22 Mayıs 2010, Cumartesi 17:27:01

ARIDURU: "TÜRKİYE, BÖLGENİN LİDERİ"

SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, Türkiye’nin Eurocontrol başkan yardımcılığı görevine getirileceğini açıkladı. Arıduru ayrıca, bu yıl 400 yabancı uçağa hangar bakımı verileceğini kaydetti.
  • Genel havacılık gelişmeden, küçük uçaklar artmadan, yeterli alt yapı olmadan pompalanmaya çalışılan havacılık sektörümüz bataklığın üzerine inşaa edilen gökdelene benzer. Mutlaka ve mutlaka GENEL HAVACILIK GELISMELI, kucuk ucaklar artmali ve oncelikle alt yapı geliştirilmelidir.
  • SHGM şirketlerde çalışan Kontrol pilotlarını kendi bünyesine çekmeli ki bu pilotlar kontrol görevlerini eksiksiz yapsın. Bakalım durum nasıl olur? He para, kaynak demeyin zaten var.
  • SHGM maaşları arttırmadığı sürece yeterli eleman bulamaz,çalışanlara en azından mesai ücreti verilmeli...
  • ÜLKEMİZDE HAVACILIĞIMIZIN GELİŞMESİ İÇİN DEVLETİN YAPTIĞI SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMAK OLMUŞTUR. BU DA SADECE SN ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM’IN BAŞARISIDIR. SN ALİ ARIDURU İSE, HALA MİLLİ MEVZUATLARIMIZI AB BİRLİĞİ HAVACILIK STANDARTLARINA EŞ DEĞER HALE GETİREBİLMİŞ BİLE DEĞİLDİR. HALA İLGİLİ SHGM KANUNLARI, Fİ TARİHİNDEN KALMA BİRÇOK YÖNETMELİK VE GENELGELER ULUSLAR ARASI HAVACILIK STANDARTLARININ ALTINA DÜŞMÜŞTÜR VE ÇELİŞKİ İÇERİSİNDEDİR. BİR ŞEYLER YAPIYOR GÖZÜKMEK YERİNE, SN ALİ ARIDURU ÖNCE BUNLARI DÜZELTSİN. ÇÜNKÜ BİR ÜLKEYİ İLERİYE GÖTÜRECEK OLAN ASIL KENDİ ÇAĞDAŞ MİLLİ MEVZUATLARIDIR. AYRICA KAZALAR ARTMAYA BAŞLADI, SHOW’U VE POLİTİKA YAPMAYI BIRAKALIM, LÜTFEN? ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM. SAYGILAR.
  • Devletimiz amerika ve avrupadaki gibi hak edene hak ettiği parayı verirse SHGM ve diğer kurumlar ellerindeki kaliteli personeli kaçırmaz ve kaliteli insanlar çalışır. Çalışanlar memur değilde sözleşmeli personel olursa kimse işini savsaklayamaz. SHGM olması gerektiği düzeyde değil. Ali Arıduru Bey ülkemiz için çok büyük bir şans çok kaliteli işlere imza atıyor. Bölge müdürlüğünü bırakın daha genel müdürlükte yeterli personel yok malesef.
  • HEM ICAO, JAA, ECAC VS ÜYESİ ÜLKEYİZ DİYORUZ, HEM EĞİTİMDEN SORUMLU ECAC ÜYESİ BİR ÜLKEYİZ DİYORUZ HEM DE ÜLKEMİZDE HAVACILIĞIMIZ GELİŞTİ DİYORUZ, AMA DİĞER YANDAN HALA TÜRKİYE ÇAPINDA NE SHGM’NİN ORGANİZASYON YAPISI YETERLİ, NE DENETİM EKİPLERİMİZİN TECRÜBELERİ VE DE SAYILARI YETERLİ, NE HAVACILIK KAZALARI OLDUĞUNDA BAĞIMSIZ BİR KAZA TAHKİKAT KURUMUMUZ VAR, AYRICA HAVACILIK OKULLARIMIZDA BİR TAKIM EĞİTİM SORUNLARI DA CİDDİ BOYUTLARDA, ÇÜNKÜ SON KAZA ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ BU NASIL İŞDİR DE SHGM BU SORUNLARI HALA DÜZELTEMİYOR, ÇÖZEMİYOR? LÜTFEN BU SORULARA CEVAP VERİLSİN. SAYGILAR.
  • SAYIN ALİ ARIDURU GERÇEKTEN UÇUŞ EMNİYETİNE ÖNEM VERİYORSA, 5431 SAYILI KANUNUN 3NCÜ MADDESİ GEREĞİ, BU KADAR BÜYÜYEN HAVACILIK SEKTÖRÜ KARŞISINDA, ÖNCE SHGM’NİN TÜRKİYE ÇAPINDAKİ BÖLGESEL TEŞKİLATLANMASINI TAMAMLASIN. ADANA DAHİL OLMAK ÜZERE, UÇUŞ OKULLARININ VE HAVACILIK FAALİYETLERİNİN YOĞUN BULUNDUĞU BÖLGELERDE SHGM’NİN NİÇİN HALA BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ VEYA TEMSİLCİLİKLERİ YOK. KOSKOCA ANTALYA VE İSTANBUL DA İSE GÖSTERMELİK TEMSİLCİLİKLERLE İŞLER YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR. BU SON DERECE EMNİYETSİZLİK VE SORUMSUZLUKTUR. BAŞTA İSTANBUL OLMAK ÜZERE, ANTALYA, İZMİR, DALAMAN, ADANA, GİBİ BÖLGELERDE KESİNLİKLE SHGM’NİN GERÇEK DENETİM GÜCÜNÜN SÜREKLİ OLMASI GEREKİR. EĞER BU GÜÇ YOKSA, BİLİNİZ Kİ KAZALARIN ARDA ARDAYA GELMESİ KAÇINI

SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, Türk sivil havacılığının geldiği nokta ile ilgili AirportHaber'e önemli açıklamalar yaptı. Arıduru, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde Avrupa Havacılık Güvenliği örgütü Eurocontrol’ün başkan yardımcılığı görevine getirileceğini söyleyerek, “Kararı aldık ama deklarasyonu için biraz daha süreye ihtiyacımız var” dedi.
 
Türk sivil havacılığının ekonomik krize direnç gösterdiğini söyleyen Arıduru, “Avrupa’da yaşanan küresel krizlerden etkilenen ve iflas eden işletmeler var. Sadece Avrupa’da 60’a yakın işletme kapandı. Ama Türkiye’de ekonomik gerekçelerle hiçbir işletme kapanmadı. Filomuzdaki uçak sayısında da inanılmaz bir artış yaşadık. Yolcularımız ve hava trafiğinde müthiş artışlar yaşadık. Son 3 yıllık artışlara baktığımız zaman en fazla artışla Türkiye ön planda” dedi.
 
Arıduru, Eylül ayındaki Ulaştırma Şurası’nda belirlenen hedeflere de değindi. Arıduru şöyle konuştu:
 
“2023 yılı için ortaya koyduğumuz hedefleri yakalayacağımıza inanıyorum. 5’er yıllık periyotlarla yolumuza devam edeceğiz. Türkiye atılımları ile sadece uçak ve yolcu sayısı değil, komşu ülkelerde havacılıkla ilgilenen eğitimlerini de hedefliyor. Türkiye’nin eğitim ve bakım merkezi olması konusunda ortaya koyduğumuz hedefleri de 2009 yılı sonu içinde önemli oranda yakaladık.”
 
Türkiye’nin bakım ve eğitim açısından bölgesinin lideri olacağını da kaydeden Arıduru şöyle devam etti:
 
“2007–2008 yılına kadar kendi uçaklarımızın bakımı dâhil, Türkiye yasal yetki alamadığı için dışarıya ciddi paralar ödüyorduk. 2008 Ocak ayında bu yetkiyi aldık. Gözümüzü komşu ülkelerde bulunan 2.500 uçağın bakımına diktik. 2009’da ise 217 yabancı bayraklı uçağın hangar bakımlarının Türkiye’de yapıldığını görüyoruz. Bu yıl bunu da 400’e çıkaracağımızı düşünüyorum. Türkiye artık bölgesinin sivil havacılıkta da bakımda ve eğitimde de hem merkezi hem bölgesinin lideri.”

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru'nun çarpıcı açıklamaları bu akşam saat 20:00'da Airport TV Ana Haber Bülteni'nde... Sakın kaçırmayın!

ARIDURU: "TÜRKİYE, BÖLGENİN LİDERİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Genel havacılık gelişmeden, küçük uçaklar artmadan, yeterli alt yapı olmadan pompalanmaya çalışılan havacılık sektörümüz bataklığın üzerine inşaa edilen gökdelene benzer. Mutlaka ve mutlaka GENEL HAVACILIK GELISMELI, kucuk ucaklar artmali ve oncelikle alt yapı geliştirilmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM şirketlerde çalışan Kontrol pilotlarını kendi bünyesine çekmeli ki bu pilotlar kontrol görevlerini eksiksiz yapsın. Bakalım durum nasıl olur? He para, kaynak demeyin zaten var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM maaşları arttırmadığı sürece yeterli eleman bulamaz,çalışanlara en azından mesai ücreti verilmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ÜLKEMİZDE HAVACILIĞIMIZIN GELİŞMESİ İÇİN DEVLETİN YAPTIĞI SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇMAK OLMUŞTUR. BU DA SADECE SN ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM’IN BAŞARISIDIR. SN ALİ ARIDURU İSE, HALA MİLLİ MEVZUATLARIMIZI AB BİRLİĞİ HAVACILIK STANDARTLARINA EŞ DEĞER HALE GETİREBİLMİŞ BİLE DEĞİLDİR. HALA İLGİLİ SHGM KANUNLARI, Fİ TARİHİNDEN KALMA BİRÇOK YÖNETMELİK VE GENELGELER ULUSLAR ARASI HAVACILIK STANDARTLARININ ALTINA DÜŞMÜŞTÜR VE ÇELİŞKİ İÇERİSİNDEDİR. BİR ŞEYLER YAPIYOR GÖZÜKMEK YERİNE, SN ALİ ARIDURU ÖNCE BUNLARI DÜZELTSİN. ÇÜNKÜ BİR ÜLKEYİ İLERİYE GÖTÜRECEK OLAN ASIL KENDİ ÇAĞDAŞ MİLLİ MEVZUATLARIDIR. AYRICA KAZALAR ARTMAYA BAŞLADI, SHOW’U VE POLİTİKA YAPMAYI BIRAKALIM, LÜTFEN? ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Devletimiz amerika ve avrupadaki gibi hak edene hak ettiği parayı verirse SHGM ve diğer kurumlar ellerindeki kaliteli personeli kaçırmaz ve kaliteli insanlar çalışır. Çalışanlar memur değilde sözleşmeli personel olursa kimse işini savsaklayamaz. SHGM olması gerektiği düzeyde değil. Ali Arıduru Bey ülkemiz için çok büyük bir şans çok kaliteli işlere imza atıyor. Bölge müdürlüğünü bırakın daha genel müdürlükte yeterli personel yok malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HEM ICAO, JAA, ECAC VS ÜYESİ ÜLKEYİZ DİYORUZ, HEM EĞİTİMDEN SORUMLU ECAC ÜYESİ BİR ÜLKEYİZ DİYORUZ HEM DE ÜLKEMİZDE HAVACILIĞIMIZ GELİŞTİ DİYORUZ, AMA DİĞER YANDAN HALA TÜRKİYE ÇAPINDA NE SHGM’NİN ORGANİZASYON YAPISI YETERLİ, NE DENETİM EKİPLERİMİZİN TECRÜBELERİ VE DE SAYILARI YETERLİ, NE HAVACILIK KAZALARI OLDUĞUNDA BAĞIMSIZ BİR KAZA TAHKİKAT KURUMUMUZ VAR, AYRICA HAVACILIK OKULLARIMIZDA BİR TAKIM EĞİTİM SORUNLARI DA CİDDİ BOYUTLARDA, ÇÜNKÜ SON KAZA ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ BU NASIL İŞDİR DE SHGM BU SORUNLARI HALA DÜZELTEMİYOR, ÇÖZEMİYOR? LÜTFEN BU SORULARA CEVAP VERİLSİN. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN ALİ ARIDURU GERÇEKTEN UÇUŞ EMNİYETİNE ÖNEM VERİYORSA, 5431 SAYILI KANUNUN 3NCÜ MADDESİ GEREĞİ, BU KADAR BÜYÜYEN HAVACILIK SEKTÖRÜ KARŞISINDA, ÖNCE SHGM’NİN TÜRKİYE ÇAPINDAKİ BÖLGESEL TEŞKİLATLANMASINI TAMAMLASIN. ADANA DAHİL OLMAK ÜZERE, UÇUŞ OKULLARININ VE HAVACILIK FAALİYETLERİNİN YOĞUN BULUNDUĞU BÖLGELERDE SHGM’NİN NİÇİN HALA BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİ VEYA TEMSİLCİLİKLERİ YOK. KOSKOCA ANTALYA VE İSTANBUL DA İSE GÖSTERMELİK TEMSİLCİLİKLERLE İŞLER YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR. BU SON DERECE EMNİYETSİZLİK VE SORUMSUZLUKTUR. BAŞTA İSTANBUL OLMAK ÜZERE, ANTALYA, İZMİR, DALAMAN, ADANA, GİBİ BÖLGELERDE KESİNLİKLE SHGM’NİN GERÇEK DENETİM GÜCÜNÜN SÜREKLİ OLMASI GEREKİR. EĞER BU GÜÇ YOKSA, BİLİNİZ Kİ KAZALARIN ARDA ARDAYA GELMESİ KAÇINI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000