12 Şubat 2009, Perşembe 07:44:21

Bagaj araçları artık elektrikli olacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), trafiği yoğun olan 8 havaalanında akaryakıt ile çalışan bagaj taşıyan araçların tamamının 2010 sonuna kadar elektrikli araçlarla değiştirileceğini açıkladı.
  • EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ BİR KARAR İDİ. KARARIN EFEKTİF UYGULANMASINDA PROFESYONELLERİN DE SORUMLULUK BİLİNCİNDE HAREKET ETMESİNİ BEKLİYORUZ.

SHGM'den yapılan açıklamada; Havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için çalışma başlatıldığı belirtilerek, çalışma kapsamında yer hizmetleri kuruluşlarına, Atatürk, Adana, Adnan Menderes, Antalya, Dalaman, Esenboğa, Milas Bodrum ve Trabzon havaalanlarının terminal bagaj ayırım sahalarında akaryakıt ile çalışan bagaj taşıyan araçların 2009 sonuna kadar yüzde 50'sinin, 2010 sonunda ise tamamının elektrik enerjisiyle hareket eden araçlarla değiştirilmesi talimatının verildiği ifade edildi.

SHGM'nin yakın zamanda, ''Yeşil Havaalanı (Green Airport)'' adıyla başlatmayı planladığı proje kapsamında işletmecilerin ve hizmet sağlayıcıların belli gereklilikleri yerine getirmesi durumunda o havaalanının ''Yeşil Havaalanı'' olarak adlandırılacağı ve kurumların ''Hizmet tarifesinde indirim ile teşvik'' edileceği vurgulandı.

Öte yandan, sivil havacılıkla ilgili faaliyetlerin daha verimli ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla SHGM Kalite Temsilciliği koordinesinde ''Proje Yarışması'' düzenlendi. Tüm personelinin katılımıyla her ay düzenli olarak yapılacağı ifade edilen yarışma kapsamında geçen ay sunulan projelerin incelendiği ve ''Türkiye Hava Sahasından Üst Geçiş Hakkının Müsadelendirilmesi Uygulamasının Kaldırılması'', ''Havaalanı Dışında Check-in'' ve ''SHGM Hizmet Sağlayıcılarının Ödüllendirilmesi'' konulu projelere teşvik ödülü verilmesinin kararlaştırıldığı kaydedildi.

Bagaj araçları artık elektrikli olacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER. UZUN ZAMANDIR BEKLEDİĞİMİZ BİR KARAR İDİ. KARARIN EFEKTİF UYGULANMASINDA PROFESYONELLERİN DE SORUMLULUK BİLİNCİNDE HAREKET ETMESİNİ BEKLİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000