29 Mayıs 2009, Cuma 17:34:42

Ayjet'ten "Operational Level 4"

Uluslararası uçuş yoğunluğunun artması, pilotlar ile hava trafik kontrolörleri arasında uçuş esnasında gerçekleştirilen iletişimin önemini artırması uçuş okulu Ayjet'i harekete geçirdi.
  • AYRICA SUNU DA UNUTMAYALIM KI ARKADASLAR BIZIM SHGM OYLE BIR SHGM LUGU KI DAYATILAN HER TURLU DAYATMAYI KABUL EDIYOR. KENDI YAPMIS OLDUKLARI KANUNLARI MADDELERI BILE UYLAMIYOR UNUTUYOR. MERAK EDENLER BAKSIN BENDEN SOYLEMESI SHY INGILIZCENIN YONETMELIGE BAKSIN ORADA GEREN BILGILERI ALACAKLARDIR.
  • EVET BUNCA YIL NASIL UCUKDU MERAK EDIYORUM. BUNCA YIL UCAN PİLOTLARIN UCURULMASINA NASIL IZIN VERILDI. MADEM BOYLE BIR KURAL VARSA. SUNU SOYLEMEK ISTIYORUM KI BU OLAYLARI BIRAZ POLITIK OLDUGUNU DUSUNUYORUM ACIKCASI. NEDEN MI HOLLANDADA BELCIKADA INGILTEREDE EFENDIM NE BILEYIM ORADA UCANMAYAN PILOTLARA IS BULMAK ICIN OLMASINMI BU UYGULAMA. BIZLERI KOLTUGUMUZDAN ETMEK. BIZLERIMIZIN KOLTUGUMA YABANCILARI OTURTMAK. BIZ BIR FRANSA BIR RUSYA BIR JAPONYA A KADAR OLAMADIK ASIL UZUCU OLAN BU. BU ULKELER BU MADDEYI KABUL ETMEDILER. FRANSAYA UCAN ARDALASLAR BILIRLER ACABA ONUNUZDE BIR FRANSIZ HAVAYOLLARI VARSA NECE KONUSUYORLAR. BEN SOYLEYEYIM FRANSIZCA INGILIZCENIN I SINI DUYAMAZSINIZ.
  • nedense herseye muhalifsiniz,yahu benim filoloji mezunu kadar ingilizce bilmeye ihtiyacım yok ki !mesleki bir ingilizce vardır ve bunu her pilot bilir,siz o sokak ingilizcenizle gelinde bir klerans isteyin bakalım delivery den...manueli okuyamıyorsan işin güçtür ve bugun uçan her pilot uçağının manuellerini okuyabilir,çevirebilir...hepimiz zorluklardan geçtik ve pilot olduk,sizde çalışın sizde olun !babam değil sülalemde pilot yok !çalışın çalışın sonra eleştirin !
  • Toefl dan gecerli not alamayan hic bir kisinin havacilik ile alakasi olmamasi gerekir
  • British Time , Dilko Amerikan Kültür de havacılık dersleri vermeye başlarsa şaşmamak lazım !!! Birde ÖSS ye hazırlık dersleride açın nede olsa lise mezunlarınıda alıyorsunuz. Bari eksik kalan donanımlarıda siz verin !!!
  • Maaesef o berbat ingilizceleri ile uçan kadar çok pilot varki allah muhafaza...bu işler hep torpil ile veya babadan ogula geçtiği için nedense hepsi ingilizcem var der....fakat ingilizce yetersizligi nedeniyle gideegi meydanı bulmakta zorlanan piotlar var...iyiki uçaklar harika teknolojiye sahip yoksa bizim pilotlarınvay haline...
  • Bu işi yurt dışında profesyonel olarak yapan eğitim kurumları var. Altyapıları, öğretmenleri ve teknik donanımları çok iyi seviyede ve çok iyi denetleniyorlar. Ayjet'in fikir olarak bu işe soyunması aykırı değil ama nasıl ve ne derecede başarılı olurlar onu zaman gösterir. Elimin altında internet varken ben böyle bir eğitim için para ödemezdim...
  • ICAO level 4 diye kafadan atma kurs mu olur? Bununla alakalı donanımlı ingilizce hocaları falan nerden buldular,kursun müfredatında neler var çok merak ediyorum.Yahu ICAO Operational Level 4 dediğin min. Intermediate bileceksin kardeşim anlamına gelir.Öyle afilli adlarla milleti kandırmanın ne gereği var.Ayrıca burası uçuş okulu mu ingilizce kursu mu anlamadım.Bırakın bu işleri.Artık işi iyice ticarete dökmek hakkaten uygunsuz.Okul olarak ekonomik kriz yüzünden darda iseniz böyle saçma fikirlerle işin içinden çıkamazsınız.Yarın burada ki öğrenciler de MET-AIR in öğrencileri gibi madur olurlarsa şaşırmam.Milli Eğitim Bakanlığına ICAO Operational Level 4 İngilizce kursu mu açıyoruz dediler orası daha başka bi konu.
  • Pilot olmak için aranan şartlar da üniversite mezunu olmak iyi derecede ingilizce bilmek şarttı hani.Demek Lise mezunlarını kursunuza kaydederken artık onların ingilizce seviyelerine de bakmıyorsunuz e o zaman haklısınız bu kursiyerler yoksa nasıl PİLOT olacak.Olmadı bi de KIŞLA açın askerliğini yapmayan kursiyerleriniz 20.000 euro karşılığında orada askerliklerini de yaparlar. Adam başı 20.000 euro iyi para bu ingilizce kursundan daha parlak bi fikir bence kulak ardı etmeyin :)
  • Eeee Ayjet in artik niye pilot adaylarinda ingilizce yeterliligi aramadigi belli oluyor. Birde kurs verip ordan yolunu bulmak icin. Eskiden Universite mezunu ve ileri seviye ingilizce idi, simdi lise mezunu orta seviye ingilizce. Yakinda okuma yazma bilmeyenleride alirlar.

Son yıllarda İngilizce yetersizliği sebebiyle yaşanan bazı iletişim eksiklikleri, uçak kazalarının yaşanmasına sebep olmuş ve uçuş güvenliği yönünden tehdit kaynağı olarak değerlendirilmiştir.

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) bu olumsuzluğu gidermeye yönelik olarak yeni bir düzenlemeye girmiş ve tüm pilot ve hava trafik kontrolörlerinin en az “Operational Level 4” düzeyinde İngilizce yeterliliğe sahip olmasını zorunlu kılmıştır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren bu standardın tüm pilotlarda aranmasını uygulamaya geçirecek biçimde bir planlama yapmaktadır.

Uçuş eğitiminde dört yıl gibi kısa bir sürede verdiği eğitimin kalitesiyle ve yetiştirdiği pilotların hava yolları tarafından tercih edilmesiyle önemli bir başarı gösteren Ayjet Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu, sektörün bu ihtiyacının karşılanmasında da öncü rol oynayarak, pilot ve hava trafik kontrolörlerinin girecekleri “ICAO Operational Level 4” İngilizce sınavına hazırlanmalarını sağlayacak kursu açmayı planlamaktadır. Belirli bir İngilizce altyapısı olan pilot ve hava trafik kontrolörleri için Kemer-Edu Yurtdışı Eğitim Danışmanlık ve Ayjet işbirliği ile Ayjet Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu bünyesinde, 100 saat ve 5 haftada verilecek olan “ICAO Operational Level 4” kursunun 6 Temmuz 2009 tarihinde başlatılması planlanmaktadır.

Uçuş güvenliğinin artırılmasına çok olumlu katkı sağlayacağı değerlendirilen bu uygulamaya Ayjet Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu, bir eğitim kurumu olmanın duyarlılığı ile yaklaşmakta ve havacılık sektöründe önemli bir ihtiyacın karşılanmasında etkin bir rol oynamaktadır.

Ayjet'ten "Operational Level 4"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 15 yıl önce
AYRICA SUNU DA UNUTMAYALIM KI ARKADASLAR BIZIM SHGM OYLE BIR SHGM LUGU KI DAYATILAN HER TURLU DAYATMAYI KABUL EDIYOR. KENDI YAPMIS OLDUKLARI KANUNLARI MADDELERI BILE UYLAMIYOR UNUTUYOR. MERAK EDENLER BAKSIN BENDEN SOYLEMESI SHY INGILIZCENIN YONETMELIGE BAKSIN ORADA GEREN BILGILERI ALACAKLARDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
EVET BUNCA YIL NASIL UCUKDU MERAK EDIYORUM. BUNCA YIL UCAN PİLOTLARIN UCURULMASINA NASIL IZIN VERILDI. MADEM BOYLE BIR KURAL VARSA. SUNU SOYLEMEK ISTIYORUM KI BU OLAYLARI BIRAZ POLITIK OLDUGUNU DUSUNUYORUM ACIKCASI. NEDEN MI HOLLANDADA BELCIKADA INGILTEREDE EFENDIM NE BILEYIM ORADA UCANMAYAN PILOTLARA IS BULMAK ICIN OLMASINMI BU UYGULAMA. BIZLERI KOLTUGUMUZDAN ETMEK. BIZLERIMIZIN KOLTUGUMA YABANCILARI OTURTMAK. BIZ BIR FRANSA BIR RUSYA BIR JAPONYA A KADAR OLAMADIK ASIL UZUCU OLAN BU. BU ULKELER BU MADDEYI KABUL ETMEDILER. FRANSAYA UCAN ARDALASLAR BILIRLER ACABA ONUNUZDE BIR FRANSIZ HAVAYOLLARI VARSA NECE KONUSUYORLAR. BEN SOYLEYEYIM FRANSIZCA INGILIZCENIN I SINI DUYAMAZSINIZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nedense herseye muhalifsiniz,yahu benim filoloji mezunu kadar ingilizce bilmeye ihtiyacım yok ki !mesleki bir ingilizce vardır ve bunu her pilot bilir,siz o sokak ingilizcenizle gelinde bir klerans isteyin bakalım delivery den...manueli okuyamıyorsan işin güçtür ve bugun uçan her pilot uçağının manuellerini okuyabilir,çevirebilir...hepimiz zorluklardan geçtik ve pilot olduk,sizde çalışın sizde olun !babam değil sülalemde pilot yok !çalışın çalışın sonra eleştirin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Toefl dan gecerli not alamayan hic bir kisinin havacilik ile alakasi olmamasi gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
British Time , Dilko Amerikan Kültür de havacılık dersleri vermeye başlarsa şaşmamak lazım !!! Birde ÖSS ye hazırlık dersleride açın nede olsa lise mezunlarınıda alıyorsunuz. Bari eksik kalan donanımlarıda siz verin !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Maaesef o berbat ingilizceleri ile uçan kadar çok pilot varki allah muhafaza...bu işler hep torpil ile veya babadan ogula geçtiği için nedense hepsi ingilizcem var der....fakat ingilizce yetersizligi nedeniyle gideegi meydanı bulmakta zorlanan piotlar var...iyiki uçaklar harika teknolojiye sahip yoksa bizim pilotlarınvay haline...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu işi yurt dışında profesyonel olarak yapan eğitim kurumları var. Altyapıları, öğretmenleri ve teknik donanımları çok iyi seviyede ve çok iyi denetleniyorlar. Ayjet'in fikir olarak bu işe soyunması aykırı değil ama nasıl ve ne derecede başarılı olurlar onu zaman gösterir. Elimin altında internet varken ben böyle bir eğitim için para ödemezdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ICAO level 4 diye kafadan atma kurs mu olur? Bununla alakalı donanımlı ingilizce hocaları falan nerden buldular,kursun müfredatında neler var çok merak ediyorum.Yahu ICAO Operational Level 4 dediğin min. Intermediate bileceksin kardeşim anlamına gelir.Öyle afilli adlarla milleti kandırmanın ne gereği var.Ayrıca burası uçuş okulu mu ingilizce kursu mu anlamadım.Bırakın bu işleri.Artık işi iyice ticarete dökmek hakkaten uygunsuz.Okul olarak ekonomik kriz yüzünden darda iseniz böyle saçma fikirlerle işin içinden çıkamazsınız.Yarın burada ki öğrenciler de MET-AIR in öğrencileri gibi madur olurlarsa şaşırmam.Milli Eğitim Bakanlığına ICAO Operational Level 4 İngilizce kursu mu açıyoruz dediler orası daha başka bi konu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Pilot olmak için aranan şartlar da üniversite mezunu olmak iyi derecede ingilizce bilmek şarttı hani.Demek Lise mezunlarını kursunuza kaydederken artık onların ingilizce seviyelerine de bakmıyorsunuz e o zaman haklısınız bu kursiyerler yoksa nasıl PİLOT olacak.Olmadı bi de KIŞLA açın askerliğini yapmayan kursiyerleriniz 20.000 euro karşılığında orada askerliklerini de yaparlar. Adam başı 20.000 euro iyi para bu ingilizce kursundan daha parlak bi fikir bence kulak ardı etmeyin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eeee Ayjet in artik niye pilot adaylarinda ingilizce yeterliligi aramadigi belli oluyor. Birde kurs verip ordan yolunu bulmak icin. Eskiden Universite mezunu ve ileri seviye ingilizce idi, simdi lise mezunu orta seviye ingilizce. Yakinda okuma yazma bilmeyenleride alirlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000