08 Aralık 2010, Çarşamba 10:55:02

ARIDURU: "HEP BİRLİKTE TARİH YAZDIK"

7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü, İstanbul'da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Geceye ev sahipliği yapan SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru önemli açıklamalarda bulundu...
  • canı sıkılan kardeşim.toy abisi muhabbetini bırak 5700 kaç kişiye ekmek sağlıyo ona bak.ve hangi şartlarda sağladığına bak.kıskanıyosan sen de al tepe tepe kullan.belki dubaide bi çay içersin.torunlarına da anlatırsın.benim de bir tek üzüldüğüm konu safa inspektörlerinin airbus eğitimi alıp boeing uçaklarında insp.yapıp bi sürü boş bulgu yapmaları veya boeing eğitimi alıp airbus uçaklarını denetlemek zorunda olmaları.burda sivil havacılık altyapısı çok gerekli.zaman lazım.
  • ben bir tek lisans sınırlama konularında net görüş bildirmeyen yıl okul dönem hesabı ile kafaları karıştıran birde Sabiha Gökçen'i adam eden Pegasus Havayollarını hedef alan TÜRK SİVİL HAVACILIK YÖNETİMİNİ ayıplıyorum.Bir köy tarlasını size hediye eden Pegasus Havayolları yönetimine nezaket bile göstermiorsunuz.bari emeği geçenlere deseydiniz bana ne sabancıdan bana ne arıdurudan bana ne yalçından bana ne topsakallı tevfikden.
  • sen toy olmasan 5700 kg nin ne manaya geldiğini bilirdin.bu ayrı bir iş kapısıdır.zoruna gitmesin.biz kel halimizle 340 ı da yaladık yuttuk ama sen gibi dengesizlere buradan yazıyoruz.al 340 ında senin olsun.mr aliduru neyin tarihinden bahsediyor.limitationlar easa lisansları yok okul mezununa şöyle yok 2000 mezununa böyle.yok alaylıya böyle.neyin limitlemesi neyin tahditlemesi.bir önce sivil havacılık olarak görüş açıklayın.hala bekliyoruz.
  • Burada yapılan yorumların %90 nın tek elden çıktığı okadar belli ki.. Adam tutturmuş 5700 kg hafif kaç uçak var diy.. sarmış ordan yürümüş !! Konu ne uçuş emniyeti.. Vatandaş ne diyor 5700 kg dan az kaç uçak var ondan haber ver !! Ya anlama -okuma özürlü yada daha çok toy abisi...
  • SN ALİ ARI DURU’NUN SİVİL HAVACILIK GÜNÜ KUTLAMASINDA YAPTIĞI KONUŞMADA UÇUŞ EMNİYETİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ DEMESİ ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ(!) ŞU ANDA SHGM’NİN MEVCUT ORGANİZASYON YAPISI VE UZUN ZAMANDIR ATANMASI YAPILMAMIŞ BOŞ KADROLAR, VEKİL ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN DURUMU, KALİFİYE PERSONEL VE INSPECTOR YETERSİZLİĞİ İLE ZATEN UÇUŞ EMNİYETİNDEN BOL BOL TAVİZ VERİLİYOR. AMA HALA DA BUNLARI ANLAMAMAZLIKTAN GELİNEREK, BU AÇIKLAMALARLA NE ANLATMAYA ÇALIŞIYOR, İŞTE BUNU ANLAMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR. YETERSİZ HAVACILIK BİLİNCİMİZDEN DOLAYI, BU ALT YAPISIZ HIZLI GELİŞİM KARŞISINDA UÇUŞ EMNİYETİNDEN TAVİZ VERİP VERMEDİĞİMİZİ BİLE İDRAK EDECEK DURUMDA DEĞİLİZ. ANLADIĞIMIZDA DA O ZAMAN İNŞALLAH İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLMAZ. DAHA DA FAZLA KAZALAR OLMAZ. ÜM
  • sadece uçağı tarlalarının üzerinde gören köylüler uçağa binmeye başladı bu nasıl yapıldı devletin hertürlü teşviki ile yapıldı zarar etsen bile uçacaksın OY alacaksın zararı hazineden karşılayacaksın
  • Bir tavsiyede bulunmak isterim, Rana hn. bir talimat verin ülkedeki uçakların ağırlıklarına göre sayılarını istatistiklerini bir çıkartsın. Türk şahış ve şirketlerinin GERÇEK sahibi olduğu uçak sayılarına gerçekçi olarak bir bakın. 5700KGdan hafif uçakların sayısına bir bakın lütfen. Yunanistan bile bizden binlerce uçak daha fazlasına sahip. Nasıl bir tarih yazıldı acaba ?
  • Ülkemizde havayollarının gelişiyor olması gerçeği toplam sivil havacılığımızın iyileştiği anlamına gelmiyor kesinlikle. Kendimizi kandırmayalım sahip olduğumuz uçak sayıları pek çok ülke ile kıyaslandığında çok çok azdır. Ağırlığı 5700kg. dan hafif olan genel havacılık uçak sayımız 100 bile değil. Genç ve tecrübesiz pilotlarımız iş bulamıyor ülkede yabancı pilotlar cirit atıyor, bu nasıl gelişmedir ? Genel Havacılık muhakkak desteklenmeli ve genel havacılık ruhsatına ticaret müsadesi verilmeli ki fiyatı duşük olan uçak sayıları artsın, her kentimizde 2-3 tane küçük uçak olabilsin ve genç pilotlarımız bu uçaklarda uçabilsinler tecrübelenip havayollarına öyle geçsinler. Sn. Arıduru GENEL HAVACILIK gerçeklerinden neden bashsetmiyorsunuz?
  • Bir ülkenin havacılık gücü ve kapasitesi ancak sahip olduğu küçük uçak sayısı ile ölçülür. Bu toplantılarda konuşulan uçakların nerede ise tamamı ingiliz leasingleri ile alınmış uçaklardır. Bugün Avrupa'nın en küçük ülkelerinde dahi küçüç uçak sayıları binlerin üzerinde bizde ise 100'ün altındadır 5700kg hafif uçaklar. Bu toplantılarda körler sağırlar birbirini ağırlar, hava yolları gelişmedi ki zaten OLMASI GEREKEN BU İDİ. Ülkenin her yerinde meydanlar var neden tek motorlu-çift motrlu küçük uçaklar yok ? Bu uçakların fiyatı milyon dolarlar değil sadece 100bin dolarlarda iken SHGM bu sektörü neden desteklemiyor sürekli köstekliyor ? Asla unutulmaması gerekir bir ülkenin havacılık kalitesini küçük uçaklarının sayısı gösterir.
  • Gene çıkmışlar başarılarından havacılığımızın gelişiminden vs. bahsediyorlar. Kimse farkında değil mi bu bahsedilen büyümenin birde 2. sayfası var. Filo büyüyor uçuşlar artmakta paralelinde personel sayısıda artmaktadır. Peki sevgili otoritemiz bu konuda ne yapmaktadır. Neden birgün çıkıpta herhangi bir toplantıda ekipler hakkında konusmamaktadırlar. Dünya ilerlerken biz geriye doğru gidiyoruz. Yıllar gecti içhatlar kısa bacaklar uçak sayısı inanılmaz sekilde artmış ekiplerin yorgunlukları kat kat artmıştır. Sen uçuş emniyetinden bahsediyorsan bu konuyu göz ardı edemezsin. Bakın camiadan biri olarak bu sekilde yorgun çağdışı kurallarla uçmaya devam edersek uçuş emniyeti diye birşey kalmayacak. Uçak ne kadar teknolojik olursa olsun insan kul

Havacılık camiasının önde gelen isimlerinin bir araya geldiği İstanbul WOW Airport Otel'deki gecede konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, "Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım sürpriz Çin ziyareti nedeniyle aramızda bulunamıyor" diyerek sözlerine başladı.

Arıduru, "Öncelikle hepinizi en içten sevgi ve saygılarımla selamlıyor, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısı ile düzenlediğimiz bu gecede sizlerle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirerek sözlerime başlamak istiyorum.

Uluslararası sivil havacılığın evrensel kurallarını belirleyerek, dünya genelinde emin ve düzenli bir şekilde işlemesi amacıyla kurulan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO), 1992 yılında aldığı bir genel kurul kararı ile kuruluş tarihi olan 7 Aralık’ı  “Uluslararası Sivil Havacılık Günü” olarak ilan etti.

Bizler de, ICAO üyesi 190 ülkede olduğu gibi, ülkemizde bu önemli günü çeşitli etkinlerle kutluyoruz. Türk sivil havacılığımızın geçmiş yıllardaki mazisini ve bugün geldiğimiz noktayı düşündüğümüzde, Dünya Sivil Havacılık Günü, ülkemiz için çok daha büyük anlam taşıyor ve bu coşkuyu hak ediyor. Çünkü sivil havacılığımız coştukça coştu.  Bu çerçevede, sivil havcılığımızın ulusal ve uluslararası alanda gelişmesinde çok önemli katkılar sağlayan siz değerli konuklarımızın ve Türk sivil havacılık sektörünün tüm çalışanlarının Sivil Havacılık Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

ICAO her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tema belirleyerek üyelerine duyurdu. Bu yılki temamız “ Gezegenimizde, Emniyetli, Güvenli ve Sürdürülebilir Havacılık” Bu tema sizin de bilginiz gibi sivil havacılık faaliyetlerinin küresel bir bütünlük arz ettiğine ve üye ülkelerin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliği çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Bu temayı değerlendirmek ve ülkemizdeki yansımasını tüm yönleri ile ortaya koyabilmemiz için öncelikli olarak sivil havacılığımızdaki gelişmeleri ve hep birlikte yazdığımız başarı hikayemizi kısaca özetlemek istiyorum" dedi.



SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, sözlerine "Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın 2003 yılında ortaya koyduğu ‘Her Türk Vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecektir”  hedefi çerçevesinde sivil havacılığımızda yaşanan gelişmelerin gurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bölgesel Havacılık Politikası kapsamında sivil havacılıkta köklü bir değişim ve dönüşüm sürecini başlatan Ulaştırma Bakanımızın bu konuda ortaya koyduğu büyük irade ve kararlılık, Türk Sivil Havacılığımızda hep birlikte bir tarih yazmamıza vesile oldu.

“Sivil havacılık serbestleşsin, özel sektöre ve rekabete açılsın” dedik, havayolu lüks olmaktan çıktı ve herkesin kullanabileceği bir ulaşım modu haline geldi. Hem sektörümüz hem vatandaşımız kazandı.

“Yurt içinde 20 nokta az, atıl havaalanlarını hizmete açalım. Yurt içinde her noktaya uçulsun” dedik, bugün Türkiye’nin 46 noktasına uçuyor hale geldik. 2002 yılında 8.5 milyon olan iç hat yolcumuz, bugün 45 milyona ulaştı. Avrupa’da iç hatlarda en hızlı büyüyen ülke konumundayız. Dış hatlarla yaşanan artışla birlikte yıl sonunda 100 milyona yaklaşan bir yolcuya ulaşacağız.

“Yurt dışında 60 nokta yeterli değil, Türk vatandaşının Dünya’da uçamayacağı yer kalmasın” dedik, ikili hava ulaştırma anlaşmalarını revize ettik, yeni anlaşmalar imzaladık ve yurt dışı uçuş nokta sayımızı iki katından fazla arttırarak 130’a yükselttik.

“Uçak filomuz hayallerimizi gerçekleştirmek için yeterli değil, filomuzu büyütelim” dedik, 2002 yılında 110 uçağa sahip olan sivil havacılığımız, 2009 yılı sonunda 300, bugün ise 350’ye ulaştı.  Sahip olduğumuz uçak sayısını 8 yılda üçe katladık.

2002 yılında sayıları 14 olan hava taşıma işletmesinin cirosu 2.2 milyar dolar iken,  aradan geçen zamanda sadece havayolu işletmelerimizin cirosu 5 kat artarak 12 milyar dolara ulaştı.

Havayolu işletmelerimiz Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu işletmeleri olmalarının yanında, verdikleri hizmetlerle uluslararası alanda pek çok ödüle layık görülüyor. Ve  dünya genelinde yaptıkları ortaklık ve sponsorluklar aracılığıyla da büyümelerine hız katıyor. Havaalanı terminal binalarımız, dünyanın önde gelen kuruluşlarından ödüller alıyor. Terminal işletmecilerimiz, girdikleri ihaleler ile dünya genelinde ülkemizin adını başarıyla temsil ediyor. Yer hizmetleri kuruluşlarımız, havaalanı işleticilerimiz, ikram kuruluşlarımız gün geçmiyor ki bir ödül almasın veya bir başarıya imza atmasın" diyerek devam etti.



Arıduru, daha sonra "emniyetli, güvenli ve sürdürülebilir havacılık" çercevesinde bir değerlendirme yaptı. SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, "Uçuş Emniyeti ve Havacılık Güvenliği’nin en üst seviyede sağlanması geçtiğimiz yıl 4882 denetim gerçekleştirdik. 2002 yılında havacılık sektörünün tüm alanlarında sadece 528 denetim yapılıyordu. Sektör 5 kat büyüdü demiştik, denetimlerimiz neredeyse 10 kat arttı. 2009 yılında yerli ve yabancı havayolu işletmelerinin hava araçlarına yapılan emniyet denetimlerinde Türkiye, 44 üyesi bulunan Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) içinde Fransa ve Almanya’dan sonra en çok hava aracı emniyet denetimi yapan 3. ülke konumuna yükseldi.
 
Öncelikle, bakım alanında yaşanan gelişmeler ve bölgesel işbirliği toplantıları ile oluşturulan uluslararası zemin, sivil havacılığımızın önümüzdeki 10 yıl içinde bölgesindeki lider konumunu dünyaya taşıyabileceği çok önemli başarıları beraberinde getirecektir" ifadelerini kullandı.

SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, "Son olarak oluşturduğumuz bu güzel tablonun sürdürülebilmesi için ICAO teması çerçevesinde özellikle Emniyet ve Güvenlik konularında hiçbir tavize ve ihmale yer vermeden, faaliyetlerinizi sürdüreceğinize dair isteğimi ve bu konudaki inancımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Genel Müdürlüğümüzün büyük bir özveri ile çalışan personeline sizlerin huzurunda bir kez daha içtenlikle teşekkür etmek istiyorum. Sivil havacılığımızda yaşanan gelişmelerin gizli kahramanları olarak gayretiniz takdire şayandır, hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Konuşmama son verirken Dünya Sivil Havacılık Günümüzü bir kez daha kutluyor, bu güzel gecenin tüm katılımcılar için en iyi şekilde geçmesini diliyor, sivil havacılığımızın daha büyük başarılara imza atması temennisiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Arıduru ayrıca, Türk Hava Yolları'ndaki büyümenin kontrolsüz olmadığını ve her adımının kontrol edildiğini ifade etti. Arıduru, özel sektöre de gönderme yaparak, "Kimse gücenmesin ama şuan gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki SHGM özel müteşebbisin 5 yıl önündedir. Biz özel sektörden daha büyük adımlar bekliyoruz" dedi.

Eski sivil havacılık genel müdürlerine birer plaket verilen gecede, havacılık sektör temsilcileri de Sivil Havacılık Genel Müdürü Arıduru'ya plaket sundu. Yurt dışında bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın plaketini de Arıduru aldı.






 

GALERİ İÇİN TIKLAYIN

2. GALERİ İÇİN TIKLAYIN

3. GALERİ İÇİN TIKLAYIN

ARIDURU: "HEP BİRLİKTE TARİH YAZDIK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 13 yıl önce
canı sıkılan kardeşim.toy abisi muhabbetini bırak 5700 kaç kişiye ekmek sağlıyo ona bak.ve hangi şartlarda sağladığına bak.kıskanıyosan sen de al tepe tepe kullan.belki dubaide bi çay içersin.torunlarına da anlatırsın.benim de bir tek üzüldüğüm konu safa inspektörlerinin airbus eğitimi alıp boeing uçaklarında insp.yapıp bi sürü boş bulgu yapmaları veya boeing eğitimi alıp airbus uçaklarını denetlemek zorunda olmaları.burda sivil havacılık altyapısı çok gerekli.zaman lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben bir tek lisans sınırlama konularında net görüş bildirmeyen yıl okul dönem hesabı ile kafaları karıştıran birde Sabiha Gökçen'i adam eden Pegasus Havayollarını hedef alan TÜRK SİVİL HAVACILIK YÖNETİMİNİ ayıplıyorum.Bir köy tarlasını size hediye eden Pegasus Havayolları yönetimine nezaket bile göstermiorsunuz.bari emeği geçenlere deseydiniz bana ne sabancıdan bana ne arıdurudan bana ne yalçından bana ne topsakallı tevfikden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen toy olmasan 5700 kg nin ne manaya geldiğini bilirdin.bu ayrı bir iş kapısıdır.zoruna gitmesin.biz kel halimizle 340 ı da yaladık yuttuk ama sen gibi dengesizlere buradan yazıyoruz.al 340 ında senin olsun.mr aliduru neyin tarihinden bahsediyor.limitationlar easa lisansları yok okul mezununa şöyle yok 2000 mezununa böyle.yok alaylıya böyle.neyin limitlemesi neyin tahditlemesi.bir önce sivil havacılık olarak görüş açıklayın.hala bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Burada yapılan yorumların %90 nın tek elden çıktığı okadar belli ki.. Adam tutturmuş 5700 kg hafif kaç uçak var diy.. sarmış ordan yürümüş !! Konu ne uçuş emniyeti.. Vatandaş ne diyor 5700 kg dan az kaç uçak var ondan haber ver !! Ya anlama -okuma özürlü yada daha çok toy abisi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SN ALİ ARI DURU’NUN SİVİL HAVACILIK GÜNÜ KUTLAMASINDA YAPTIĞI KONUŞMADA UÇUŞ EMNİYETİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ DEMESİ ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ(!) ŞU ANDA SHGM’NİN MEVCUT ORGANİZASYON YAPISI VE UZUN ZAMANDIR ATANMASI YAPILMAMIŞ BOŞ KADROLAR, VEKİL ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN DURUMU, KALİFİYE PERSONEL VE INSPECTOR YETERSİZLİĞİ İLE ZATEN UÇUŞ EMNİYETİNDEN BOL BOL TAVİZ VERİLİYOR. AMA HALA DA BUNLARI ANLAMAMAZLIKTAN GELİNEREK, BU AÇIKLAMALARLA NE ANLATMAYA ÇALIŞIYOR, İŞTE BUNU ANLAMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR. YETERSİZ HAVACILIK BİLİNCİMİZDEN DOLAYI, BU ALT YAPISIZ HIZLI GELİŞİM KARŞISINDA UÇUŞ EMNİYETİNDEN TAVİZ VERİP VERMEDİĞİMİZİ BİLE İDRAK EDECEK DURUMDA DEĞİLİZ. ANLADIĞIMIZDA DA O ZAMAN İNŞALLAH İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLMAZ. DAHA DA FAZLA KAZALAR OLMAZ. ÜM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sadece uçağı tarlalarının üzerinde gören köylüler uçağa binmeye başladı bu nasıl yapıldı devletin hertürlü teşviki ile yapıldı zarar etsen bile uçacaksın OY alacaksın zararı hazineden karşılayacaksın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir tavsiyede bulunmak isterim, Rana hn. bir talimat verin ülkedeki uçakların ağırlıklarına göre sayılarını istatistiklerini bir çıkartsın. Türk şahış ve şirketlerinin GERÇEK sahibi olduğu uçak sayılarına gerçekçi olarak bir bakın. 5700KGdan hafif uçakların sayısına bir bakın lütfen. Yunanistan bile bizden binlerce uçak daha fazlasına sahip. Nasıl bir tarih yazıldı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkemizde havayollarının gelişiyor olması gerçeği toplam sivil havacılığımızın iyileştiği anlamına gelmiyor kesinlikle. Kendimizi kandırmayalım sahip olduğumuz uçak sayıları pek çok ülke ile kıyaslandığında çok çok azdır. Ağırlığı 5700kg. dan hafif olan genel havacılık uçak sayımız 100 bile değil. Genç ve tecrübesiz pilotlarımız iş bulamıyor ülkede yabancı pilotlar cirit atıyor, bu nasıl gelişmedir ? Genel Havacılık muhakkak desteklenmeli ve genel havacılık ruhsatına ticaret müsadesi verilmeli ki fiyatı duşük olan uçak sayıları artsın, her kentimizde 2-3 tane küçük uçak olabilsin ve genç pilotlarımız bu uçaklarda uçabilsinler tecrübelenip havayollarına öyle geçsinler. Sn. Arıduru GENEL HAVACILIK gerçeklerinden neden bashsetmiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir ülkenin havacılık gücü ve kapasitesi ancak sahip olduğu küçük uçak sayısı ile ölçülür. Bu toplantılarda konuşulan uçakların nerede ise tamamı ingiliz leasingleri ile alınmış uçaklardır. Bugün Avrupa'nın en küçük ülkelerinde dahi küçüç uçak sayıları binlerin üzerinde bizde ise 100'ün altındadır 5700kg hafif uçaklar. Bu toplantılarda körler sağırlar birbirini ağırlar, hava yolları gelişmedi ki zaten OLMASI GEREKEN BU İDİ. Ülkenin her yerinde meydanlar var neden tek motorlu-çift motrlu küçük uçaklar yok ? Bu uçakların fiyatı milyon dolarlar değil sadece 100bin dolarlarda iken SHGM bu sektörü neden desteklemiyor sürekli köstekliyor ? Asla unutulmaması gerekir bir ülkenin havacılık kalitesini küçük uçaklarının sayısı gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gene çıkmışlar başarılarından havacılığımızın gelişiminden vs. bahsediyorlar. Kimse farkında değil mi bu bahsedilen büyümenin birde 2. sayfası var. Filo büyüyor uçuşlar artmakta paralelinde personel sayısıda artmaktadır. Peki sevgili otoritemiz bu konuda ne yapmaktadır. Neden birgün çıkıpta herhangi bir toplantıda ekipler hakkında konusmamaktadırlar. Dünya ilerlerken biz geriye doğru gidiyoruz. Yıllar gecti içhatlar kısa bacaklar uçak sayısı inanılmaz sekilde artmış ekiplerin yorgunlukları kat kat artmıştır. Sen uçuş emniyetinden bahsediyorsan bu konuyu göz ardı edemezsin. Bakın camiadan biri olarak bu sekilde yorgun çağdışı kurallarla uçmaya devam edersek uçuş emniyeti diye birşey kalmayacak. Uçak ne kadar teknolojik olursa olsun insan kul

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000