 34’ten 81’e çıktı.

Sıcak hava balonculuğu konusunda ülkemizin ve dünyanın sayılı cazibe merkezlerinden biri olan Kapadokya’ya uçak seferlerinin başlaması ile artan turist sayısı, balon işletmeciliğinin gelişmesinde büyük rol oynadı.

2007 yılında uçuşların başladığı Nevşehir Kapadokya Havalimanı, SHGM tarafından 2010 yılı başında Open-Sky Havaalanı ilan edildi. Açık Semalar Projesi kapsamında, Türkiye’nin ikili hava ulaştırma anlaşması bulunan 107 ülkenin havayolları, kısıtlama olmaksızın Kapadokya’ya uçuş gerçekleştirme imkanına kavuştu.

Söz konusu proje ile, Kapadokya’ya gelen turist sayısının daha da artması, ülke turizmine ve ekonomisine önemli katkı sağlaması amaçlanıyor.
 

BALON İŞLETMELERİNİN SAYISI ARTTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000